Reteaua Corect

HANDICAPUL LUI MARIO IORGULESCU ESTE IREVERSIBIL

Mai e o zi pana la termenul – posibil ultimul – de la Tribunalul Bucuresti in care se va judeca in fond cazul lui Mario Gino Iorgulescu (fiul presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal Gino Iorgulescu), acuzat de procurorul PTB Alexandru Anghel de omor cu intentie indirecta, pentru accidentul produs in noaptea de 8 septembrie 2019, soldat cu moartea unui barbat care venea de pe contrasens, scrie Luju.ro.

Ca va fi condamnat la inchisoare sau – putin probabil – va fi expertizat din dispozitia instantei de judecata pentru a se vedea daca are sau nu discernamant si daca nu cumva trebuie internat intr-o clinica psihiatrica de specialitate, deznodamantul in cazul lui Mario Gino Iorgulescu risca sa creeze o noua disputa intre justitia romana si cea italiana, apta sa conduca la o noua constatare a incalcarii drepturilor omului de catre Romania. Asta intrucat, in pofida acuzatiilor formulate de procurorii romani, Italia a refuzat sa accepte extradarea lui Mario Iorgulescu, pe motiv ca acesta este grav bolnav, cu handicap grav, incapabil sa se reprezinte pe el si in instanta, eliberandu-i certificat de handicap in acest sens – (vezi facsimil)

 

 

 

In expertizele medicale efectuate de medicii din Italia, din dispozitia instantelor de judecata din Italia, s-a retinut ca Mario Gino Iorgulescu are leziuni grave si ireversibile ale lobilor frontali ai creierului, care nu au putut fi identificate inainte de fatidicul accident, intrucat examenele uzuale din Romania de tip RMN nu pot evidentia asemenea leziuni, acestea putand fi depistate doar prin examene de tip Pet-Scan (o tehnologie de ultima generatie)Asemenea leziuni – care in cazul lui Mario au debutat inca din copilarie din cauza unor traumatisme - fac ca o persoana cu astfel de afectiuni sa manifeste impulsivitate si agresiune, sa nu se poata controla in momente de criza, practic sa nu poata avea discernamant, chiar daca pentru anumite perioade de timp poate arata si comporta aparent normal. Este si motivul pentru care comportamentul extrem al lui Mario Gino Iorgulescu a scandalizat pe multi in trecut, aproape nimeni nedorind sa creada si accepte ca acesta este cu adevarat bolnav psihofizic.

 

Problema care se pune in cazul lui Mario Gino Iorgulescu este una care frizeaza componenta represiva a justitiei din Romania, care a refuzat pana in prezent, in pofida probelor medicale din Italia depuse la dosar, si a protestelor avocatilor, sa dispuna o expertiza medicala de specialitate. Practic, justitia romana este pe cale sa condamne la inchisoare un bolnav psihic, cu grad de handicap grav, declarat ca atare de statul italian, doar pentru a se da satisfactie unei propagande mediatice a urii. Daca Mario Gino Iorgulescu ar fi fost un nimeni – si nu fiul presedintelui LPF - evident nimeni nu l-ar fi demonizat. Accidente mortale cu bauti la volan se intampla zilnic in Romania, dar nimeni nu a fost supus unui linsaj mediatic atat de infernal, care a mers pana la a se sustine in mod fals ca acesta a fugit din tara (desi in realitate acesta a fost dus in Italia cu avionul, in coma profunda, iar medicii romani nu-i mai dadeau nicio speranta).

 

Nu pledam pentru nevinovatia lui Mario Gino Iorgulescu, care s-a suit baut la volan si a comis un grav accident, dar solutia care se preconizeaza in cazul sau, in conditiile in care cercetarea judecatoreasca a refuzat sa administreze orice expertiza medicala de specialitate, va face ca un handicapat mintal sa poata fi aruncat intr-o puscarie unde acesta nu poate fi in niciun fel reeducat, ci poate doar condamnat la moarte, caci un bolnav cu afectiuni ireversibile ale lobilor frontali poate fi capabil oricand de orice, inclusiv sa atace detinuti care pot riposta si ii pot face de petrecanie. Intrucat Italia a refuzat extradarea, justitia romana risca sa emita ca si in cazul altor nume sonore, hotarari judecatoresti care nu doar ca nu vor fi executate, dar vor da ocazia sa fim acuzati ca stat ca bagam bolnavi in inchisoare, fapt care in lumea europeana civilizata nu este admis.

 Ce costa oare sa dispui expertizele medicale necesare si sa asiguri un proces echitabil? Si abia dupa ce administrezi un astfel de probatoriu sa dai solutia, in deplina cunostinta de cauza? Asta face diferenta intre o justitie europeana si una de tip represiv. Indiferent pe cine judecam. Indiferent daca la noi majoritatea nu accepta ca odrasla unui om cu bani poate fi bolnava psihic. Cu astfel de preconceptii, riscam sa ne captusim din nou cu o sentinta menita sa creeze impresia ca justitia noastra e foarte dura si severa, dar care nu va fi niciodata pusa in practica de Italia sau alte state europene.

Continuarea pe Luju

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.