Reteaua Corect

Urmează 40 de zile de fierbere pentru Halep în Scandalul de dopaj

Scris de newsreporter in 07 decembrie 2022 la 09:46, in Sports. 357 vizualizari Intra in discutie Taguridopaj, ingerare, scandal, simona halep shortlinkhttp://crct.ro/nAyS

Simona Halep are motive să zâmbească, după o perioadă teribilă, în care a fost acuzată, oficial, de dopaj, după ce un control efectuat la US Open a depistat urme de Roxadustat, o substanță interzisă, în organismul ei, relatează Știripesurse.

S-a vorbit inclusiv despre o posibilă suspendare de 4 ani, fiind vorbă de o substanță de categoria EPO. Încă din primele zile, s-a spus că Halep trebuie să demonstreze că Roxadustat a ajuns în organismul ei, fără ca ea să fi avut intenția de a-și îmbunătăți capacitatea de efort. Potrivit Cristian Jura, judecător la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), exact acest lucru ar fi reușit Simona împreună cu avocații ei.

„Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustat a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă care nu este precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet“, a precizat Jura pentru prosport.ro.

Mai departe, acesta a explicat etapele care vor fi parcurse în acest caz: „Suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată, dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping. Adică, să se stabilească foarte clar modul cum a pătruns substanța în organism și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive. Una dintre condiții a fost îndeplinită, s-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organismul sportivei. Urmează ca sportiva să demonstreze și lipsa vinovăției și a neglijenței“.

Potrivit judecătorului TAS, există inclusiv posibilitatea ca suspendarea provizorie a Simonei să fie ridicată, în timp ce ancheta merge înainte până la stabilirea unui verdict. Ceea ce înseamnă că, teoretic, Halep poate spera să evolueze la Australian Open 2023 (16-29 ianuarie). Atenție însă: acest scenariu fericit ține de momentul în care vor avea loc audierile! Data nu va fi anunțată, în mod public, după cum s-a precizat deja. Dar având în vedere că, începând de astăzi, mai sunt 40 de zile până la startul Australian Open 2023, „Simo“ poate spera, totuși, la o soluționare favorabilă a cazului.

„Procedural, urmează mai multe etape: O audiere provizorie organizată în fața Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului. În această etapă, este posibilă ridicarea suspendării provizorii a sportivei, ținând cont de dovezile că a ingerat un supliment contaminat. Dar aș face o precizare importantă, așa cum este posibilă ridicarea suspendării provizorii, la fel de bine ea poate fi menținută, depinde foarte mult de probatoriu“, a adăugat Cristian Jura.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.