Reteaua Corect
Ovidiu Ioanitoaia

Dreptul de a jigni

Scris de Ovidiu Ioanitoaia in 12 decembrie 2019 la 12:25, in Sports. 422 vizualizari Intra in discutie Taguriamenda, meci, românia, sanctiune, suedia, uefa shortlinkhttp://crct.ro/nvoS

Numai printr-o minune vom scăpa de o nouă sancțiune UEFA în urma partidei de-acasă cu Suedia.

Cum minunile sunt din ce în ce mai rare, dacă mai sunt, probabil că „tricolorii” vor juca iarăși fără spectatori. Asta după ce forul de la Nyon a deschis o nouă investigație împotriva noastră, acuzând publicul bucureștean de mai multe încălcări ale regulamentului. Cea mai gravă dintre ele, care atrage și pedepsele cele mai aspre, se leagă de așa-numitul „comportament rasist”. Inspectorul UEFA pe probleme de Disciplină și Etică a reținut această culpă, de unde pericolul ca porțile Arenei Naționale să fie închise încă un meci. Măcar unul.

Implicit, inspectorul i-a dat dreptate suedezului de culoare Alexander Isak, atacantul la a cărui sesizare, că l-ar fi agresat publicul, arbitrul a oprit meciul două minute. Interesant e însă că, în afara lui Isak, nimeni n-a mai auzit insultele reclamate de acesta! „Centralul” Orsato n-a scris nimic în raport, n-au notat nici observatorul de joc și nici, deși trebuiau să fie cei mai vigilenți, reprezentanții Asociației Fotball Against Racism in Europe!

Și-atunci?! Cei de la UEFA vor să pară, ori chiar sunt, mai catolici decât Papa de la Roma?! Ei ne-au luat de clienți și, dacă trebuie să lovească în cineva și să dea exemplu, cel mai la îndemână e să lovească în noi. Românii înghit și tac, nu protestează!

Adevărat, nu toți suporterii noștri se comportă ca niște gentlemeni. Unii își mai dau în petic, afișează lozinci interzise și aruncă în teren cu petarde, cu fumigene. Nu există pădure fără uscături. Dar românii, cu toate slăbiciunile lor, nu-s rasiști! Dac-ar fi, Gnohere n-ar insista să continue la FCSB, refuzând salariul dublu din Arabia, iar brazilianul Eric și francezul Omrani, cu aceeași culoare a pielii ca Isak, nu și-ar dori cetățenia română. Acestea sunt fapte, sunt dovezi, nu păreri, nu impresii.

Apropo de respectul în numele căruia n-ar fi cazul ca UEFA să ne pună în cârcă defecte și porniri imaginare, am citit aseară pe GSP.RO niște mizerii inimaginabile. Iritați de câteva declarații ale lui Hagi, unele patetice, altele subiective, internauții s-au dezlănțuit contra lui. De pildă, „E un zero barat și ne aiurește cu Academia lui de doi bani care n-a produs nimic”, „Hagi a fost mare în România și Turcia. În rest nu a corespuns”, „Cel mai blatist din fotbalul nostru”, „Fără finul Gigi Becali, Hagi n-ar fi existat”, „Nu oricine a putut fi rezerva lui Stoicikov la Barcelona” etc etc.

Sper, ar fi singura lor salvare, ca semnatarii injuriilor de mai sus, între care jack, elgabri, genius, mateodamiano, să fie foarte tineri și să vorbească în necunoștință de cauză despre singurul român plasat în clasamentul primilor 100 de jucători din istoria fotbalului, ierarhie începută, în ordine, cu Maradona, Messi, Pele, Cruyff și Cr. Ronaldo. Dar nici așa, nu găsesc nicio justificare, nicio scuză, pentru dușmănia lor lipsită de sens și de temei. Gratuită, stupidă.

Fără să fiu avocatul lui Hagi, care n-are nevoie de apărător, cum să negi rolul Academiei Hagi când aceasta furnizează aproape jumătate din efectivul actualelor reprezentative A și de tineret?! Trebuie să fii rău-intenționat.

De acord că nimeni nu mai întrunește azi unanimitate. Oricine poate fi contestat, e dreptul fiecăruia s-o facă. Asta înseamnă libertate de gândire și de expresie. Dreptul de a jigni însă nu-l are nimeni. Nici elgabri, dar nici UEFA.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.