Reteaua Corect

Motociclistul Emanuel Gyenes, așteptat cu tort la locul de muncă, după Raliul Dakar

Motociclistul Emanuel Gyenes a fost primit joi de colegii de la firma Autonet din Satu Mare cu aplauze și tort, fiind felicitat pentru că a reușit și în acest an să încheie cu bine Raliul Dakar, scrie Agerpres.

Sursa imagine: telegrafonline.ro

Sportivul a fost așteptat de conducerea societății, care l-a felicitat, după care Emanuel Gyenes a primit un tort, pe care l-a împărțit cu colegii de muncă. 

"Deși anul acesta nu a fost totul chiar așa cum mi-am propus, anul acesta am venit doar cu o medalie de 'finisher'. Dacă mă înscriam și anul acesta la clasa maraton, câștigam acea clasă, dar am decis să merg la clasa super producție să pot să îmbunătățesc motocicleta și să încerc să fac un clasament mai bun în clasamentul general, ceea ce probabil că aș fi reușit dacă nu aș fi făcut acea greșeală în ziua când am trecut din Argentina în Bolivia, dar și așa sunt mulțumit de rezultat. A doua săptămână a fost un concurs de recuperare pentru mine în clasament. După ce am primit acea oră de penalizare am fost retrogradat până pe poziția 29 și sincer am crezut că nu o să mai am posibilitatea să intru în top 20. Am tras foarte tare, chiar au fost și momente când am și riscat și am reușit să ajung până pe poziția 17", a spus Emanuel Gyenes.

Riderul le-a spus colegilor că această ediție nu a fost tocmai cea mai bună, fiindcă două probe au fost anulate și a fost mult noroi, în condițiile în care Dakarul se dorește a fi o competiție de deșert.

"Nu a fost cel mai bun Dakar în privința organizării. Organizatorii au vrut să ne ducă neapărat în La Paz, capitala Boliviei, dar cum a fost foarte multă ploaie, drumul până în La Paz și înapoi, aproape 2.000 de km, am fost nevoiți să îl facem pe asfalt, și asta multora dintre motocicliști nu le-a plăcut. Cei din mașini nu cred că simt acea schimbare de vreme și acel frig. Ei nu au probleme, dar noi pe motocicletă, să mergi în ploaie, la 3 grade, sute de km, nu este chiar plăcut, fiind la înălțime mare, la 3.000 — 4.000 m, unde este foarte frig. Când am ajuns înapoi în Argentina, de pe o zi pe alta am ajuns la 43 de grade. Acolo deja și motocicleta s-a comportat mai bine", a mai spus Gyenes.

Pilotul român Emanuel Gyenes (KTM) s-a clasat pe locul 17 în secțiunea moto a Raliului Dakar, ediția 2017, el terminând la 03 h 48 min 36 sec de învingător, cu o penalizare de o oră.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.