Reteaua Corect

Viitorul olimpic al halterelor este în pericol, avertizează Thomas Bach

Scris de newsreporter in 25 februarie 2021 la 11:49, in Sports. 647 vizualizari Intra in discutie Taguridopaj, haltere, olimpic, Thomas Bach, viitor shortlinkhttp://crct.ro/nxru

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, şi-a reiterat miercuri îngrijorarea cu privire la atitudinea Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF) faţă de dopaj şi a avertizat că, dacă aceasta nu se va schimba, ar putea pune în pericol viitorul acestui sport la Jocurile Olimpice, informează EFE, potrivit Agerpres, citat de Știripesurse.

"Vrem să precizăm foarte clar că, dacă problemele nu sunt abordate în mod satisfăcător şi în timp util, Comitetul Executiv al CIO va trebui să revizuiască locul halterelor la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris şi viitoarele nominalizări", a avertizat Bach într-o conferinţă de presă.
Preşedintele CIO a asigurat că situaţia este "din ce în ce mai gravă" şi a indicat că, în cursul reuniunii de miercuri, Comitetul Executiv "şi-a exprimat îngrijorarea extremă cu privire la lipsa unor schimbări semnificative în ceea ce priveşte managementul şi cultura IWF".

CIO menţine sub supraveghere Federaţia internaţională de haltere pentru ceea ce consideră laxitatea excesivă a acesteia faţă de numeroasele cazuri de dopaj în rândul sportivilor săi.

Cu câteva zile în urmă, IWF a anunţat, printr-un gest aparent către CIO, că va reveni la pragul de trei cazuri pozitive de dopaj într-un an şi în aceeaşi ţară pentru a sancţiona o federaţie naţională, după ce într-o revizuire anterioară crescuse acest număr la patru, generând furia comitetului prezidat de Bach.

CIO "ia în considerare faptul că a existat o schimbare după solicitările comitetului nostru executiv, dar vedem de asemenea că multe alte cereri de schimbări au fost ignorate, în ciuda avertismentelor noastre", a mai spus Thomas Bach.

Știrpesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.