Reteaua Corect

Medalie de aur pentru boxul din România

Scris de newsreporter in 05 octombrie 2022 la 11:53, in Sports. 464 vizualizari Intra in discutie TaguriAmalia Niţă, box, medalie de aur, puglist, românia shortlinkhttp://crct.ro/nAgs

Pugilista română Amalia Niţă a cucerit al doilea său titlu continental consecutiv, marţi, după ce a învins-o pe italianca Amina Golinelli la puncte (5-0), în finala cat. 66 kg, la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Montesilvano (Italia), relatează Ziare.com.

Niţă ''şi-a apărat coroana în stil de mare campioană, surclasând-o pe reprezentantă a gazdelor într-o manieră categorică. A fost o diferenţă valorică aşa cum rar se poate vedea într-o finală europeană. Italianca Amina Golinelli a ascultat resemnată decizia arbitrilor, după ce a pierdut fiecare rundă, cu handicap chiar, în ultima repriză ascultând şi numărătoarea arbitrului, la capătului unei serii de lovituri a Amaliei, care a dorit să încheie acest parcurs european în forţă, în căutarea KO-ului'', notează pagina de Facebook a Federaţiei Române de Box.

"Felicitări, Amalia, eşti o mare sportivă, care calcă apăsat pe urmele Lăcrămioarei Perijoc şi Claudiei Nechita, spre obiective olimpice înalte. Felicitări părinţilor tăi, felicitări tuturor antrenorilor care au contribuit de-a lungul anilor la evoluţia ta. Este un succes, mai ales prin maniera în care l-ai obţinut, cu care sportul românesc se mândreşte. Este un succes pe care, cu siguranţă, tu ai capacitatea să-l depăşeşti cu fiecare an!", a fost mesajul transmis de preşedintele FRB, Vasile Cîtea.

România a încheiat cu o medalie de aur şi patru medalii de bronz, după ce Daniel Irofte (cat. 50 kg), Alexandru Cărare (cat. 66 kg), Diana Tănăsescu (cat. 70 kg) şi Alexandra Bercea (cat. +80 kg) au pierdut în semifinale.

La Europenele de juniori din Italia s-au aliniat 353 de sportivi din 32 de ţări, 119 în turneul feminin, respectiv 234 în turneul masculin.

România a deplasat o delegaţie de 20 pugilişti (7 fete şi 13 băieţi) la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Montesilvano (Italia), cu obiectivul de a cuceri între trei şi cinci medalii.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.