Reteaua Corect
Cozmin Gusa

Omul zilei – Gică Popescu

Scris de Cozmin Gusa in 21 iunie 2023 la 10:30, in Sports. 848 vizualizari Intra in discutie Tagurigica popescu, omul zilei shortlinkhttp://crct.ro/nBvd

„Omul Zilei” de astăzi este Gică Popescu, fostul căpitan al naționalei României, zis Baciul; probabil că i se spunea Baciul, nu l-am întrebat niciodată, mă gândesc, însă, că i se spunea Baciul pentru că avea grijă de echipă, de „oițele” din echipă. Era și un căpitan de echipă, dar era și un libero de mare clasă; urca adeseori în atac și cu multă inteligență își făcea și culoar înspre a da goluri.

Din această postură, Gică Popescu, excedat de jocul foarte prost al naționalei de fotbal din meciul cu Elveția, care a avut un noroc chior, această națională, egalând din măiestria a doi jucători în ultimele minute ale meciului, ei bine, excedat, Cică Popescu i-a predat o lecție suficientului Edi Iordănescu, am observat multă suficiență la acest băiat a lui tata Puiu, care este și tatăl lui natural. Gică Popescu i-a blocat entuziasmul deșănțat al antrenorului naționalei, spunându-i că doar cu noroc să obții egalul ba cu Kosovo, ba cu Elveția nu e nicio performanță, că nu avem absolut nicio coeziune de echipă, iar asta se vede cu ochiul liber, și pur și simplu l-a trimis la colț pe un antrenor neavenit al naționalei de fotbal, care e cea mai iubită națională sportivă din România în continuare.

De ce îl declar pe Gică Popesc „Omul Zilei” pentru acest comentariu? Pentru că Gică Popescu ar trebui să fie un exemplu și pentru oamenii competenți din alte domenii, care să aibă curajul să se ridice împotriva unui sistem și, în baza expertizei lor dovedite, să dea lecții sau să-i pună la colț pe cei care administrează, de la foști miniștri competenți care să se ridice împotriva actualilor miniștri, până la foști lideri de sindicat care să-i critice pe actualii lideri de sindicat colaboraționiști, de la jurnaliști cu expertiză dovedită care să aibă curajul să le trântească ușa în nas celor mai tineri atunci când fac greșeli voite, de la oameni de afaceri cu experiență, ieșiți cumva la pensie, care să le bată obrazul oamenilor de afaceri actuali care nu mai au deloc curajul necesar unui patriotism economic românesc. Gică Popescu a făcut asta, deși nu este comod; se bate, practic, cu toată Federația Română de Fotbal, care este împotriva sa, se bate cu un sistem care a fost împotriva sa și atunci când l-au întemnițat pe nedrept pentru ca să poată să pună stăpânirea acest sistem al Statului Paralel pe fotbalul românesc și pentru ca să-l distrugă aproape, așa cum vedem astăzi. „Omul Zilei” la Gold FM este și fostul om de aur al naționalei România, alături de ceilalți colegi ai săi, Baciul Gică Popescu.

(transcrierea rubricii „Omul zilei” din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.