Reteaua Corect
Ovidiu Ioanitoaia

„Trădătorul” Gică Hagi

Scris de Ovidiu Ioanitoaia in 21 martie 2017 la 13:29, in Sports. 84 vizualizari Intra in discutie Tagurigica hagi, gigi becali, steaua, tamas, viitorul shortlinkhttp://crct.ro/nqmY

Așadar, Hagi a învins-o pe Steaua întâia oară în cariera lui de antrenor, ba și după ce pierduse 9 confruntări la rând, 8 în campionat și una în Cupa României. De data asta, tânăra echipă de pe Litoral s-a scuturat de complexe și a obținut un succes fără echivoc, pe deplin meritat. De acord că a ajutat-o și Tamaș, care a lăsat-o pe Steaua cu un om în minus încă din minutul 17, dar n-a fost, dacă-mi permiteți, numai vina apărătorului de 33 de ani și cu 64 de selecții în „națională”. În bună măsură, ea trebuie împărțită cu cei care, în frunte cu Gigi Becali, i-au înghițit lui Gabi toate figurile, părând mai degrabă amuzați decât indignați de ieșirile în decor ale acestuia.

Deoarece Tamaș va fi suspendat și va lipsi măcar o etapă, dacă nu două, gestul său de a se năpusti cu crampoanele pe tibia unui adversar o va costa scump pe vicecampioană. Asta în momentul în care punctele nu se mai înjumătățesc, iar o victorie atârnă mai greu decât în sezonul regulat. Numai că, iertați locul comun, fiecare doarme cum își așterne. Veșnica scuză că Tamaș e băiat bun, că e sufletist, invocată la fiecare gafă a acestuia, atunci când a comis două penalty-uri unul după altul în partida cu Craiova, când a primit cartonaș roșu la Villarreal etc, s-a întors asupra echipei ca un bumerang.

Dar nu despre Tamaș mi-am propus că scriu azi, cât despre Hagi. N-o să repet că el realizează ceva extraordinar la Ovidiu, unde și-a riscat faima, dar și agoniseala de-o viață. Am să reamintesc însă, și nu fără satisfacție, cât m-au certat cei care au pretins de-a lungul anilor că Hagi a pierdut pe linie meciurile cu Steaua cu intenție, pentru că a vrut. Pasămite s-a dat la o parte. În limbajul peluzei, a stat capră, asta pentru a servi interesele finului Gigi, pe care chiar el l-a adus în fotbal.

Zadarnic am explicat, ca unul care-l știe pe Gică de când era junior, că el nu face parte din categoria celor dispuși la compromisuri. Că e obsedat să câștige și că, având vocație și experiență de învingător, nu se împacă nici în ruptul capului cu ideea înfrângerii. Dimpotrivă, caută să câștige orice joacă, table, șeptic, bowling, orice! Eu am scris, eu am auzit. Ca de obicei, informați ei cel mai bine când răsare soarele și unde apune, tinerii frumoși și liberi s-au îmbulzit să mă urecheze (nu doar să mă învețe gramatică!) și să-l beștelească în cor, neobosiți, pe Gică Hagi! I-au zis cum le-a venit la gură, blatist, trădător, samsar etc.

Mai nou, observând că Viitorul și Astra se vor întâlni curând de două ori, pe 30 martie la Ovidiu în „sferturile” Cupei României și pe 3 aprilie la Giurgiu în play-off, haterii au decis că echipele respective au bătut palma! În sensul în care s-au înțeles ca Astra să câștige la Ovidiu, după care Viitorul să triumfe la Giurgiu și să-și scurteze astfel drumul spre titlu. Trasă de păr, judecata s-ar baza și pe argumentul să Șumudică ar da chiar din propriul buzunar ca Steaua să nu ia campionatul. Să-l ia oricine, numai Steaua nu!

Există o mică șansă ca lucrurile să se întâmple conform scenariului fantezist de mai sus. Puțin probabil, nu și exclus. În cazul în care se va nimeri așa, ar fi rezultatul hazardului și nicidecum, sub nicio formă, al vreunui aranjament. Asta deoarece, mai spun o dată, Hagi nu-i omul care să se bage în jocuri de culise. Plus că nimeni, cunoscându-l, n-ar îndrăzni să-i propună vreo șmecherie, vreo fraudă. Pentru el, a minți fotbalul echivalează cu a se trăda pe sine însuși, iată de ce sunt convins că nu s-ar preta la o mânărie.

Sursa: BlogSport.Gsp.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.