Reteaua Corect

UEFA, campanie de recrutare a oficialilor de joc

Scris de newsreporter in 31 august 2023 la 10:23, in Sports. 353 vizualizari Intra in discutie Taguricampanie, oficiali de joc, recrutare, uefa shortlinkhttp://crct.ro/nBQf

UEFA a lansat în premieră o campanie de recrutare a oficialilor de joc. „Fii arbitru!” are ca scop sporirea cunoștințelor despre arbitraj, evidențierea importanței acestui rol în jocul de fotbal și inspirarea tinerilor să urmeze o astfel de carieră, relatează Știripesurse.

Campania face parte dintr-un program mai amplu prin care UEFA va sprijini asociațiile naționale în activitățile lor de recrutare, cu scopul de a înrola aproximativ 40.000 de arbitri noi în fiecare sezon, conform News.ro.

O evaluare a Comisiei de Arbitri UEFA a arătat că mai multe asociații membre se confruntă cu provocări în recrutarea sau retenția arbitrilor tineri în fenomen înainte ca aceștia să atingă niveluri superioare, ceea ce devine o amenințare serioasă pentru joc și ar putea avea un impact negativ asupra numărului de arbitri de top.

Șeful Comisiei de arbitri al UEFA, Roberto Rosetti, a declarat, citat de frf.ro: „Cu numărul de meciuri în creștere, avem nevoie în prezent de aproximativ 277.000 de oficiali în fotbalul european, dar ne lipsesc aproape 40.000 de arbitri. Acesta este motivul pentru care UEFA a decis să investească într-un program care sprijină asociațiile naționale în recrutarea și retenția arbitrilor tineri, esențial pentru fotbalul european”.

Ca parte a campaniei, pe platformele UEFA a fost lansat un videoclip care prezintă arbitri de toate nivelurile, inclusiv doi arbitri actuali de elită la nivel național și internațional, Stéphanie Frappart din Franța și Michael Oliver din Anglia.

Materialul video arată abilitățile impresionante și entuziasmul de a oficia meciuri la diferite niveluri, de la fotbal de bază la fotbal profesionist. Materialele de promovare a campaniei vor fi furnizate tuturor asociațiilor membre ale UEFA în limbile lor, pentru a le sprijini în activitățile lor de recrutare.

Zvonimir Boban, director dezvoltare tehnică UEFA, a declarat: „Această campanie are o importanță imensă pentru viitorul fotbalului, deoarece arbitrii joacă un rol esențial în protejarea jocului pe terenul de joc. Pe lângă o condiție fizică îmbunătățită și o înțelegere profundă a fotbalului, arbitrajul poate dota tinerii cu abilități de viață neprețuite care îi vor servi atât pe teren, cât și în afara lui”.

Roberto Rosetti evidențiază principalii piloni pentru recrutarea cu succes a arbitrilor: „Sfătuim asociațiile să vizeze jucătorii care au încetat să mai joace fotbal și să identifice, de asemenea, potențiali candidați în școli sau universități. De asemenea, este important să se consolideze componenta de învățare online și să existe o strategie de comunicare clară. Orice interes adunat prin videoclipul campaniei UEFA va fi canalizat direct către asociațiile naționale”.

Asociațiile vor stabili obiective clare în ceea ce privește numărul de recruți vizați și de arbitri păstrați în fenomen, precum și modul de abordare a abuzului, care a fost identificat ca fiind unul dintre motivele pentru care arbitrii decid să nu își mai continue cariera.

UEFA va sprijini, de asemenea, asociațiile naționale să lucreze îndeaproape cu asociațiile lor regionale și cu cluburile naționale pentru a motiva și inspira tinerii să devină arbitri.

În vara anului 2022, Federația Română de Fotbal, prin Comisia Centrală a Arbitrilor, a lansat în România o campanie similară: programul ”Fii parte din joc! Fii arbitru!”.

În cadrul proiectului CCA ”Fii parte din joc! Fii arbitru”, Comisiile Județene de Arbitri organizează cursurile de formare a noilor arbitri.

Cursul de formare a arbitrilor de fotbal vizează tinerii (băieţi şi fete) cu vârste cuprinse între 14 – 25 de ani, care sunt apţi din punct de vedere medical pentru efort fizic. Acesta este elaborat de CCA și e organizat în fiecare județ din țară, prin intermediul Comisiilor Județene de Arbitri.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.