Reteaua Corect

Rapid, exclusă din Liga I şi înlocuită de ACS Poli Timişoara

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat, joi, prin intermediul unui comunicat oficial, că locul rămas vacant în sezonul 2016-2017 al Ligii 1 prin neînscrierea şi dizolvarea S.C. Fotbal Club Rapid S.A. este ocupat de clubul ACS Poli Timişoara, informează Mediafax.

Sursa imagine: cotidianul.ro

LPF menţionează că ACS Poli Timişoara urmează a disputa primul joc oficial din cadrul acestei ediţii de campionat în ziua de sâmbătă, 30 iulie, împotriva echipei FC Dinamo.

Liga Profesionistă de Fotbal a precizat şi motivele pentru care a luat această decizie:

"Având în vedere:

- Dizolvarea S.C. Fotbal Club Rapid S.A. dispusă de Tribunalul Bucureşti la 13.06.2016 şi faptul că până în prezent nu s-a obţinut suspendarea procedurii falimentului;

- Hotărârea executorie a Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF din 28.07.2016 prin care s-a reţinut că S.C. Fotbal Club Rapid S.A. îşi păstrează personalitatea juridică pentru operaţiunile lichidării până la terminarea acesteia, în condiţiile prevăzute de art. 233 din Legea societăţilor comerciale nr. 31/1990;

- C.I.I. Brihac Aurel este singura persoană care poate asigura în condiţii legale conducerea activităţii S.C. Fotbal Club Rapid S.A.;

- C.I.I. Brihac Aurel nu a formulat o cerere de înscriere în competiţiile organizate de LPF în numele S.C. Fotbal Club Rapid S.A. şi nici nu şi-a însuşit cererile de înscriere şi afiliere formulate de persoane care nu pot îndeplini operaţiuni pentru club;

- C.I.I. Brihac Aurel a arătat că ”fiind în procedura falimentului lichidatorul nu are dreptul de a încheia contracte de muncă sau convenţii de prestări servicii sportive, deoarece debitoarea (S.C. Fotbal Club Rapid S.A.) nu mai are activitate sportivă”;

Ne manifestăm regretul că fotbalul românesc pierde un club ca S.C. Fotbal Club Rapid S.A. şi avem speranţa că suporterii, pe care i-am simţit alături de club, vor găsi soluţiile pentru a continua istoria spiritului vişiniu într-o nouă formă de organizare."

Cu o oră mai devreme, Federaţia Română de Fotbal (FRF) a publicat pe site-ul oficial decizia dată de Comisia de Disciplină şi Etică cu privire la situaţia clubului FC Rapid Bucureşti. Potrivit hotărârii, Rapid are dreptul sportiv de a activa în Liga 1, iar societatea comercială îşi păstrează personalitatea juridică pentru operaţiunile lichidării.

Clubul Dinamo Bucureşti a anunţat că va pune în vânzare bilete pentru meciul cu ACS Poli Timişoara

Deşi oficialii dinamovişti programaseră deja un meci amical cu Dunărea Călăraşi, în locul celui de campionat, se pare că acesta va fi anulat. Conducătorii echipei din Ştefan cel Mare au decis să pună în vânzare biletele pentru partida de pe teren propriu cu ACS Poli Timişoara, deşi Liga Profesionistă de Fotbal nu a anunţat o hotărâre oficială de înlocuire a formaţiei Rapid Bucureşti cu ACS Poli Timişoara.

Mai mult, Comisia de Disciplină a FRF a anunţat joi că Rapid Bucureşti are dreptul sportiv de a juca în Liga 1, dar ar putea fi exclusă din cauza stării de faliment.

"FC Dinamo Bucureşti va juca sâmbătă, 30 iulie 2016, la ora 21:00, împotriva echipei ACS Poli Timişoara într-o partidă programată pe stadionul din Ştefan cel Mare, contând pentru etapa a treia din Liga 1, ediţia 2016-2017.

Biletele pentru primul meci în fata propriilor suporteri în acest sezon competiţional vor fi puse în vânzare începând de vineri, 29 iulie 2016, la ora 12:00, la casele stadionului din Ştefan cel Mare", a fost mesajul oficialilor lui Dinamo pe contul de Facebook.

Iată preţurile biletelor la partida FC Dinamo Bucureşti - ACS Poli Timişoara:

TRIBUNA 0-VIP (sectoarele 4, 5 - rândurile 13-19): 35 RON

TRIBUNA 0 (sectoarele 3, 4, 5, 6): 30 RON

TRIBUNA I (sectoarele 1, 2, 7, 8): 25 RON

TRIBUNA a II-a: 20 RON

PELUZA CĂTĂLIN HÎLDAN: 10 RON

PELUZA SUD: 10 RON

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.