Reteaua Corect

/stiripesurse.ro

De ce nu vor procurorii DNA să fie eliberat Mircea Băsescu

13:25 / 22 martie /  Intra in discutie

Procurorii DNA au susţinut miercuri, în faţa judecătorilor Tribunalului Constanţa, unde se judecă o contestaţie formulată împotriva eliberării lui Mircea Băsescu, că fratele fostului preşedinte nu ar fi arătat, pe timpul închisorii, suficiente dovezi de îndreptare, judecătorii fiind în pronunţare. UPDATE Tribunalul Constanţa a amânat, miercuri, decizia în privinţa eliberării lui Mircea Băsescu, pentru data de 29 martie, transmite Mediafax.

Citeste mai mult »
22 martie 2017
Adrian Nastase

Clarificări privind o afirmatie a dnei Kovesi la Strasbourg

22 martie 12:20 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqnf

Luni, la Conferinta de la Strasbourg a GRECO – organismul anticoruptie al Consiliului Europei – procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a afirmat, intre altele: „legislatia privind imunitatea ministrilor trebuie revizuită si trebuie limitată la durata mandatului lor”.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Incredibil, dar real: Cum baga Ceausescu deseurile NATO pe gatul romanilor

22 martie 12:16 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqne

Tema produselor de mîna a treia expediate de occidentali pe piețele foste comuniste e mai actuală ca oricînd, mai ales după scandalurile recent amorsate de Grupul de la Vișegrad. Cît despre România, ea nici măcar nu a îndrăznit, ca alții, să crîcnească, înghițind, la figurat, dar, mai ales, la propriu deșeurile din Vest, inclusiv carne veche de decenii din rezervele NATO. Și asta pentru că, în pofida credinței populare, respectivele practici sunt mult mai vechi, la noi, decît perioada post-decembristă: nici Ceaușescu nu se dădea în lături să ne vîre pe gît rebuturile altora. O operațiune care s-a soldat cu nenumărați bolnavi și morți.

Citeste mai departe »
21 martie 2017
Stelian Tanase

Jungla urbană din taxi

21 martie 13:32 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqmZ

Să călătorești – fie și numai 15 minute- cu un taxi, este o aventură riscantă. Cum nu am mașină, apelez adesea la serviciile taxi. Am văzut destule. Ți se pot intîmpla multe lucruri, cam 99% neplăcute. Intr-un taxi la București nu ai un sentiment de siguranță niciodată. Una e că nu găsești unul prin telefon. Nici la bordură, dînd din mîini să te observe Măria sa șoferul de taxi. Adesea nu o face, chiar dacă este liber. La ore de vîrf sigur nu găsești oricît ai atîrna de telefon. E o loterie. Dacă prinzi unul, șoferul își ia un aer superior și refuză să te ducă unde ai nevoie, deși legea interzice acest lucru. Apoi începe țigăneala cu prețul. Are ceas pe bord, dar preferă adesea să-și negocieze prețul. Unde mergi!? te intreabă. Acolo! zici tu! Nu merg, mă retrag la Garaj. Nu-i convine cît oferi, te lasă pe trotuar. Poți să te plîngi la Primărie, la firmă, la Protecția Consumatorului. Știe că nu i se intimplă nimic și-l doare drept în pixul de la rever. Ia clienți cînd vrea el, cum vrea, în sfidarea elementară a legii. Cred că ați întilnit și trăit asemenea scene de multe ori.

Citeste mai departe »

Victimele DNA umbresc succesele anticorupției

21 martie 11:32 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqmM
/ziuaconstanta.ro

"Raportul anual de activitate al Direcției Naționale Anticorupție pe anul 2016“ i-a oferit Laurei Codruța Kovesi ocazia de a se lăuda că, „în cursul anului trecut, DNA a trimis în judecată peste 1.270 de inculpați pentru fapte de corupție la nivel înalt și mediu, printre care: trei miniștri, șase senatori, 11 deputați, 47 de primari, 16 magistrați și 21 de directori de companii naționale“, scrie Cotidianul.ro.

Citeste mai departe »

Legea care interzice condamnaţilor penal să ocupe funcţii în Guvern, pe masa CCR

21 martie 11:26 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqmL
/psnews.ro

Curtea Constituțională a României (CCR) ar putea să se pronunțe marți în cazul sesizării Avocatului Poporului referitoare la articolul care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului, informează Agerpres.

