Reteaua Corect

FC Barcelona va renova arena Camp Nou cu 1,45 miliarde de euro

Scris de newsreporter in 25 aprilie 2023 la 10:44, in Sports. 387 vizualizari Intra in discutie Taguricamp nou, fc barcelona, renovare shortlinkhttp://crct.ro/nBdJ

FC Barcelona şi-a finalizat planul de finanţare pentru renovarea arenei Camp Nou şi, prin urmare, va împrumuta 1,45 miliarde de euro pentru a efectua lucrările pe stadionul său, care vor începe pe 1 iunie, a anunţat clubul catalan, luni seară, într-un comunicat citat de Știripesurse.

În total, douăzeci de investitori vor injecta 1,45 miliarde de euro, „o sumă care acoperă costul lucrării Espai Barça (denumirea proiectului de renovare a Camp Nou şi a altei infrastructuri deţinute de FC Barcelona,)”, a asigurat Barça în comunicatul său de presă.

„FC Barcelona a finalizat finanţarea Espai Barça conform planului, (...) respectând criteriile aprobate prin referendum, adică fără a angaja moştenirea clubului şi fără a ipoteca stadionul”, susţine clubul blaugrana.

La 19 decembrie 2021, 87,8% dintre reprezentanţii socios (42.693 din cei 48.623 de reprezentanţi, dintr-un total de peste 146.000 socios), aceşti susţinători-acţionari, şi-au dat acordul pentru a întreprinde o procedură de finanţare până la maximum 1,5 miliarde de euro. Planul prevedea 900 de milioane de euro pentru renovarea Camp Nou, 420 de milioane de euro pentru Palau Blaugrana folosit de baschet şi handbal şi 20 de milioane de euro pentru stadionul Johan Cruyff unde joacă echipa de rezervă (Barça B) şi Barca feminin. Clubul a negociat acest împrumut cu investitori de statut internaţional, precum Goldman Sachs, JP Morgan sau Legends.

„Împrumuturile sunt repartizate pe mai multe etape, pe 5, 7, 9, 20 şi 24 de ani, cu o structură flexibilă. Clubul va începe să ramburseze operaţiunea odată ce lucrările Spotify Camp Nou vor fi finalizate, datorită veniturilor generate de stadion, care se preconizează a fi de 247 de milioane de euro”, a spus Barça. Un total de rambursat la care va fi necesar să se adauge dobânzi în jur de 5 sau 6%, conform ziarului catalan de sport Mundo Deportivo.

Potrivit presei de specialitate, Barça speră ca lucrările să fie finalizate în iunie 2026, adică peste trei ani. Între timp, echipa catalană îşi va juca meciurile de acasă pentru sezonul 2023-2024 pe stadionul Lluís-Companys, stadionul olimpic situat pe dealul Montjuïc unde s-au desfăşurat Jocurile din 1992, apoi plănuieşte să se întoarcă în Camp Nou, cu o capacitate redusă pentru public, pentru începutul sezonului 2024-2025.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.