Reteaua Corect
Ovidiu Ioanitoaia

Trai pe vătrai

Scris de Ovidiu Ioanitoaia in 28 octombrie 2018 la 13:42, in Sports. 133 vizualizari Intra in discutie Taguriastra-cfr, CCA, champions league, FIFA, FRF, ovidiu hategan shortlinkhttp://crct.ro/ntvo

Dacă l-am criticat uneori pe Ovidiu Hațegan, ultima oară după meciul Astra-CFR din 6 octombrie, când le-a anulat aiurea un gol giurgiuvenilor și a primit nota 4 în Gazetă, de data asta trebuie să-l felicităm. Pentru că, jos pălăria!, a condus impecabil, ca la carte, partida de Champions League dintre Barcelona și Inter Milano, încheiată cu 2-0 în favoarea echipei iberice.

N-ar fi însemnat cine știe ce să-l fi elogiat spaniolii. De regulă, învingătorii se declară mulțumiți de arbitraje și nu prea le bagă în seamă. Trec în fugă peste prestația cavalerilor fluierului. Iată însă că pe „centralul” arădean îl laudă învinșii, adică Gazzetta dello Sport. Care nu numai că îi pune o notă mare, 6,5, dar și insistă că „a avut o personalitate și decizie. Nu a greșit nimic”. De aici, o meritată reverență.

Apropo de arbitri, recent s-a desfășurat pe stadionul Dinamo examenul de promovare pentru ligile 2 și 3. S-au înscris 50, respectiv 75 de candidați pe două și, la B, trei locuri. Deși UEFA recomandă să se organizeze anual concursuri, ceea ce la noi nu s-a mai întâmplat de patru ani! Vă propun să nu ne împiedicăm de acest obstacol. Mai bine mai târziu decât niciodată.

Să mai convenim și că, în ciuda nedumeririi, n-ar conta foarte tare nici faptul că examenul, destinat unor viitori profesioniști care nu trăiesc din arbitraj, s-a ținut în mijlocul săptămânii, nu în weekend. Și s-a anunțat că va dura, conform siteului FRF, o zi, două sau trei! Niște bagatele, menite să demonstreze însă cât de pompieristic lucrează CCA. La ce-o fi și ce-o ieși.

Dar a surprins, pe unii și indignat, lipsa șefului Comisiei Centrale de la trialul amintit. O absență inexplicabilă, și de nescuzat, în condițiile în care normal era, intra chiar în fișa postului!, ca grecul Kyros Vassaras să vadă cu ochii lui în ce fel se prezintă noul val din arbitrajul românesc. Ce valori și ce perspective are. Din păcate, atitudinea sa aduce a sfidare: organizezi un examen la patru ani și nici la acela nu vii!

E semn de dispreț la adresa unui fotbal care, prin FRF, îl plătește lunar cu 8.500 de euro!La care se adaugă, când Vassaras catadicsește să zboare de la Atena la București, cheltuielile de deplasare, de masă și de casă până la ultimul cent! Comparativ, grecul a băgat în buzunar mai mulți bani decât au luat împreună, indemnizații, prime etc, antrenorii și jucătorii U21 pe parcursul întregii campanii de calificare la Euro 2019, începută în iunie 2017 și încheiată în octombrie 2018! Trai pe vătrai, neneacă, nu altceva!

Într-adevăr, de la acțiune a lipsit și Zoltan Szekely, membrul CCA care operează delegările la L2. Întrucât băiatul acestuia, pe care de asemenea îl cheamă Zoltan, urma să dea și el examen, fostul asistent FIFA a preferat să nu fie de față. Ca să nu se interpreteze că face trafic de influență, că pune presiune.

Rezumând, dacă absența lui Szekely se justifică, a lui Vassaras, nu. Eventual, grecul poate invoca apariția unei misiuni neașteptate, o ședință la UEFA ori ceva în acest gen. Poate, de ce să nu poată?, dar nu-l va crede nimeni. E stilul lui să ne ia banii și, încă mai grav, să ne privească de sus.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.