Reteaua Corect

Camelia Potec, apel disperat: Găzduim două Campionate Europene în iulie, dar avem buget zero

Scris de newsreporter in 21 aprilie 2022 la 09:37, in Sports. 574 vizualizari Intra in discutie Taguriapel, buget, Camelia Potec, Campionate Europene shortlinkhttp://crct.ro/nztw

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, a declarat, miercuri, în faţa Comisiei de tineret şi sport a Senatului României, la dezbaterea Strategiei Naţionale pentru Sport, că instituţia pe care o conduce ar trebui să organizeze Campionatele Europene de înot şi cele de sărituri, ambele la nivel de juniori, în luna iulie a acestui an, dar în momentul de faţă bugetul oferit de Ministerul Sportului pentru aceste două competiţii este zero, scrie Ziare.com.

"Ne chinuim să construim baze sportive pentru a oferi sportivilor noştri strictul necesar pentru a se pregăti în vederea participării la marile competiţii. Reuşim cu chiu cu vai să construim după ani de zile aceste baze sportive, dar de cele mai multe ori e dificil să intrăm şi să le folosim din diferite motive. Ne chinuim ani întregi să ne câştigăm respectul la nivel internaţional prin rezultate la nivel sportiv, dar şi la nivel de management. După ce reuşim, câştigăm organizarea de competiţii internaţionale pentru a promova România la cel mai înalt nivel. Dar ne este aproape imposibil să le şi organizăm.

Noi pentru prima oară am câştigat organizarea a două Campionate Europene, în luna iulie, dar suntem în aprilie şi avem buget zero. Avem procedură de licitaţie şi toate lucrurile de care este nevoie din punct de vedere legislativ, dar s-ar putea să nu putem să organizăm aceste Europene pentru că în momentul de faţă bugetul nostru este zero.

Repet, sunt Campionate Europene care nu au fost niciodată organizate în România. Am făcut cereri, dar până acum nu am primit niciun răspuns din partea Ministerului Sportului", a spus Potec.

"Este o perioadă dificilă şi complicată pentru noi, chiar dacă am fost educaţi prin sport să fim optimişti. Trebuie să ne gândim şi la ce putem face azi pentru a avea viitor şi a putea vorbi despre o strategie care va fi implementată peste 7 sau 10 ani. Până atunci trebuie să supravieţuim. Eu ca preşedinte de federaţie am obligaţia de a face performanţă astăzi şi mâine. Iar situaţia nu este deloc roz, încercăm să supravieţuim. Avem nişte obligaţii contractuale cu ministerul de profil, avem obligaţii pentru a face performanţă", a adăugat preşedinta.

Biroul Executiv Ligii Europene de Nataţie (LEN) a decis, la 11 iulie 2021, să acorde României dreptul de a organiza trei Campionate Europene de nataţie în următorii doi ani, în noul complex sportiv din Otopeni. Acesta ar trebui să găzduiască în 2022 întrecerile Campionatelor Europene de înot pentru juniori şi cele ale Campionatelor Europene de sărituri pentru juniori, iar în 2023 cele ale Campionatelor Europene de înot pentru seniori în bazin scurt (25 metri).

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.