Reteaua Corect
Ovidiu Ioanitoaia

Altă luptă pierdută

Scris de Ovidiu Ioanitoaia in 28 septembrie 2017 la 13:59, in Sports. 428 vizualizari Intra in discutie TaguriBurleanu, federatie, felix grigore, FRF, LPF shortlinkhttp://crct.ro/nrAx

Ieri, din lipsă de spațiu, n-am dus până la capăt ideea că Burleanu încearcă, scoțându-l la înaintare pe Felix Grigore, să pună mâna și pe Liga Profesionistă. Implicit, pe banii acesteia, necesari ca aerul într-un moment în care prin conturile FRF suflă crivățul. O fac acum, ca să detaliez povestea așa-zisei „contribuții la solidaritate”, în conformitate cu care LPF ar trebui să cedeze 5 la sută din drepturile tv către FRF, cifrate la 27,5 milioane de euro net pe an. Apoi, forul condus după ureche de Burleanu și amicii ar dirija fondurile respective, pasămite, pentru dezvoltarea eșaloanelor 2 și 3, pe care ei înșiși le-au băgat în ceață.

Numai că, spre deziluzia actualei administrații federale, această haiducie modernă, stil Iancu Jianu sau Gruia Novac, n-a ținut. Prin secretarul ei general, Justin Ștefan, Liga a explicat că înțelegerea dintre LPF și firma malteză ISB, cumpărătoarea drepturilor de televizare, reprezintă un act imposibil de atacat. Că nu-i legal, colegial nici atât, ca Federația să vâre mâna în buzunarul Ligii pe considerentul că ea n-are, iar Liga are! Și-apoi, judecând în baza antecedentelor, e clar că, oricât s-ar strădui să umple vistieria LPF, Gino Iorgulescu tot nu va reuși să strângă vreodată atâția bani cât pot cheltui Burleanu și trupeții din jurul lui.

Să nu vă imaginați însă că FRF s-a împăcat ușor cu refuzul. Pentru că n-a primit niciun procent din cele 5, chestiunea a rămas în coadă de pește, fiind dezbătută și acum de departamentele juridice ale celor două organisme. Trecând la represalii, Federația n-a semnat convenția care autoriza anual LPF să organizeze campionatul Ligii 1! N-a semnat-o înainte de startul competiției și n-a semnat-o nici azi, de unde concluzia că ediția în curs a Ligii Betano, ajunsă înaintea etapei cu numărul 13, ar încălca regulamentul!

Punctul de vedere susținut cu îndârjire de Federație e unul greșit. Probă că L1 a început și continuă bine mersi fără convenția în discuție, ultimul document de acest gen primind avizul Comitetului Executiv în iulie 2016. Când el a și fost numit „o perdea de fum” întrucât nu izbutise să limpezească, amânând-o din nou, problema eșalonului în care urma să evolueze echipa Rapid. Care va fi, vă reamintiți?, lăsată să joace în L1 pentru ca, după o decizie a judecătorului sindic, să fie retrogradată și înlocuită cu Chiajna! Perdea de fum a fost și asta a rămas, FRF demonstrând astfel că n-a învățat nimic din propriile-i erori.

Totuși, e normal să ne întrebăm cum de se derulează campionatul când FRF și LPF n-au căzut de acord asupra convenției?! Observația că întrecerea are loc bine mersi atestă că hârtia cu pricina, de care Burleanu se agață precum înecatul de pai, nu-i indispensabilă. Chiar nu e, de vreme ce legea nu face deloc trimitere la ea. În schimb, în ciuda unei alte lupte pierdute, Burleanu și trupeții lui insistă. Deoarece convenția ar trebui să includă o clauză, adevărat mascată, prin care să li se interzică membrilor LPF să afecteze în vreun fel imaginea FRF. Prin declarații, de pildă.

Pe lângă bani, faptul că nu stă sluj în fața lui, că e independent, constituie un alt motiv pentru care Burleanu dorește să-l schimbe pe Iorgulescu cu un om din subordinea sa. Doar că, îmi cer scuze, nu mor caii când vor câinii.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.