Reteaua Corect
Ovidiu Ioanitoaia

Contra după Daum

Scris de Ovidiu Ioanitoaia in 03 octombrie 2017 la 12:39, in Sports. 553 vizualizari Intra in discutie Taguricontra, Daum, fdanemarca, kazahstan, meci, selectioner shortlinkhttp://crct.ro/nrCc

Prima observație legată de lotul pentru meciurile cu Kazahstan (5 octombrie) și Danemarca (8 octombrie) e că noul selecționer a chemat 27 de jucători, mai mulți decât se obișnuiește. E o observație, nu o critică. Numărul mare se justifică prin aceea că, iarăși neobișnuit, Contra a apelat la 4 portari, între care Lobonț va împlini 40 de ani în ianuarie viitor. În 30 septembrie, am încercat să explic ce caută Lobby la lot în condițiile în care el n-a mai apărut într-un meci oficial la AS Roma din 26 mai 2013. Unii au acceptat explicația că va veni să întrețină atmosfera, alții n-au acceptat-o.

Am citit undeva că Daum și-ar fi luat-o rău dacă ar fi îndrăznit să convoace un portar practic retras din activitate! Ar fi ieșit iureș! Cu siguranță, numai că e necesară o precizare. Tehnicianului german i s-a reziliat contractul înainte de termen nu pentru c-ar fi fost un antrenor slab. Sau nu, în principal, pentru asta. Lui i s-a trântit ușa din pricina ratării obiectivului. Concret, pentru că n-a avut rezultate, nu pentru că era neamț. În cazul în care ar fi reușit calificarea la CM, putea fi din Germania, din Zanzibar ori chiar din Patagonia. La rându-i, românul Contra trebuie să știe că îl așteaptă aceeași soartă. Dacă nu va obține rezultate, va pleca după Daum, dar să sperăm că le va obține.

Altfel, selecționerul parcă a ghicit că nu va conta pe toți cei 27. Accidentați, Latovlevici și Bicfalvi n-au mai intrat în cantonament. Ca atare, pe lângă 4 goalkeeperi, vor rămâne la Mogoșoaia 7 fundași, 11 mijlocași și 3 atacanți. Surprinde neplăcut numărul atacanților, dar nu stăm pe roze nici la acest capitol. Despre valoarea lotului vorbește și amănuntul, nu tocmai îmbucurător, că decanul selecțiilor e, fără Lobonț (85), Bogdan Stancu (52), titular la Bursaspor, locul 10 în Turcia! S-a zis că Stancu a însemnat ideea fixă a ultimilor selecționeri, inclusiv a lui Daum. Mă îndoiesc că s-au înșelat toți. Trebuie că seriozitatea l-a păstrat pe Stancu în „națională”.

Între varianta recomandată de Dan Petrescu („Meciurile sunt fără miză, eu aș merge pe mâna tinerilor”) și cea sugerată de Șumudică („Trebuie luați jucătorii cei mai în formă în momentul respectiv, fie ei de 42 ori chiar de 50 de ani”), Contra a ales-o pe cea exprimată, cu exagerările de rigoare, la Kayseri. În consecință, regăsim în lot mulți fotbaliști trecuți de 30 de ani: Hoban face 35 în decembrie, Pintilii și Moți se apropie de 33, Deac și Tătărușanu de 32, Dr. Grigore a aniversat 31 și așa mai departe. Media de vârstă e puțin sub 28 de ani.

De aici se poate trage concluzia că, deși visul Rusia 2018 s-a spulberat, Contra vrea rezultate imediate. Aparent, acestea ar servi doar la palmares, însă nu-i așa. Asta deoarece până la preliminariile CE 2020, cu start în martie 2019, în septembrie-noiembrie 2018 se va desfășura Liga Națiunilor UEFA, competiție care va duce 4 echipe la Euro 2020. Cu gândul la Liga Națiunilor, „Guriță” refuză să piardă vremea cu experimentele și se bazează pe vârsta jucătorilor din teren, nu din buletin.

Ca să nu se spună că n-a întinerit a convocat și 3 posibili debutanți, Bălașa, Bancu și Al. Ioniță II. Cu ei mai degrabă a împrospătat decât a întinerit deoarece Bălașa și Ioniță sunt la 22 de ani, iar Bancu a împlinit 25! Dac-ar fi urmărit o întinerire spectaculoasă, trebuia să-i cheme pe Moruțan (18 ani), pe Man ori pe Fl. Coman (ambii 19), doar că noul selecționer s-a dovedit prudent. Personal, îi dau dreptate, însă nici dreptatea mea și nici a altora nu-l vor ajuta. O vor face, repet, numai rezultatele.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.