Reteaua Corect

Jocurile Olimpice de vară din 2024 generează un interes imens

Scris de newsreporter in 10 martie 2023 la 10:53, in Sports. 506 vizualizari Intra in discutie Taguri2024, bilete paris, Jocurile Olimpice, vara shortlinkhttp://crct.ro/nB0p

Aproape 3,25 de milioane de bilete au fost vândute pentru Jocurile Olimpice de vară din 2024, care vor avea loc la Paris, după prima fază a vânzărilor, lansată în urmă cu mai bine de o lună, un "succes" în opinia preşedintelui comitetului francez de organizare, Tony Estanguet, care a apărat din nou politica sa tarifară, după o polemică legată de preţuri, considerate de unii excesive, informează AFP, potrivit Știripesurse.

Această primă fază a pus la dispoziţia iubitorilor sportului pachete de minimum trei bilete (30 maximum), aproximativ o treime din cele 10,5 milioane de bilete disponibile pentru JO 2024.

Din cele 3,25 de milioane de tichete, aproximativ 13% au fost vândute la preţul de 24 de euro, 70% au costat sub 100 de euro şi 4,5% au costat peste 200 euro, au detaliat organizatorii.

Două treimi dintre cumpărători sunt francezi, a subliniat Estanguet, adăugând că 158 de naţiuni au fost reprezentate în total printre cei care au achiziţionat bilete.

La scurt timp după lansarea acestei primei faze, pe 15 februarie, au apărut critici, în special pe reţelele de socializare, referitoare la preţurile considerate prohibitive pentru anumite locuri, cum ar fi biletele de 690 de euro pentru calificările la atletism, de exemplu, notează Agerpres.

Acest val de crispare zdruncină obiectivul "Jocurilor Populare" afişat de organizatori, care i-a forţat să se justifice, amintind că în final vor fi oferite publicului un milion de bilete la 24 de euro şi cinci milioane la 50 de euro sau mai puţin.

Subiectul a fost analizat miercuri şi în Senatul francez, în cadrul sesiunii de întrebări adresate guvernului. Ministrul Sportului şi Jocurilor Olimpice, Amelie Oudéa-Castéra, chestionată cu privire la problema acestor preţuri considerate excesive, a reiterat că a fost atentă la "accesibilitatea" biletelor.

A doua fază a vânzării biletelor, de data aceasta individuale, va debuta pe 15 martie, cu o nouă tragere la sorţi. De data aceasta vor fi puse în vânzare 1,5 milioane de bilete.

Biletele pentru ceremonia de deschidere fără precedent, care va avea loc pe Sena - cu bilete variind de la 90 de euro la 2.700 de euro - vor fi puse în vânzare cu această ocazie, la fel ca şi cele pentru ceremonia de închidere.

Veniturile preconizate din vânzarea biletelor ar trebui să fie de aproape 1,4 miliarde de euro, inclusiv ospitalitate (pachete de top de gamă), dintr-un buget total de 4,4 miliarde de euro, adică o treime din bugetul Comitetului de Organizare a JO 2024.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.