Reteaua Corect
Ovidiu Ioanitoaia

Lăutarii federali

Scris de Ovidiu Ioanitoaia in 08 septembrie 2017 la 11:04, in Sports. 421 vizualizari Intra in discutie Taguriantrenor, Burleanu, contract, Daum, FRF shortlinkhttp://crct.ro/nrtB

Am anticipat corect, dar recunosc că nici nu era foarte greu, că Burleanu nu-i va prelungi contractul lui Daum.

În perspectiva alegerilor prezidențiale din 2018, asocierea cu falitul Daum ar fi însemnat sinuciderea lui Burleanu. Ca atare, tehnicianul german va mai sta pe banca „tricolorilor” și la ultimele două meciuri din actualele preliminarii, cu Kazahstan pe 5 octombrie și cu Danemarca pe 8, după care își va lua tălpășița.

Va lăsa în urmă amintirea unei campanii lamentabile, cu nicio partidă câștigată din cele disputate 11 la 11, dar și pe aceea a unui antrenor neinspirat, fudul și țâfnos. Între altele, autorul unor panseuri ridicole precum „Vreau să atacăm chiar și atunci când nu avem mingea”, „Nu ne vor învinge nici cei mai puternici ca noi” ori „Am câteva soluții în buzunar pentru a nu mai primi goluri din faze fixe”! Adevărul e că, fără să fie Pleșu ori Liiceanu, selecționerii care i-au precedat n-au debitat, luați împreună, atâtea aberații ca Daum. Acesta a avut, îmi cer scuze, vrăjeală cât încape, nu și rezultate. Iar el pentru rezultate fusese angajat și retribuit cu 45.000 de euro pe lună, cel mai mare salariu din istoria fotbalului românesc.

După eșecul de la Podgorica, picătura care a umplut paharul, Catastroph Daum a plecat miercuri în Germania, să-l urmărească sâmbătă pe Maxim în întâlnirea Mainz-Leverkusen, iar săptămâna viitoare pe Chipciu și pe Stanciu (dacă vor juca) la Bayern-Anderlecht. Probabil că de rușine i s-a aprobat și această deplasare „în interes de serviciu”, căci la ce mai ajută acum, când e clar că „naționala” nu va fi prezentă la Mondialele din 2018, să mai observe fostul selecționer un jucător ori altul?! Evident, la nimic. Zero. Frecție la un picior de lemn, vorba peluzei. E însă recomandat să mergi să-ți vezi familia și prietenii pe banii Federației decât pe-ai tăi, că 45.000 de euro lunar nu-ți prea ajung, așa-i?!

Cum încep să mă plictisesc eu însumi să-i tot contest pe Daum și pe Burleanu, un expirat și un impostor, mă folosesc de prilej pentru a demonta scenariul inventat de lăutarii federali. De postacii care, sfidând realitatea, continuă să le cânte în strună celor doi, să pretindă că Ioanițoaia, Geambașu, Buzărin, Mărgărit et Comp ar orchestra ofensiva împotriva FRF. Pasămite, Gazeta ar fi capul răutăților, ea ar da tonul și ar impune ritmul. O minciună. Întreaga presă i-a atacat la baionetă pe Daum și pe Burleanu, dovadă avalanșa de articole critice din aceste zile. Dincolo de editorialele corozive iscălite în Național de Răzvan Boanchiș, care l-a poreclit Ciurli Burli pe Burleanu, Evenimentul titra miercuri „Capul lui Daum nu ajunge! Burleanu, demisia”, pentru ca în ediția următoare să demareze strângerea de semnături pentru destituirea președintelui FRF. Inițiativă proprie, nicidecum a Gazetei.

În același registru, Libertatea numea „Dezastru național” pierderea calificării la CM, după ce îl reclamase pe ChriSTOP Daum că „Ne-a îngropat, dar nu ne-a făcut și parastasul!”. În fine, Adevărul l-a caracterizat pe neamț ca fiind „fără bun-simț” și „obraznic”, punând la zid „O federație cu discurs de politicieni”. Aș putea acoperi toată pagina cu citate în sensul celor de mai sus, dar mă opresc. Nu înainte de a cita din Cațavencii: „Omul adus de Burleanu pe bani mulți… nu e decât un tip haotic și cu un psihic labil”, părerea lui Cristian Teodorescu, rânduri așternute, atenție!, înaintea înfrângerii suferite la Podgorica.

Și totuși, cum aminteam, destui postaci se încăpățânează să-l laude pe neamț, ba și fac un titlu de glorie din asta. Așadar, n-au habar de fotbal ziariștii, nu se pricep nici Dinu, Cârțu, Panduru, Marica, Ganea, Ionuț Popa, Ilie Dumitrescu, Balint, Prunea și ceilalți contestatari înverșunați ai selecționerului, dar se pricep din cale-afară aplaudacii lui Daum și, repet, lăutarii plătiți de FRF, ăștia da specialiști. Multă lume e necăjită, nu mai zic altceva.

Sursa: BlogSport.Gsp.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.