Reteaua Corect
Marius Ghilezan

Consecințele autodenunțului lui Patrick Mouratoglou

Tardiva recunoaștere de către Patrick Mouratoglou că echipa sa i-a recomandat produsul care a scos-o pe Simona Halep din competiții, patru ani de zile, naște noi suspiciuni.

De ce o face atât de târziu? Și, mai mult, vorbește despre echipa sa care i-a recomandat jucătoarei de tenis, din top WTA, un supliment Colagen Keto MCT, comercializat și în România – de către o firmă poloneză – și folosit de cei care urmează o dietă Keto sau un post lung. Acesta conține grăsimi din nucă de cocos, precum si peptide din colagen. “Este potrivit pentru persoanele care urmează o dietă keto sau care necesită o alimentație fără zahăr. Are un ușor efect laxativ, util în dietele de slăbire, unde constipația poate deveni o problemă. Poate ajuta la reducerea si controlul apetitului,” scrie în prospectul românesc. Deci nu are nicio moleculă de produs farmaceutic de sinteză. Cum a ajuns Roxadustatul, un medicament contra anemiei, eliberat doar pe bază de rețetă, în praful de pus în ceai sau cafea?

Patrick Mouratoglou vorbește pentru prima oară, după declanșarea scandalului de dopping, despre administrarea Colagen Keto MCT contaminat, luat de la o firmă din Canada. Păi, cum așa? Producătorul nu-și asumă compoziția? Nu e controlat de instituții de tip Health Canada? Ceva nu pușcă.

Am pus lupa pe Mouratoglou, încă de la primele eșecuri ale Simonei Halep

Încă de la începutul crizei, împreună cu amfitrionii Clubului de Gândire Gold FM, am pus lupa asupra antrenorului francez, de origine greacă. Am vorbit despre posibila criză de gelozie a soției lui Mouratoglou.

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), la fel ca Agenția de Integritate din România, care ia la puricat declarațiile de interese ale personalităților cu funcții publice, lucrează cu avertizori de integritate, mai pe șleau cu turnători. Să fii turnat femeia geloasă? Dar dacă se știa că produsul era contaminat, așa cum spune fostul antrenor, rezultă că echipa sa a făcut-o cu intenție. De ce a mai continuată să-l administreze jucătoarei?

Patrick Mouratoglou - Tennis coach and entrepreneurFoto: Skynews

După ce a renunțat la echipa românească de antrenoare, condusă de Virginia Ruzici, Simona Halep n-a mai obținut rezultate spectaculoase și a mai apărut și divorțul de fostul ei soț.

Mai are sens să ne readucem aminte că Patrick i-a fost Serenei Williams, femeia gladiator, necăzută niciodată în “cursa avertizorilor de integritate,” mai mult decât antrenor? Cei doi au fost surprinși de paparazzi în ipostaze care indicau o relație sentimentală. Maria Sharapova a afirmat că Mouratoglou a divorțat de prima soție pentru Serena.

citește și: În Kenya, Regele Charles al III-lea se confruntă cu ideologia BLM

Antrenoarele românce i-au asigurat marile victorii

Ce a fost în capul Simonei când s-a asociat cu Patrick? Nu avea banii Serenei și nici forța ei de influență. După cum se știe, Serena este susținută de  Michelle Obama, de KateMiddleton şi Meghan Markle, cele două prințese din Casa de Windsor. Halep are doar familia, un public inimos în spate, și niciun președinte.

Revenim, cum a ajuns Roxodustat-ul în compoziția Colagenului Keto MCT, mai ales că se dă doar pe rețetă, scrisă de specialiști? Cineva ar trebui să declanșeze o anchetă serioasă, doar că firma din Canada e tot deținută de greci, prieteni, probabil, ai lui Patrick.

YouTube video

Ce nu știe publicul românesc e că după suspendarea Simonei Halep, Patrick Mouratoglou a pierdut aproape toți tinerii cu potențial din Academia sa franceză de tenis. Mulți au plecat.

Academia Mouratoglou deține 34 de terenuri, având un complex hotelier și săli de pregătire. Era la un moment dat cea mai mare din Europa. Antrena patru mii de tineri anual, dintre care 200 sportivi de performanță. Academia multietnică părea să fie cel mai eficient centru de antrenament din lume, având „profesori” invitați, în mod regulat, campioni de tipul lui Novak Djokovic, Serena Williams, Grigor Dimitrov, Andy Murray.

Antrenoratul de scurt metraj al lui Patrick Mouratoglou

Revenind la cariera lui Patrick Mouratoglou, care în timpul acuzării Simonei Halep a tăcut mâlc, rămâne celebru „antrenoratul său de scurt metraj” cu tânărul spaniol Holger Rune, de 20 de ani. După șase luni, acesta din urmă l-a ironizat, spunând că l-a luat doar împrumut de la Simona Halep și l-a concediat.

Patrick Mouratoglou a recunoscut fapta, ceea ce nu doar că ar putea înjumătății pedeapsa Simonei Halep, la doi ani, dar conform regulamentelor WTA și ATP, el nu va mai putea antrena niciodată. Și are doar 53 de ani. Probabil că se teme de un proces, pe care l-ar putea intenta jucătoarea româncă.

Totuși, cum se plimbă roxodustații ăștia? Sunt niște molecule libere?

Păi, și dacă bea un ceai președintele Klaus Iohannis cu un praf Keto? Nu e în pericol să nu mai prindă cursa contracronometru de ministru de externe al Europei? Eu zic să fim mai vigilenți, dar și mai înțelegători cu Simona Halep, care și-a scos și vila din Snagov la vânzare.

Jucătoarea româncă de tenis a depus o contestație la soluția de suspendare, pe timp de patru ani de zile, dispusă de ITIA, la TAS.  Procedurile de arbitraj ale TAS au început. Suntem cu ochii pe ei. După decizia curții, Halep mai are o ultimă cale de atac, la Tribunalul federal elvețian, în termen de 30 de zile de la pronunțarea sentinței de arbitraj.

O singură concluzie pare să se edifice. Patrick Mouratoglou a jucat cu negrele în afacerea doppingului jucătoarei românce, maxima răzbunare a Serenei Williams.

Balcanicii știu rolul calului troian, cadou făcut de greci troienilor. Prin darul otrăvit a căzut cetatea.

“Să te ferești de greci și când îți fac daruri!”

VOCILE LUMII

Reușitele Simonei Halep de-a lungul carierei

Simona Halep - professional tennis player from Romania

Simona Halep a acumulat câștiguri totale de 40 de milioane de dolari. Fostul număr 1 în clasamentul WTA a câștigat 24 de trofee, dintre care două de Grand Slam, unul la Roland Garros și unul la Wimbledon. Cifrele complete ale reușitelor Simonei Halep în tenis: două titluri de Grand Slam, 24 de titluri câștigate la simplu, 64 de săptămâni – lider mondial, 373 de săptămâni petrecute în TOP 10 WTA, 579 de meciuri câștigate la simplu, 238 de meciuri pierdute, scrie Digisport.ro.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.