Reteaua Corect

Decizie radicală luată de Ion Ţiriac: suspendă acordarea trofeului Madrid Open!

Scris de newsreporter in 20 iunie 2017 la 12:07, in Sports. 89 vizualizari Intra in discutie Taguriion tiriac, Madrid Open, Nastase, TROFEU shortlinkhttp://crct.ro/nr0X

Ion Ţiriac a luat decizia de a suspenda acordarea trofeului la turneul WTA Madrid Open, ca urmare a scandalului iscat la ceromonia de la finala din 2017, câştigată de Simona Halep. Ţiriac l-a invitat pe Năstase să participe la ceremonia de premiere, lucru care nu a fost pe placul celor de la WTA, scrie Mediafax.

Sursa imagine: capital.ro

Prin vocea preşedintelui acestui for, WTA a criticat decizia organizatorilor de a-l invita pe Năstase în contextul în care fostul număr unu mondial se află sub ancheta ITF ca urmare a scandalului de la meciul de Fed Cup dintre România şi Marea Britanie.

Prin intermediul a două scrisori adresate preşedintelui WTA, Steve Simon, respectiv preşedintelui ITF, David Haggerty, Ion Ţiriac cere ca procesul lui Ilie Năstase să fie unul public şi anunţă că suspendă acordarea trofeului la Madrid Open, proba feminină.

Scrisoarea trimisă de Ion Ţiriac către conducerea WTA:

"Domnule presedinte,

Din cauza comentariilor publice agresive ale WTA în privinţa acordării trofeului de la Madrid în prezenţa lui Ilie Năstase, va informez că am decis să suspend acordarea trofeului meu în evenimentele feminine. Mă refer la trofeul de aur şi diamant, precum şi la replicile de argint - acestea nu vor mai fi acordate câştigătoarelor de la Madrid. Acest trofeu e un simbol oferit de mine personal câştigătorului turneului şi pot fi prezent eu sau unul dintre invitaţii mei la acordarea lui. WTA nu poate să-mi cenzureze libertatea de a face o invitaţie specială la acordarea trofeului.

De-a lungul anilor, am avut plăcerea de a invita la ceremonia de premiere pe Regina Spaniei, Prinţul Spaniei, primarul Madridului, iar în acest an invitaţia mea a fost acceptată de Ilie Năstase. Am fost informat că WTA l-a amendat de asemenea pe proprietarul evenimentului după ceremonia de premiere. Din nou, găsesc acest comportament al WTA agresiv şi în afara normelor WTA.

Ion Ţiriac."

Scrisoarea către ITF:

"Domnule preşedinte,

Scriu această scrisoare din postura de preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Tenis, cu referire la ancheta iniţiată împotriva domnului Ilie Năstase, căpitanul echipei de Fed Cup a României.
După ce am văzut probele strânse de reprezentanţii Federaţiei Române de Tenis, găsesc diverse aspecte foarte nefericite şi deranjante, legate de meciul din Fed Cup.

Este clar că intervenţia iniţială a căpitanului echipei de Fed Cup a României a fost în limitele postului său şi conform regulamentului. Este surprinzător şi neclar de ce arbitrul a refuzat să ia în considerare intervenţia, refuz care a declanşat un limbaj nepotrivit de către domnul Năstase, care, în consecinţă, a fost eliminat.

Şi apoi porţile iadului s-au deschis asupra căpitanului nostru, a moralului echipei noastre şi asupra reputaţiei Federaţiei.

Prin urmare, solicit ITF să sprijine clarificarea tuturor faptelor relevante, să acţioneze într-o manieră echitabilă şi legală, să atenueze consecinţele exagerate ale situaţiei şi să ia o decizie adecvată. Consider că o audiere publică este singura modalitate de a atinge aceste scopuri şi de a asigura legitimitatea şi imparţialitatea acesteia.

Modul în care ITF alege să desfăşoare în continuare această anchetă poate fi un reper şi o audiere publică şi deschisă reprezintă singura modalitate de a asigura că ITF rămâne o organizaţie profesionistă şi de încredere.

Urmăresc acest caz ca persoan implicată în tenis de peste 60 de ani, câştigător al unui Grand Slam, antrenor şi manager de cinci câştigători de Grand Slam, deţinător de numeroase turnee de tenis, atât la masculin, cât şi la feminin, o persoană a cărei viaţă e dedicată tenisului.

Personal, aş dori să asist la această audiere deschisă şi publică. Cu această ocazie, vreau să aflu motivele pentru acest comportament inexplicabil al arbitrului şi ale deciziilor luate de supervizorului jocului din partea ITF.

Cu sinceritate,

Ion Ţiriac

Preşedintele de onoare al Federaţiei Române de Tenis."

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, a fost suspendat provizoriu, pe 23 aprilie, şi nu are acces la competiţiile ITF, inclusiv la Fed Cup. Fostul mare tenismen a avut un conflict cu jucătoarea Johanna Konta şi Anne Keothavong, căpitanul nejucător al Marii Britanii, în timpul confruntării din Fed Cup.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.