Reteaua Corect

România vrea să organizeze Jocurile Olimpice de Tineret în 2028

Scris de newsreporter in 09 februarie 2020 la 09:33, in Sports. 587 vizualizari Intra in discutie Taguri2028, ionut stroe, Jocurile Olimpice de Tineret, românia shortlinkhttp://crct.ro/nvEo

Angajament important. Ionuț Stroe, ministrul interimar al Tineretului și Sportului, susține că România este pregătită pentru organizarea unui eveniment major, de nivelul Jocurilor Olimpice de Tineret, relatează Știripesurse.ro.

Modul în care s-au desfășurat și cum se defășoară lucrurile în Brașov, poate perminte, peste câțiva ani, înscrierea „realistă” într-o astfel de cursă. Ionuț Stroe anticipează că orașul poate începe demersurile odată cu deschiderea perioadei de candidaturi la Jocurile Olimpice de Tineret din 2028. Brașov a mai încercat să organizeze și în 2024, dar a pierdut în detrimentul orașului Gandwon, Coreea de Sud.

„Având un astfel de masterplan, lucruri concrete care ţin de îmbunătăţirea infrastructurii sportive, generând în aceeași măsură interes, cât şi un lucru foarte important pentru imaginea acestei ţări, este o carte de vizită impresionantă ceea ce se va întâmpla. Atât în raport cu interesele noastre, de a găzdui competiţii internaţionale, dar mai ales pentru a primi, aici, în Brașov, turişti, pentru a avea infrastructura necesară practicării sportului de performanţă, dar şi de masă. E un lucru extraordinar de bun.

CIO a schimbat filosofia în stabilirea oraşelor gazdă pentru competiţiile importante şi a decis un nou mod de lucru; un dialog permanent al celor care doresc obținerea organizării competiţiilor importante. În funcție de acest dialog pe care autorităţile trebuie să-l facă permanent cu CIO, dezvoltăm în mod sustenabil infrastructura sportivă şi turistică. Îndată ce vom fi pregătiţi, trecem la următoarea etapă, de dialog structurat pe eveniment.

(N.r: pierderea organizării Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret de către Brașov). Nu este o dezamăgire, este doar o etapă normală. Trebuie să învăţăm să discutăm cu CIO, să-i chemăm pe reprezentanți aici, să lucrăm împreună(...). Trebuie să îndeplinim anumite condiţii, cum ar fi cele de infrastructură sportivă, de transport și turism.

Eu sunt foarte optimist, și cred că Braşov este pregătit, din punct de vedere al investiţiilor şi al tuturor lucrurilor care se desfășoară în acest moment aici, pentru a target-a, de exemplu, organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din anul 2028.” , a spus Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

Până să candideze la organizarea Olimpiadei, Brașov este gazda a două competiții internaționale de schi în luna februarie, FIS Children Trophy (12-13 februarie) și SES Race (18-21 februarie).

„Peste o sută de schiori din întreaga lume vor participa la două dintre cele mai mari competiții de schi alpin organziate la noi în țară. Este vorba despre FIS Children Trophy și FIS SES 2020 Race - două curse înscrise în caldendarul oficial al Federației Internaționale de Schi (FIS).

După trei ediții extrem de reușite ale concursului de schi alpin pentru copii și tineret, FIS Children Trophy, desfășurateîncepând cu februarie 2018, Asociația de Turism Poiana Brașov împreună cu Federația Română de Schi și Biatlon și cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, adaugă în palmares, în perioada 18 – 21 februarie 2020, o nouă competiție spectaculoasă de schi: FIS SES 2020 - adresată sportivilor din 19 țări, inclusiv România (...).” , sună o parte din comunicatul emis de organizatori.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.