Reteaua Corect
Ovidiu Ioanitoaia

De doi bani speranță

Scris de Ovidiu Ioanitoaia in 11 august 2019 la 10:49, in Sports. 386 vizualizari Intra in discutie Taguricfr, cupe continentale, FCSB shortlinkhttp://crct.ro/nuPV

Deși au evoluat acasă, niciuna dintre reprezentantele noastre n-a triumfat în această ultimă etapă din cupele continentale.

Întrucât CFR și FCSB au terminat la egalitate, iar Craiova a pierdut, șansele lor de a merge mai departe s-au redus drastic. Sigur că, vorba lui Papură, „în fotbal orice e posibil”. Dar să nu ne îmbătăm cu apă rece. Echipele tricolore sunt pe jumătate eliminate.

CFR a oferit cel mai mult fotbal, în timp ce Craiova a oferit cel mai puțin. După o repriză foarte slabă, FCSB și-a mai revenit și putea chiar să câștige. Fl. Coman și Panțâru (bară) au ratat din poziții excelente. Totuși, să-mi fie cu iertare, un eventual succes roș-albastru n-ar fi reflectat fidel desfășurarea partidei. Una pe care Mlada Boleslav a condus-o 70 de minute, uneori autoritar.

Campioana a constituit o surpriză plăcută. Numai și prin aceea că, renunțând la stilul închis, exagerat de economicos, s-a dovedit capabilă să practice un joc frumos, cu elan și imaginație. Să admitem și că, adversar de calitate, Celtic a provocat-o. Dar nici CFR nu s-a lăsat invitată. Dimpotrivă, a demonstrat că știe, ba încă bine, și altceva decât să se retragă, să sape tranșee și să tatoneze. Faza golului său, cu Deac imperial la serviciu și Rondon nemilos la finalizare, ambii de peste 33 de ani!, merită predată la orice școală de antrenori.

Altfel, într-un moment în care, din nou hazardat, Dan Petrescu s-a legat de arbitri (obsesie sau ce?!), s-ar cuveni ca noi, ceilalți, să ne hotărâm ce vrem de la el și de la băieții lui. Pe care adesea i-am urecheat pentru prudență maximă și spectacol cu lingurița. Să nu seducă, dar să câștige, fie și urât, ori să încânte, dar să se impună greu ori deloc pe tabela de marcaj? Mai departe, și dacă va reintra Culio la Glasgow, CFR va fi tot outsider. Conform lui Petrescu, numai printr-o minune CFR s-ar putea califica în fața a circa 60.000 de fani scoțieni.

Am scris că, în absența publicului său furibund, Craiova va rămâne fără cel mai în formă jucător. Din păcate, am avut dreptate. Cu tribunele aproape goale, Universitatea a părut o echipă anonimă, parcă a nimănui. Lipsită de identitate și de ambiție. Moleșită de o arșiță ce n-a deranjat-o însă pe AEK. Deși la cel dintâi meci oficial din actualul sezon, combinația eleno-lusitană a fost, paradoxal, mai omogenă și mai inspirată. Să fim cinstiți, cu o clasă peste.

În afara unui heirup fără cap și fără coadă, Știința n-a arătat nimic. Zero! A presat după chipul și asemănarea căpitanului Bancu (coborât iar fundaș de margine!), adică intens, dar dezordonat. La ce-o fi și ce s-o nimeri. Întrucât n-au existat soluții nici pe gazon, nici pe bancă, încrederea în antrenorul Papură, la al doilea eșec consecutiv, se clatină din ce în ce mai tare. Pe Craiova au scos-o însă din cărți chiar cei doi bezmetici care au aruncat cu bricheta și petarda în arbitrul meciului contra lui Honved. Pe lângă o pagubă estimată, cu amenda dictată de UEFA, la vreo 300.000 de euro, așa-zișii suporteri au privat-o pe Universitatea, repet, de cel mai bun fotbalist al ei. De public.

La Giurgiu, cu Mlada Boleslav, FCSB a avut noroc o repriză, când Vlad a scăpat ca prin urechile acului. Dar și ghinion spre final, când a trecut, după minutul 70, la cârma întâlnirii. Nicicum însă, nu se află în avantaj, ca să citez o altă aiureală debitată de Gigi Becali. De ce să fie ea în avantaj pentru că n-a primit gol și nu Mlada Boleslav, care a izbutit o remiză albă în deplasare?!

În rest, la ce harababură domnește într-un vestiar care n-are nici antrenor, nici preparator fizic, nici director sportiv, nici, nici, doar o droaie de accidentați și un patron ce se poartă ca un satrap, e de minune că roș-albaștrii mai răspund la comenzi! La FCSB nu-i haos, e haosul perfect și jucătorii se cunosc între ei direct pe gazon ori în pauza meciurilor!

Totuși, grație valorii și dorinței de afirmare a unui Fl. Coman sau Vână, nu-i exclus ca FCSB să se revanșeze în Cehia. Atât că, haideți să nu încurcăm borcanele!, favorită pornește Mlada. Ce-o fi de-aici încolo vom vedea. Sunt speranțe, ca și pentru CFR, dar mici.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.