Reteaua Corect
Ovidiu Ioanitoaia

„Circarul” Șumudică

Scris de Ovidiu Ioanitoaia in 11 ianuarie 2021 la 12:44, in Sports. 1098 vizualizari Intra in discutie TaguriGaziantep, sumudica, turcia shortlinkhttp://crct.ro/nxdS

După ce a reușit să urce pe podium cu Gaziantep, considerată înaintea startului campionatului Turciei una dintre candidatele la retrogradare, Marius Șumudică i-a cerut președintelui clubului o mărire a contractului.

Normal, nimic surprinzător. Pretutindeni, performanța se răsplătește.

Invocând dificultățile financiare provocate de pandemie, Mehmet Buyukeksi l-a refuzat. I-a cerut chiar să accepte o micșorare între 10 și 20 la sută! Cum MB a mințit când s-a referit public la salariul lui Șumi, omițând intenționat că tehnicianul român împarte suma primită cu cei 6 membri ai staffului, între cei doi s-a produs o ruptură.

Care s-a lărgit. A ajuns prăpastie din momentul în care, înainte de a negocia cu antrenorul eventuala prelungire a contractului scadent în vară, Buyukeksi i-a chemat la discuții pe câțiva jucători! Evident că atitudinea bașkanului l-a surprins neplăcut pe Șumudică. Pentru că uzual e, dacă vrei să continui colaborarea cu un tehnician, să te consulți cu acesta ce fotbaliști să păstrezi și pe care să-i lași să plece. Cum președintele lui Gaziantep a încurcat borcanele, nu-i  de crezut că Șumi va mai rămâne la echipă.

Altfel, analistul postului TV „A Spor”, Erman Toroglu, n-a ezitat să toarne gaz peste foc. Să întărâte și mai tare spiritele. Din dorința de a-i ține partea compatriotului său, că doar nu era s-o țină pe-a străinului!, fostul fundaș de la Ankaragucu și ulterior arbitru a avut o ieșire inadmisibilă la adresa lui Șumi: „Acesta e un circar. Nu am mai văzut un așa actor. Nu am mai văzut așa ceva. Unde se crede?! Se comportă ca un țigan. Un țigan”. Apoi a completat cu ”un cerșetor”!

Mă rog, nu-i sarcina mea să-l apăr pe Șumudică. Să fiu avocatul unuia care, într-adevăr, a scăpat uneori caii. Nu s-a controlat suficient. Atât că, impresia mea, în marea majoritate a cazurilor a părut mai degrabă pus pe șotii decât pe scandal. Glumeț, nu agresiv. Simpatic, aiurit, chiar caraghios.

Sunt însă curios ce reacție va trezi în rândul românilor gravul derapaj rasist care l-a avut ca țintă pe unul dintre tehnicienii tricolori cei mai apreciați. En vogue. Vă reamintesc că atunci când, exprimându-se nepotrivit, arbitrul Sebastian Colțescu l-a indicat pe secundul de culoare al lui Bașakșehir, campioana Turciei, cu vorbele „Ăla negru” a luat foc tot fotbalul european, chiar întreaga planetă! Însuși președintele Recep Tayyip Erdogan s-a grăbit să intervină energic, în ciuda orei înaintate!

Teamă mi-e însă că, obișnuiți să fim jigniți, francezii sunt lideri la acest capitol, vom suporta și ofensa lui Toroglu fără să clipim. Vom închide iarăși ochii și vom înghiți în sec. Noi n-avem drepturile de care beneficiază alții, așa-i? La o adică, menirea noastră e să uităm și să iertăm.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.