Reteaua Corect

Tulcea: Cetatea Enisala, gazda primei competiții de înot și ciclism

Scris de newsreporter in 07 martie 2017 la 13:57, in Sports. 154 vizualizari Intra in discutie Taguriaquabike, Cetatea Enisala, ciclism, inot, tulcea shortlinkhttp://crct.ro/nqfZ

Cetatea Enisala, cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Tulcea, va găzdui anul acesta prima competiție de înot și ciclism, Campionatul național de aquabike organizat de Clubul sportiv Aqua Vita Delta, transmite Agerpres.

Sursa imagine: dollo.ro

Potrivit site-ului competiției, aquavitadelta.com, primii patru sportivi înscriși sunt din județul Constanța, iar un altul este din județul Tulcea. Înscrierile pentru competiția care va avea loc pe data de 10 iunie se pot face doar online până în ziua de 2 iunie.

La prima ediție a Campionatului național de aquabike de la Enisala se pot înscrie sportivi cu vârste mai mari de 14 ani, care dețin licență emisă de Federația Română de Triatlon și care plătesc o taxă de participare de cel puțin 70 de lei.

Concursul, la care vor putea participa și echipe formate din doi sportivi, va consta în probe de înot și de ciclism. Distanțele care vor fi parcurse de sportivi vor varia între 400 de metri și 1.500 de metri la înot și între 10 kilometri și 40 de kilometri la ciclism, în funcție de categoria de vârstă a participanților.

Probele de concurs se vor desfășura în lacul Razim și pe Drumul Județean 222 Sarichioi-Jurilovca. Probele de ciclism vor include în traseu Cetatea Enisala, iar participanții la proba de sprint vor lua startul de la obiectivul turistic.

Clubul sportiv Aqua Vita Delta din Tulcea s-a înființat în luna iunie a anului 2014 și este afiliat la Federația Română de Natație și Pentatlon, precum și la Federația Română de Triatlon.

Cetatea Enisala este inclusă în circuitul competițiilor de ciclism din anul 2011, concursul din acest an urmând să fie primul care include probe de înot.

Cetatea Enisala este cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Tulcea. Monument de arhitectură militară unic în România, cetatea a fost construită de genovezi în a doua jumătate a secolului al XIV-lea, apoi, pentru o scurtă perioadă, a revenit domnitorului român Mircea cel Bătrân, care a pierdut-o în favoarea Imperiului Otoman. În cursul anului trecut, Cetatea Enisala a fost vizitată de circa 32.000 de persoane.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.