Reteaua Corect

România a câștigat prima medalie la Jocurile Invictus

Ministerul Apărării Naționale anunță că delegația României la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto a obținut o primă medalie, maiorul Laurențiu Șerban câștigând medalia de bronz la proba de alergare de 1500 de metri, scrie Cotidianul.

”În urmă cu puțin timp, maiorul Laurențiu Șerban a obținut medalia de bronz la proba de 1500 de metri, în cadrul Jocurilor Paralimpice Invictus - Toronto 2017. Astăzi, în cadrul probelor de atletism, am fost reprezentați de maiorul Laurențiu Șerban, plutonierul Doru Hamza și de sergentul major Bogdan Dragomir. Bravo, băieți! Ne mândrim cu voi!”,, a fost postat pe pagina de Facebook a MApN.
Laurențiu Șerban a fost rănit în anul 2006, pe timpul unei misiuni din teatrul de operații din Afganistan, când și-a pierdut un picior încercând să-și salveze camarazii atacați în timp ce executau o misiune de patrulare. Șerban este căpitanul echipei României.
România este reprezentată la Toronto de 15 militari răniţi sportivi, care vor participa la șase discipline sportive individuale - tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism şi înot. La acestea se adaugă, ca sport de echipă, volei din poziţia şezând.
Alături de ei se vor afla antrenorii acestora din cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, membri ai familiilor, prieteni și suporteri români din Canada.

Înainte de plecarea la Toronto, președintele Klaus Iohannis a primit, pe 14 septembrie, la Palatul Cotroceni, delegația militarilor români și le-a înmânat acestora drapelul României.
Invictus Games este o competiție sportivă care a avut prima ediție în 2014 și reunește delegații naționale alcătuită din veterani și militari răniți pe teatrele de operațiuni sau cu diverse afecțiuni. În 2016, președintele Klaus Iohannis a participat la evenimentul ”Pedalăm pentru Invictus”, menit să adune fondurile necesare participării delegației României la ediția din 2017.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.