Reteaua Corect

Cel mai titrat sportiv al Austriei demisionează

Scris de newsreporter in 20 noiembrie 2021 la 12:29, in Sports. 722 vizualizari Intra in discutie Taguriaustria, demisie, Felix Gottwald, sportiv shortlinkhttp://crct.ro/nyK7

Le 14 noiembrie, Felix Gottwald, cel mai decorat sportiv al Austriei, campion olimpic și președintele Comisiei de „sport amator” a publicat o scrisoare deschisă către ministrul Sporturilor Werner Kogler prin care își anunță demisia cu efect imediat, scrie hranaspirituală.ro. Printre altele el se declară dezamăgit de politicieni și de discriminarea instituită în țară.

„Aș dori să vă informez că am demisionat din funcția de președinte al Breitensportkommission a Bundes-Sport GmbH, cu efect imediat, și nu mai sunt disponibil.

 

Am făcut un pas înainte pentru a contribui la o adevărată cultură a mișcării în țara noastră. Am făcut un pas pentru a crește numărul anilor sănătoși de viață împreună în țara noastră. Și am pășit pentru a crea conștientizare în rândul populației, prin mișcare și exercițiu pentru a cuceri mai bine lumea în care trăim. După nouă luni oficiale în această funcție, îmi dau seama că s-ar putea petrece multe în țara noastră în acest moment, dar cu siguranță nu în legătură cu sănătatea și bunăstarea austriecilor și asta în mijlocul celei mai mare crize de sănătate. Divizare, agitație, discriminare – aceast este oferta guvernamentală a momentului. Îmi este profund rușine de țara noastră și, ca austriac, sunt furios, trist și (constituțional) în același timp.

Mi-am pierdut toată încrederea în politică și, în cel mai bun caz, nu mă mai pot gândi la alte argumente de ce ar trebui să am încredere în ea chiar și când e vorba despre o singură seringă. Genul de discurs din politică, alegerea cuvintelor, incongruența, subestimarea care ajung la mine, ca cetățean capabil și contribuabil, mă irită profund și, probabil, ar transforma orice afacere privată într-o ruină. Fiind un om sănătos, dovedit, care a gestionat cu foarte multă responsabilitate măsurile rezonabile și semnificative pentru a limita pandemia, sunt acum, la fel ca alte milioane, limitat de la viața socială și, prin urmare, și de la viața sportivă.

Ca atlet, a trebuit să îmi asum întotdeauna responsabilitatea. Nimic nu s-a schimbat și nu se va schimba – indiferent de presiune, de orice reguli și reglementări. Am studiat științele sănătății pentru că mi-am petrecut viața ocupându-mă cu modul în care se creează sănătatea și nu boala. Sportul și mișcarea sunt și rămân o parte esențială a soluției. În calitate de ministru al Sportului, ați fi putut să mutați pârghia, să promovați și nu să preveniți mișcarea și sportul (larg) în cea mai mare criză de sănătate a timpului nostru.

Cât de departe e dispus să meargă acest guvern? Fiind cel mai de succes olimpic al Austriei, am pierdut destul de des și rareori am câștigat. Ca atlet, am învățat să mă confrunt cu înfrângeri și eșecuri, să învăț din ele, să mă dezvolt și să mă regăsesc, pe mine însumi și pe alții, cu respect și demnitate. Momentan îmi lipsesc din plin aceste virtuți din partea politicii. Eram convins că țara noastră a învățat din istorie. Sunt șocat să realizez că, din punct de vedere al societății, am devenit mai răi, nemiloși și discriminatori decât am fost până acum.

Vreau să trăiesc din nou într-o țară de care putem fi mândri, într-o țară în care noi, ca societate, cultivăm o cultură a țărilor străine. Îmi doresc din toată inima decizii și acțiuni modelate de minte, înțelegere și încredere. Am speranța că niciodată nu este prea târziu pentru asta – indiferent de circumstanțele externe – și că astăzi este întotdeauna cel mai bun moment pentru a începe din nou. Cu îngrijorare aprinsă, Felix Gottwald”, a scris sportivul.

France Soir remarcă faptul că Felix Gottwald își încheie epistola cu „Mit brenneder Sorge”, în germană ( cu aprinsă îngrijorare n.r.) care amintește de enciclica ( scrisoare a Papei către bisericile, clerul și credincioșii din toate țările sau dintr-o anumită țară, conținând o problemă de doctrină sau de actualitate ) scrisă de Papa Pius al XI lea în 1937, interzisă de partidul nazist din Germania.

hranaspirituala.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.