Reteaua Corect

Franţa şi-a depus dosarul de candidatură pentru JO de iarnă din 2030

Scris de newsreporter in 08 noiembrie 2023 la 12:01, in Sports. 613 vizualizari Intra in discutie Taguri2030, candidatura, franta, JO de iarna shortlinkhttp://crct.ro/nCaP

Franţa a depus oficial dosarul de candidatură pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030, pentru care are deja 95% din instalaţiile sportive, de la Grand-Bornand (Haute-Savoie) la Nisa (Alpii Maritimi), la 500 km distanţă, a anunţat, a anunţat preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Francez (CNOSF), David Lappartient, citat de AFP, potrivit Agerpres, relatează Știripesurse.

Peste circa trei săptămâni (28 noiembrie-1 decembrie), Comitetul Executiv al CIO se va reuni la Paris şi va decide cu care candidate va intra în dialog. Atunci, Franţa va şti dacă va continua această nouă cursă, după ce a obţinut Jocurile Olimpice de vară, care vor avea loc peste nouă luni, la Paris.

Franţa are doi concurenţi serioşi pentru JO-2030, Elveţia şi Suedia.

Preşedintele regiunii Auvergne-Rhone-Alpes (ARA) Laurent Wauquiez, prezent marţi la CNOSF alături de David Lappartient şi de preşedintele regiunii Provence-Alpes-Cote d'Azur (PACA), Renaud Muselier, prin video, au oferit detalii despre siturile acestei candidaturi, promiţând că vor fi utilizate în proporţie de 95% instalaţii deja existente.

''Vom stabili costurile acestor Jocuri Olimpice în cadrul dialogului'' cu CIO, a promis David Lappartient, după ce a fost anunţat un buget iniţial de 1,5 miliarde de dolari.

''Ne gândim că JO de iarnă din 2030 pot fi ceea ce este Paris-2024 pentru Jocurile de vară (...), acele ale unei reforme complete, într-o lume în schimbare (....), cu Jocuri durabile, cumpătate'', a asigurat David Lappartient.

''Există această dorinţă de a readuce Jocurile în munţii noştri după 30 de ani'', a afirmat Laurent Wauquiez. Franţa a mai găzduit de trei orti Jocurile Olimpice de iarnă, la Chamonix în 1924, la Grenoble în 1968 şi la Albertville în 1992.

''Ştim că există o concurenţă acerbă. Ştim că vom continua cu Jocurile de la Paris. Suntem umili şi modeşti, dar există un mare avânt'', a asigurat, la rândul său, Laurent Wauquiez.

Alegerea gazdei Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030 se va petrece în cadrul Sesiunii CIO din 2024, care ar putea avea loc în iulie, la Paris, dacă Franţa nu va mai fi în cursă, sau în afara Hexagonului, dacă Franţa va rămâne între candidate, notează AFP.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.