Reteaua Corect
Ovidiu Ioanitoaia

Nu votați o prostie!

Scris de Ovidiu Ioanitoaia in 25 februarie 2021 la 12:30, in Sports. 2118 vizualizari Intra in discutie TaguriFRF, martie, nationale de fotbal, vot shortlinkhttp://crct.ro/nxrE

Cum se știe, naționalele noastre de fotbal vor intra în focuri spre sfârșitul lunii martie. Reprezentativa A va juca pe 25 martie cu Macedonia de Nord, pe 28 cu Germania și pe 31 cu Armenia în calificările pentru CM 2022, pe când U21 va întâlni Olanda pe 24, Ungaria pe 27 și Germania pe 30 în grupa de la Euro 2021.

Ca atare, pe bună dreptate, socotind că aceste confruntări trebuie pregătite cât mai serios, Comitetul Executiv al FRF a aprobat în ședința din 17 decembrie 2020 „Modificarea programului competițiilor interne raportate la data începerii turneului final al UEFA Euro 2021”.

Nimic anormal. În regulă, căci merita și merită considerată legitimă dorința selecționerilor Rădoi și Mutu de a avea la dispoziție loturile cât mai repede în vederea omogenizării. E în interesul întreg fotbalului tricolor să se întâmple așa.

Mai departe însă, din păcate, lucrurile riscă să se complice. S-o ia razna, deoarece FRF susține o propunere greu de justificat, dacă nu cumva de-a dreptul aberantă. Conform ei, 4 meciuri din etapa 28, Viitorul – Chindia, Craiova – UTA Arad, Astra – FC Botoșani și FCSB – CFR Cluj, ar urma să fie devansate și să se dispute înaintea etapei 27!

Pe lângă că ar crea un precedent periculos, decizia ar încălca prevederile art. 10.3. din ROAF („Succesiunea etapelor din campionat va fi aceeași în tur și în retur”), dar ar da naștere și la situații absolut ridicole. Pentru că, de pildă, un jucător eliminat în una din cele 4 partide intercalate își va ispăși suspendarea în… etapa anterioară! Ca la noi, la nimeni!

În eventualitatea în care, împotriva legii și a logicii, propunerea federală va trece vineri de CEx, ceea ce e de anticipat, ea ar mai face un rău. Ar influența în mod neloial, abuziv, lupta pentu titlu.

Ar favoriza-o în afara oricărui dubiu pe FCSB în dauna lui CFR Cluj. În ideea că, mutat cum preconizează FRF, derby-ul dintre aceste formații s-ar juca în condițiile în care FCSB l-ar aborda după o partidă acasă cu Gaz Metan (etapa 26), iar CFR după o deplasare dificilă la Arad. Cu alte cuvinte, bucureștenii ar avea două meciuri la rând acasă, iar clujenii două consecutive afară, inclusiv derby-ul! Echitabil?!

Nu-i vorba aici, să nu sară nimeni cu gura, că subsemnatul ar fi fanul vreuneia dintre echipele menționate. Nici discuție. În principiu însă, ar fi corect, fair și regulamentar ca principalele candidate la câștigarea campionatului să fie tratate la fel. Să li se asigure condiții egale. Nu să fie avantajată, cât de puțin, una dintre ele. Indiferent care.

Evident că, luând act de intenția FRF, cluburile din L1 s-au pronunțat împotrivă. Deși de acord cu modificarea programului în beneficiul echipelor naționale, Liga Profesionistă a venit cu o contrapropunere. Mai simplă, dar și, în opinia mea, rațională, realistă. Concret, ca etapa 28 să aibă loc pe 13-15 martie, toate meciurile, cea cu numărul 27 urmând să fie programată la mijlocul săptămânii și să se desfășoare, ca intermediară, în 10-12 martie.

S-ar împăca astfel și capra, și varza. Numai că, de parc-ar fi descoperit America, FRF ține morțiș să-și impună punctul de vedere. Când e de presupus că, alcătuit majoritat de yes-menii lui Burleanu, CEx se va grăbi să aprobe (încă) o măsură aberantă, rămâne speranța că membrii Comitetului Executiv se vor trezi în ultima clipă și nu vor vota o prostie. Slabă speranță, nu?

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.