Reteaua Corect
Ovidiu Ioanitoaia

Opriți-vă, ajunge!

Scris de Ovidiu Ioanitoaia in 11 martie 2021 la 12:49, in Sports. 2010 vizualizari Intra in discutie Taguriarbitrii, meci, rezultat shortlinkhttp://crct.ro/nxvV

Arbitrii continuă să-și dea în petic pe terenurile de fotbal, să influențeze ori chiar să stabilească rezultatele unor meciuri. Întrucât greșesc grav și repetat, te întrebi dacă o fac cu sau fără intenție. Obligatoriu, întrebarea era de pus luni, când Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe), oficiind la FC Argeș-Poli Iași, a acordat un penalty piteștenilor, dar le-a refuzat unul la fel de evident, indiscutabil. Eroare de începător, de nescuzat în condițiile în care Frăsinescu îl faultase clar pe Malele.

Din păcate, cum se arbitrează în Liga 1 e, să nu râdeți!, adevărată cofetărie, uneori operă de artă, comparativ cu ce se petrece în Liga 2. Unde cavalerii fluierului, mulți promovați pe sprânceană, n-au nici limită, nici rușine. Fiind nepregătiți ori slabi de înger, unii dintre ei iau decizii nu doar eronate, ci de-a dreptul jenante. Ridicole, chiar scandaloase.

Între gafeuri se înscrie și Mircea Ardelean, arădeanul care i-a anulat Farului, concret, lui Liviu Mihai, un gol perfect valabil în minutul 40, la 0-0, al întâlnirii de la Slatina ce se va termina 1-1. „După 32 de ani de fotbal, simt un gust amar pentru că n-am crezut că poate exista asemenea bătaie de joc!”, s-a indignat Ianis Zicu. Tehnicianul constănțean și-a ieșit din fire descoperind că același arbitru i-a nedreptățit flagrant echipa și în confruntarea cu Ripensia de la Timișoara.

Totuși, Ardelean a părut copil de mingi pe lângă Mihai Amorăriței, „centralul” din Câmpina care a inventat, a scos din burtă, penalty-ul din care Comuna Recea a învins-o cu 1-0 pe U Cluj. El a dictat fault la un duel dintre Fica (Recea) și Taub (U), fază ușoară, dar intervenție aberantă a arbitrului. Contrazisă de reluările video, ea a stârnit perplexitate. Pur și simplu, a revoltat.

Marius Coman a transformat lovitura-cadou, „Șepcile roșii” au rămas în afara zonei de play-off, iar antrenorul Costel Enache riscă demiterea. Asta ca să nu mai minimalizeze unii consecințele gafelor comise de arbitri. Greșelile acestora influențează promovări și retrogradări, fixează ordinea în clasament. Altfel spus, pot schimba și chiar schimbă vieți.

Ca o curiozitate, Cetățean de Onoare al comunei maramureșene Recea, fostul arbitru internațional Cristian Balaj a declarat că „Recea nu trebuia să piardă”, recunoscând însă, fair, că „Nici urmă de penalty!”. Cum U Cluj a reclamat, just, și arbitrajul din meciul de Cupă cu Viitorul Tg. Jiu, când Andrei Antonie (5 în GSP) a interpretat ca fault în atac agresiunea asupra lui Atska, ea se poate considera vânată de „fluierași”. Apropo, e de mirare, inexplicabil, că observatorul partidei de Cupă, președintele AJF Bistrița-Năsăud, Dan Jiga, a văzut că Antonie a arbitrat bine și i-a dat notă mare! O mână o spală însă pe cealaltă în Liga 1 și, ca atare, în loc să fie suspendat, AA a primit imediat delegare la Voluntari-Dinamo!

Revenind, deoarece Ardelean și Amorăriței sunt tineri, de 33 și, respectiv, 31 de ani, ei ar trebui considerați ziua de mâine a arbitrajului nostru. Noul val. Produse de vârf ale strategiei cu care Kyros Vassaras se laudă că-i de bătaie lungă. Politică falimentară, cu purtători de ecusoane ce nu prezintă încredere și promit puțin spre deloc.

Cum aceștia greșesc nepermis de des, în afara oricăror îndoieli, paharul s-a umplut. E momentul, dacă nu cumva a trecut, ca arbitrilor să li se ceară să se oprească. Și-au făcut destul de cap, gata!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.