Reteaua Corect

Primele sportive au sosit în Japonia pentru Jocurile Olimpice

Jucătoarele echipei de softball a Australiei au sosit, marţi, în Japonia, devenind prima echipă olimpică ajunsă în ţara în care se vor desfăşura în această vară JO, informează AFP, potrivit news.ro, citat de Știripesurse.

La sosirea pe aeroportul Narita, cele 21 de sportive australiene au salutat reprezentanţii mass-media, după care au fost testate pentru Covid-19 şi au îndeplinit formalităţile administrative. Aproximativ trei ore mai târziu, un oficial japonez a anunţat că delegaţia australiană a fost testată negativ cu coronavirus.

La fel ca toţi ceilalţi participanţi la Jocurile Olimpice, jucătparele australiene sunt supuse unui protocol sanitar strict, ele fiind vaccinate, dar şi testate înainte de plecarea către Japonia.

Echipa de softball a Australiei se va antrena în Japonia şi va disputa meciuri cu echipe locale în cadrul pregătirilor pentru JO.

O selecţie finală de 15 jucătoare pentru competiţie va fi anunţată înainte de luna iulie. Apoi, echipa va intra, la 17 iulie, în statul olimpic. La 21 iulie, echipa de softball a Australiei va juca primul meci de la JO, cu Japonia, în 21 iulie, cu două zile înainte de ceremonia de deschidere a competiţiei.

În Japonia, campania de vaccinare împotriva covid-19 a început cu mare întârziere, până acum fiind vaccinată complet doar aproximativ 2,5 la sută din populaţie. Sportivii japonezi şi stafurile lor care vor participa la Jocurile Olimpice abia încep să fie vaccinaţi. 10 din cele 47 de departamente ale Japoniei sunt în stare de urgenţă sanitară.

Guvernul şi organizatorii Jocurilor Olimpice afirmă că Olimpiada va avea loc şi că va fi o competiţie “sigură”. CIO a asigurat recent că peste 80 la sută din cei care vor sta în satul olimpic vor fi vaccinaţi.

Populaţia japoneză se opune însă masiv organizării JO, dorind fie anularea competiţiei, fie o nouă amânare, ipoteză respinsă ferm de organizatori.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.