Reteaua Corect

Rapid - Dinamo | De la stadion, direct la spital!

Scris de newsreporter in 02 septembrie 2023 la 11:25, in Sports. 444 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBQR

Un suporter prezent pe Giuleşti Superbet Arena la meciul Rapid - Dinamo a fost vineri rănit, după ce au fost aruncate petarde către rapidiştii dispuşi în Peluza Sud, acesta fiind transportat la echipajul de ambulanţă pentru acordarea de îngrijiri medicale, scrie Știripesurse.

Jandarmeria Capitalei vine cu precizări legate de conflictul dintre suporteri de la meciul din Giuleşti, conform Agerpres.

''Înaintea debutului partidei, în momentul în care jucătorii FC Rapid au salutat publicul, a avut loc un conflict între mai mulţi suporteri rapidişti dispuşi în tribuna a II-a, după care doi dintre aceştia au pătruns pe suprafaţa de joc. De asemenea, pe timpul plecării galeriei oaspete din arena sportivă, au avut loc provocări între suporterii celor două echipe, moment în care oaspeţii au aruncat cu două petarde către rapidiştii dispuşi în Peluza Sud'', a precizat sursa citată.

În acest context, un suporter a fost rănit şi a fost transportat la echipajul de ambulanţă pentru acordarea de îngrijiri medicale.

''În acest moment, efectuăm verificările necesare identificării făptuitorilor, pentru aplicarea măsurilor legale ce se impun'', menţionează Jandarmeria.

Jandarmii atrag atenţia asupra pericolului reprezentat de materialele pirotehnice, subliniind faptul că deţinerea şi folosirea acestora sunt ilegale şi se pedepsesc conform cadrului legal în vigoare.

Suporterii dinamoviști au refizat să asiste la partidă

Suporterii dinamovişti veniţi, pe Giuleşti Superbet Arena, la meciul dintre echipele FC Rapid şi FC Dinamo 1948 au refuzat să mai asiste la partida de fotbal, părăsind arena, după ce le-a fost interzis să pătrundă pe stadion cu o coregrafie de mari dimensiuni, care presupunea şi folosirea unor materiale pirotehnice.

Precizările au fost făcute vineri de Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, care arată că decizia a fost luată de organizatorul competiţiei sportive şi de către observatorul de joc.

''Pe timpul accesului în arena sportivă, suporterii oaspeţi au solicitat pătrunderea cu o coregrafie de mari dimensiuni. Aceasta nu a fost permisă de către organizatorul competiţiei sportive şi de către observatorul de joc din cauza dimensiunii acesteia care putea pune în pericol siguranţa spectatorilor, mai ales în contextul folosirii concomitente a unor materiale pirotehnice. Din acest motiv, suporterii oaspeţi au refuzat să mai asiste la partida de fotbal, părăsind arena sportivă'', arată sursa citată.

Totodată, pe timpul accesului în arena sportivă, în rândurile suporterilor echipei gazdă au fost depistate persoane care deţineau abonamente în care numele, prenumele sau codul numeric personal nu coincideau cu cele din actul de identitate, fapt ce contravine cadrului legal în vigoare.

Astfel, accesul persoanelor în cauză nu a fost permis, iar abonamentele au fost ridicate pentru a fi înapoiate organizatorului competiţiei sportive, în calitate de emitent, mai menţionează Jandarmeria Capitalei.

Aceste măsuri au scop preventiv şi au fost dispuse în conformitate cu prevederile art. 10, alin. 2, lit. e) din Legea nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare.

 

 

 

 

 

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.