Reteaua Corect
Ovidiu Ioanitoaia

Vânzătoarea de iluzii

M-a surprins neplăcut, chiar m-a îngrozit, reacția unor internauți după ce Simona Halep, numărul 4 WTA, a fost eliminată, 3-6, 3-6, în turul 3 la Indian Wells de Kristina Mladenovic, locul 26. Într-adevăr, Halep a jucat slab, foarte slab. Dar comportarea ei dezamăgitoare n-a justificat deloc, sub nicio formă, atitudinea celor care, luni noaptea, au făcut-o pe constănțeancă în toate felurile pe site-ul Gazetei! Cu atât mai greu era de acceptat indignarea acestora cu cât se știa că, din pricina accidentării la genunchiul stâng, Simona s-a retras la începutul lui februarie din turneul de la St. Petersburg, unde se calificase în „sferturi”. În plus, a primit la Indian Wells cumplita veste că i-a murit bunicul, pe care l-a iubit foarte tare. „De-acum totul s-a schimbat în capul meu”, a comentat ea decesul celui pe care-l alinta Papu.

Din păcate, abia se încheiase meciul în care Mladenovic, franțuzoaica de origini iugoslave stabilită la Dubai, a învins-o pe Halep că s-au și declanșat, ca un tsunami, ironiile și răutățile la adresa campioanei noastre! De pildă, dacă userul Tudor a numit-o, în derâdere, „vânzătoare de iluzii”, altul a scris „Lăsați-mă cu Halep că e deja penibilă”, iar Conașu a constatat că „A fost umilită ca o anonimă”. La ora 2:28, Bogdan a notat „Halep, ești varză! Mută-te în Congo și lasă-ne cu păcatele noastre”. Thomas a înfierat „Penibilul dus la rang de artă”, după care a completat cu „Bravo, Mladenovici, ai făcut fericită o Românie întreagă. Felicitări! Halep, înapoi la lamentările obișnuite, genunchiul, soarele, furnicile, efectul de seră și topirea ghețarilor”. Și așa mai departe, miștouri și jigniri.

Acuzând dureri la genunchi sau, mai simplu, o pasă neagră, Simona traversează un moment dificil al carierei. În funcție de jocul rezultatelor, riscă să piardă spre sfârșitul lunii o poziție sau două în ierarhia WTA. Numai că declinul ei, sperăm trecător, nu trebuie tratat cu dispreț și cu dușmănie, ci cu înțelegere și cu omenie. Asta ar trebui să fie, gândesc, atitudinea românilor față de o româncă.

La urma urmei, Halep a ajuns în top grație talentului și perseverenței sale, ajutorului familiei și sprijinului câtorva sufletiști. Atât. Ca atare, nu-i datorează nimic lui Mihăiță, care o admonesta „Rușine să-ți fie, ți-ai bătut joc nu numai de acest sport, ci și de cei care au rămas pentru tine în fața televizoarelor până la miezul nopții”. Nu-i datorează nimic lui Mihăiță, cum nu datorează nimănui. Așa că nu-i normal s-o tragă cineva la răspundere, iar de urechi și mai puțin.

N-o cunosc personal pe Simona. N-am vorbit cu ea niciodată, nici la telefon. Dar am citit că în 11 august 2014 era numărul 2 mondial, cea mai înaltă clasare din istorie a unei tenismene române, iar acum continuă să ocupe numărul 4, poziții pentru care merită mai mult respect decât îi arată unii compatrioți. Și când e învinsă, lui Halep i se cuvine infinit mai multă considerație din partea celor care se grăbesc s-o judece, chiar s-o pună la colț, deși ei înșiși n-au fost vreodată nici măcar campioni la table ori la șeptic pe etaj, darămite pe cartier! Tocmai de aceea nu mi se pare firesc ca acești exigenți lipsiți de măsură, dar și de maniere, să tragă în Simona!

Sursa: BlogSport.Gsp.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.