Reteaua Corect

Cercetătorii colectează probe de la lilieci pentru a afla cum a apărut COVID-19

Scris de newsreporter in 20 septembrie 2021 la 10:44, in ScIT. 642 vizualizari Intra in discutie Taguricovid, ipc, licieci, moste, probe, studiu shortlinkhttp://crct.ro/nyrK

O echipă de cercetători de la Institutul Pasteur din Cambodgia (IPC) colectează probe de la coloniile de lilieci din nordul ţării în încercarea de a înţelege cum a apărut pandemia de coronavirus, întorcându-se într-o regiune în care un virus foarte similar a fost descoperit la aceste animale, informează Reuters luni, potrivit Agerpres, citat de Știripesurse.

Două eşantioane de la liliecii cu potcoavă fuseseră colectate în 2010 în provincia Stung Treng din apropiere de Laos şi păstrate în congelatoare la Institutul Pasteur din Cambodgia (IPC), cu sediul la Phnom Penh.

Teste efectuate asupra acestora anul trecut au indicat prezenţa unei rude apropiate a coronavirusului care a ucis peste 4,6 milioane de oameni la nivel mondial.

În urma acestei descoperiri, o echipă de opt cercetători din cadrul IPC a recoltat mostre de la lilieci şi a colectat date despre specia, sexul, vârsta şi alte caracteristici ale acestora timp de o săptămână. Cercetări similare se desfăşoară şi în Filipine.

"Sperăm că rezultatul acestui studiu să poate ajuta lumea să aibă o mai bună înţelegere despre COVID-19", a declarat pentru Reuters coordonatoarea echipei pe teren, Thavry Hoem.

Speciile-gazdă, cum ar fi liliecii, nu prezintă de obicei simptome ale prezenţei agenţilor patogeni, însă aceştia pot avea efecte devastatoare dacă sunt transmişi oamenilor sau altor animale.

Dr. Veasna Duong, şeful departamentului de virologie din cadrul IPC, afirmă că institutul a organizat patru astfel de misiuni de cercetare în ultimii doi ani în speranţa de a descoperi indicii despre originea şi evoluţia virusului identificat la lilieci.

"Vrem să aflăm dacă virusul este încă acolo şi... să ştim cum a evoluat", a declarat acesta pentru Reuters.

Printre viruşii mortali la originea cărora se află liliecii se numără Ebola şi coronavirusuri precum Sindromul Respirator Acut Sever (SARS) şi Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS).

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.