Reteaua Corect

Cum ar putea fi afectată financiar Simona Halep de scandalul de dopaj

Scris de newsreporter in 25 octombrie 2022 la 10:06, in Sports. 440 vizualizari Intra in discutie Taguribani, dopaj, scandal, simona halep, sponsori, suspendare, valentin popescu shortlinkhttp://crct.ro/nAmi

Vestea dimineții despre Simona Halep! Sportiva româncă va duce o luptă uriașă nu doar pentru a avea șansa de a reveni în circuitul WTA, dar și pentru a-și îmbunătăți imaginea, după ce o substanță interzisă de categoria EPO, Roxadustat, a fost depistată în organismul sportivei, scrie Capital.ro.

O mare lovitură pentru Simona Halep: Explicațiile unui specialist în marketing sportiv

Ținând cont de faptul că cariera sportivei în vârstă de 31 de ani este mai mult spre final, se poate spune că miza ei principală, la momentul de față, e să dovedească, că nu a trișat și că nu a folosit o substanță interzisă cu dorința de a-și crea un avantaj fizic necuvenit.

Până a afla dacă Simona Halep a fost victima neglijenței staff-ului său sau nu, sportiva va avea de pierdut resurse financiare destul de mari. Pe lângă banii din turnee, Simona poate rămâne și fără sponsorii ei din străinătate, chiar dacă partenerii ei din țară, printre care Banca Transilvania și Dedeman, și-au exprimat deja susținerea față de sportivă.

Valentin Popescu, specialist în marketing sportiv, a explicat pentru Eurosport ce va întâmpla cu „brand-ul” Simona Halep din punct de vedere comercial, cât timp va fi implicată în acest caz de dopaj.

Listă actuală a sponsorilor Simonei Halep

„Reputația e mai importantă decât banii! Cel mai probabil, sponsorii din țară, care au contracte cu Halep, o vor susține. Și e de înțeles. Simona are contracte vechi în România. Contracte din care acum nimeni nu vrea să piardă, iar cel mai la îndemână e că acestea să continue în acesta cheie în care sportivă noastră vrea să-și demonstreze nevinovăția. E perfect de înțeles.”, a explicat Valentin Popescu.

Cine sunt sponsorii Simonei Halep:

 • Dedeman
 • Dorna
 • Rexona
 • Banca Transilvania
 • Avon
 • Nike
 • Mercedes
 • Hublot
 • Wilson
 • Urban Monkey
 • Desse Barings Brother Bank

Brand-urile mari vor evita acest scandal!

„Halep are și sponsori internaționali și, cel mai probabil, contractele acestea vor avea mult de suferit. Aici Simona va pierde mult în plan financiar. Și e de înțeles, cel puțin o perioada, brand-urile mari vor evita acest scandal. Au fost nume mari din sport cărora li s-a întors spatele din partea sponsorilor, ba mai mult, au plătit și despăgubiri.

„Halep a fost o luptătoare și tot timpul s-a remarcat prin ambiție. De această dată, cred că lupta ei se duce cu ea însăși. În plan personal, Simona a trecut în acest an prin multe încercări. Noi n-avem ce să judecăm. Ne-a adus atâta de multe bucurii, încât e clar că România e datoare să o menajeze și să o ajute.”, a afirmat Valentin Popescu.

„Halep n-a fost niciodată achitată după partea financiară. Se știe potențialul uriaș pe care îl avea în acest sens și care a rămas mult timp nevalorificat. Asta înseamnă că, mai mult că sigur, nu partea financiară o interesează acum, în mod special. Frământările Simonei sunt mai degrabă legate de latura morală și sportivă. Și aici lupta se duce, în primul rând, cu ea.”, a adăugat specialistul.

Simona Halep nu poate evita o suspendare de cel puțin 12 luni

Agenția Națională Antidoping (ANAD) a publicat luni un comunicat în care explică în detaliu cazul Simonei Halep. Sunt oferite informații despre substanța Roxadustat și despre criteriile care vor fi luate în calcul pentru stabilirea duratei suspendării pentru jucătoarea din Constanța.

Potrivit ANAD, Roxadustat este o “substanţă nespecifică”, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care sunt circumstanțele atenuante.

Dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a listei interzise impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), perioada de suspendare este de 4 ani.

Capital.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.