Reteaua Corect

Drepturile tv ale Ligii 1 nu vor mai fi achizitionate de o singura televiziune!

Scris de laurentiu teodorescu in 19 ianuarie 2011 la 21:43, in Fotbal intern. 18 vizualizari Intra in discutie Tagurianulare, drepturi tv, liga 1, monopol shortlinkhttp://crct.ro/nbxR

O propunere de angajament supusa dezbaterii publice de Consiliul Concurentei prevede ca drepturile de transmisie radio-TV, aferente meciurilor din Liga 1, incepand cu sezonul 2011/ 2012, se vor vinde prin licitatie deschisa, transparenta şi nediscriminatorie. Cea mai importanta masura vizeaza inlaturarea monopolului pe Liga 1.

Fotbal la tv Fotbal la tv
Sursa imagine: prosport.ro

Consiliul Concurentei a anuntat, astazi, printr-un comunicat de presa, ca supune dezbaterii propunerea de angajamente pe care Federatia Romana de Fotbal şi Liga Profesionista de Fotbal şi le asuma pentru remedierea mediului concurential posibil a fi afectat ca urmare a modului in care sunt vandute drepturile comerciale asupra competitiilor fotbalistice. Prin publicare, Consiliul Concurentei urmareşte sa realizeze un test de piata, respectiv sa verifice daca aceste propuneri de angajamente formulate de catre FRF si LPF constituie solutia care sa conduca la inlaturarea situatiei care a dus la declanşarea unei investigatii din partea Consiliului Concurentei, in 15 aprilie 2009.
Printre propunerile de angajamente luate de catre Liga se numara acela ca "toate drepturile comerciale (drepturi de transmisie radio-TV, prin internet, prin telefonie mobila, drepturi de marketing sportiv etc) aferente meciurilor organizate de LPF incepand cu sezonul 2011/ 2012 se vor vinde prin licitatie deschisa, transparenta şi nediscriminatorie".

  • Drepturile media (drepturi audiovizuale) vor fi impartite intr-un numar de pachete separate care vor contine drepturi exclusive sau non-exclusive, pentru diverse platforme media: drepturi radio, drepturi internet, drepturi de telefonie mobila, rezumate video, drepturi media externe, drepturi TV - transmisie in direct.
  • In ceea ce priveşte drepturile radio, acestea vor consta in dreptul de a transmite in direct prin radiodifuziune la nivel national meciurile Ligii 1, distributia meciurilor pe pachete se va face incepand cu sezonul 2013/ 2014.
  • In schimb, drepturile TV - transmisie in direct vor consta in dreptul de a transmite in direct toate meciurile din Liga 1, grupate in pachete, echilibrate şi de interes egal pentru telespectatori.

Fara monopol pe Liga 1!

Principiul care va sta la baza cesionarii drepturilor TV şi radio - transmisie directa este urmatorul: "Toate pachetele care contin drepturile pentru transmiterea in direct a meciurilor din Liga 1 nu vor putea fi achizitionate de catre un singur difuzor". Singura exceptie care se admite - in sensul ca toate pachetele radio sau TV vor putea fi achizitionate de un singur ofertant - este cazul in care vor exista doar una sau doua oferte pentru fiecare pachet. In acest caz se va aplica urmatoarea regula: suma oferita de adjudecatar pentru toate aceste pachete sa fie mai mare decat suma obtinuta de LPF la precedenta licitatie pentru aceste drepturi. Fiecare pachet va fi acordat ofertantului care va oferi cel mai mare pret pentru pachetul respectiv.

1.

Mititelu a driblat Fiscul si a facut rost de bani

Publicat in 19 ianuarie 2011 la 09:09

Ziarele de azi scriu despre fuga continua a lui Adrian Mititelu dupa bani, pentru a evita falimentul Universitatii Craiova, despre perioada delicata pe care o traverseaza Ianis Zicu, a carui mama este grav bolnava, despre planurile de viitor ale lui Cosmin Olaroiu sau despre meciuri celebre in care reprezentantii Romaniei, indiferent de sport, s-au facut de ras in competitii internationale.

2.

Dolce se aliaza cu TVR in batalia drepturilor tv pentru Liga I

Publicat in 17 ianuarie 2011 la 10:15

Noul infiintatul canal de televiziune cu profil sportiv, Dolce Sport, planuieste o alianta cu TVR, care ar da mai multe sanse de castig a drepturilor tv pentru Liga I, care vor fi scoase la licitatie in luna martie. Acest parteneriat se va lupta cu RCS&RDS, actualul detinator al partidelor din campionatul romanesc.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.