Reteaua Corect

Bucureştiul devine capitala judoului mondial

Moment-cheie pentru sportul românesc! Federația Europeană de Judo, Primăria Capitalei și Federația Română de Judo au semnat protocolul tripartit, care aduce la București, în decembrie, două dintre cele mai importante competiții ale acestui sport. Țara noastră va găzdui atât Champions League, cât și Europa League, la final de an, sub auspiciile centenarului. Este pentru prima dată când ambele competiții de judo sunt organizate în aceeași capitală, scrie realitatea.net.

Protocolul tripartit a fost semnat între Federația Europeană de Judo reprezentată de președintele Serghei Soloveicik, Primăria Capitalei reprezentată de viceprimarul Aurelian Bădulescu și președintele Clubului Sportiv Municipal, Gabriela Szabo, și de Federația Română de Judo, reprezentată de președintele Cozmin Gușă. Cei mai mari judokani din lume își pregătesc așadar biletele pentru București.

În 7, 8 și 9 decembrie, România va găzdui două dintre cele mai importante competiții ale judo-ului mondial: atât Champions League, cât și Europa League. Premiile vor fi în valoare de 200 de mii de euro, adică mai mari decât la orice Grand Slam din judo.

"E unul dintre cele mai importante evenimente sportive. Am vrut să fie organizat în România, pentru că România este o țară foarte experimentată, cu o federație foarte experimentată, care a mai organizat mari evenimente," a declarat  președintele Federației Europene de Judo, Serghei Soloveicik.

"Vom demonstra, prin acest eveniment, că orientarea noastră pro-europeană este și cu ajutorul judo-ului. Prietenii noștri din Uniunea Europeană de Judo au făcut posibil să avem, pentru prima dată, în același timp, atât Champions League, cât și Europa League, ambele în decembrie la București," a afirmat şi Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei Române de judo.

Turneul va fi deschis vineri, 7 decembrie, cu EJU Prime Event - Liga Campionilor atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Sâmbătă, 8 decembrie, vor fi disputate toate meciurile de la ediția masculină a Ligii Europei. În ultima zi, va fi momentul echipelor feminine.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.