Reteaua Corect
Ovidiu Ioanitoaia

Alegere greșită

Lipsa de interes a bătut orice record la partida Hermannstadt – CFR de sâmbătă, la care au asistat doar 100 de oameni, deși s-a jucat în zi liberă, iar echipa oaspete e deținătoarea titlului! Veți riposta că întâlnirea s-a disputat la Tg. Mureș, ceea ce poate fi un argument și, implicit, o scuză. Pe de altă parte însă, de la Tg. Mureș la Sibiu și la Cluj sunt numai câte 110 kilometri pe șosea.

Ideea că lumea fuge din tribune deoarece toate meciurile dintr-o etapă se transmit la TV nu stă nici ea în picioare. Pentru că ratingurile televiziunilor nu-s grozave. La antipod e ce se întâmplă la Craiova. De când s-a deschis noul „Ion Oblemenco”, CSU a devenit echipa cu cei mai mulți spectatori, dar și cu cea mai frumoasă atmosferă. Grație unei afluențe medii de 15.000 de fani, Bănia trebuie considerată capitala fotbalului românesc de azi.

Exemplul ei susține afirmația că publicul ajută o echipă, o împinge de la spate. Dovadă că, în ciuda absenței golgeterului Mitriță, CSU a reușit sâmbătă 45 de minute remarcabile împotriva Viitorului, o primă repriză cu adevărat excepțională. Printr-un presing nemilos și o mișcare derutantă, și-a împiedicat adversarul să-și pună în valoare arma cea mai importantă, pasa. Sportiv, Hagi a recunoscut că „Ne-a învins o echipă mai iute, mai bună”.

La rărirea spectatorilor a contribuit și faptul că FCSB s-a mutat de pe Arena Națională la Voluntari, pe stadionul „Anghel Iordănescu”. Inițial, decizia clubului, evident luată de Gigi Becali, a părut justificată. Pe lângă că evita terenul degradat de pe Arenă, răspundea și cererii FRF de a menaja gazonul înaintea confruntării cu Serbia din Liga Națiunilor, 14 octombrie. Probabil că Becali s-a gândit și la costurile de organizare, cu siguranță mai mici în ograda finului Florentin Pandele. Chiar și cei foarte bogați doresc să plătească mai puțin, să economisească.

Atât că alegerea orășelului ilfovean, coroborată cu scumpirea biletelor de intrare, unele și de 100 de lei la partida cu Dunărea de duminică!, s-a dovedit neinspirată. Greșită. Ca atare, de la 1.500 de spectatori la întâlnirea cu Botoșani, asistența s-a prăbușit la 700 cu Călărași! De presupus că s-ar fi adunat mai mulți la Chiajna, la Pitești ori la Buzău.
Se știu cauzele acestui reflux. GSP a tot scris pe marginea lor, distanța de 12-15 kilometri până în Voluntari din cartierele Ghencea, Militari ori Crângași, fief-uri tradiționale roș-albastre, retragerea mijloacelor de transport în comun din zonă după ora 23:00 etc.

Cert e că, ducându-și formația la cinci străzi de propria locuință, Gigi Becali rămâne din ce în ce mai singur în tribune. Cu prietenii și cu câțiva împătimiți. Latifundiarul începe să semene cu Ennesimo Lupus, personajul principal din piesa „Centrul înaintaș a murit în zori” a argentinianului Agustin Cuzzani. Bizar colecționar de vedete, Lupus a cumpărat un fotbalist, un fizician și o balerină, i-a închis și i-a silit să evolueze exclusiv pentru plăcerea lui bolnavă, alcătuind un fel de muzeu viu al absurdului! Nu e chiar același lucru, dar nici mare diferență nu-i.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.