Reteaua Corect
Ovidiu Ioanitoaia

Oameni de succes

Scris de Ovidiu Ioanitoaia in 30 decembrie 2020 la 12:13, in Sports. 797 vizualizari Intra in discutie Taguri2020, Loti Boloni, marius sumudica, succes shortlinkhttp://crct.ro/nxaw

Acesta fiind ultimul meu articol din 2020, voi fi mai scurt ca de obicei. Cu precizarea că la fiecare sfârșit de decembrie fac asta de peste jumătate de secol și n-am obosit. Ori n-am obosit foarte tare.

Altminteri, observ că principalele personaje ale finalului de an sunt în Gazetă Loți Boloni și Marius Șumudică. Îi prețuiesc pe ambii, deși nu mă leagă de ei aceeași lungă și statornică prietenie ca de Mircea Lucescu. În mintea mea însă, prețuirea valorează uneori cât iubirea. Sau chiar mai mult.

Oameni de succes, cei doi sunt pe cât de asemănători, pe atât de diferiți. Îi unește pasiunea nebună pentru profesie și-i deosebesc aproape toate celelalte. Serios și sobru, Boloni e tipul antrenorului occidental căruia îi smulgi greu cuvintele. Iar zâmbetele și mai greu. Cântărește atent înainte de a deschide gura. M-am bucurat să aflu de la el că a auzit la Clairefontaine că „Nu contează cine ești, ci ceea ce cred alții despre tine că ești”. Am martori că le spun asta colegilor mai tineri încă din anii apariției ProSportului: „Nu suntem ce credem noi, suntem doar ce părem în ochii altora”. Ar trebui să-i mulțumesc lui Boloni pentru confirmare.

Șumudică, pe care l-am susținut necondiționat când nu devenise tehnicianul lăudat și curtat de azi, e altfel construit. Alt aluat, alt temperament. E antrenorul care a ridicat toate echipele pe care le-a pregătit, ultima numindu-se Gaziantep, dar și cel care a intrat pe gazon în timpul unui meci ca să-l pupe pe arbitrul ce tocmai îl trimisese în tribună!

Șumi reprezintă cel mai bine spiritul balcanic, fiind un fel de Goran Bregovici al fotbalului. Totuși, până la un punct, în fiecare dintre noi trăiește un actor, fie că ne place, fie că nu, așa-i?

Mă opresc aici ca să nu mă prindă Revelionul cu creionul în mână. La mulți ani tuturor, să fiți sănătoși, liniștiți și iubiți!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.