Citeste mai departe »

Ministrul Justiției, precizări despre evaluarea lui Kovesi și a lui Lazăr

21 martie 11:21 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqmK
/cotidianul.ro

Ministrul Justiției Tudorel Toader a dat marți, 21 martie, ultimele detalii legate de evaluarea activității șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și a procurorului general, Augustin Lazăr, scrie Stiripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Ministerul Justiției precizează că a cerut informații de la instituțiile vizate de MCV

21 martie 11:18 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqmJ
/olt-alert.ro

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a cerut de la instituțiile vizate de Mecanismul de Cooperare și Verificare informații pentru elaborarea unui raport consolidat de progrese, în vederea pregătirii misiunii de evaluare a Comisiei Europene, care se va desfășura în luna mai, informează Agerpres.

Citeste mai departe »

Kovesi, la Consiliul Europei: Legislația privind imunitatea miniștrilor trebuie revizuită

21 martie 11:09 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqmI
/euro-stiri.ro

Revizuirea legislației privind imunitatea, sporirea transparenței în achizițiile publice și revizuirea procedurilor pentru achiziții publice sunt câteva dintre măsurile de prevenire "absolut necesare" care trebuie luate în lupta împotriva corupției la nivel guvernamental în România, a afirmat luni procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, la conferința de la Strasbourg a GRECO, organismul anticorupție al Consiliului Europei (CoE), informează Agerpres.

Citeste mai departe »
20 martie 2017

Noi documente care confirma militarizarea cercetarii penale

20 martie 13:50 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqmq
/greatnews.ro

Publicam mai jos noi documente oficiale emise de procurori si vazand interceptarile care poarta, in partea din dreapta sus, dupa cum se vede, antetul unei unitati militare. Care apartine SRI.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Polonia fusese avertizata: Cum au colonizat germanicii presa din Romania

20 martie 13:13 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqmn

Un scandal care merită toată atenția: guvernul de la Varşovia a criticat tăios, vineri, grupul media germano-elveţian Ringier Axel Springer, proprietar al mai multor publicaţii în Polonia, denunţând „ingerinţa“ germană în politica internă şi în independenţa companiilor de presă din această ţară.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

DNA, copacul si padurea

20 martie 13:12 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqml

Criticii sefului DNA asteapta cu nerabdare, in cursul acestei saptamani, un verdict din partea ministrului Justitiei. In sensul unei propuneri de demitere a doamnei Laura Codruta Kovesi. Sustinatorii ei cei mai infocati, printre care, la loc de frunte, se afla si presedintele Klaus Iohannis, asteapta, dimpotriva, ca acelasi ministru al Justitiei, in urma analizei, sa ajunga la concluzia mentinerii in post a sefei DNA. Mai mult chiar, presedintele Romaniei sustine ca are si informatii in acest sens. Si asta, inca de la debutul analizei. Daca doamna Laura Codruta Kovesi este un copac care trebuie sau nu doborat, asta nu ar trebui sa ne impiedice sa vedem ce se intampa in padure. Adica in ansamblul DNA.

Citeste mai departe »

SOLUŢIA Primarului Capitalei pentru problema traficului în Bucureşti

20 martie 10:16 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqmb
/stiripesurse.ro

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, la bilanţul Ministerului Afacerilor Interne, că luna viitoare, în jurul sărbătorilor pascale vor fi inaugurate benzile unice pentru transportul în comun, informează Mediafax.

Citeste mai departe »

GREVĂ la Ministerul Tineretului și Sportului

20 martie 10:12 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqma
/ordinea.ro

Angajatii din cluburi sportive, directii pentru sport si tineret si case de cultura ale studentilor aflate in subordinea Ministerului Tineretului si Sportului protesteaza luni, sub forma unei greve japoneze, cerand recalcularea drepturilor salariale si aprobarea unui regulament de sporuri, anunta News.ro, potrivit Stiripesurse.ro. Protestatarii vor face fotografii in fata institutiilor in care lucreaza, cu spatele la fotografi si cu fata spre cladire, "pentru a evidentia pozitia conducerii Ministerului Tineretului si Sportului, care a intors spatele unitatilor din teritoriu si nu cauta solutii la cererile lor".

Citeste mai departe »

Proiect MAI: Cartea electronică de identificare. CEI va înlocui şi cardul de sănătate

20 martie 10:09 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqm9
/infooradea.ro

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a pus în dezbatere publică un proiect de lege privind punerea în circulaţie a unui nou document de identificare, cel electronic. Potrivit proiectului de lege, carte electronică de identitate vor avea şi minorii, aceasta urmând să înlocuiască şi cardul de sănătate, informează Agerpres.

Citeste mai departe »
19 martie 2017
Octavian Andronic

Frecția la piciorul de lemn al pădurii

19 martie 12:34 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqlP

Săptămâna trecută premierul Grindeanu s-a echipat cu cizme de cauciuc și a descins în glodul din Ialomița unde Regia Pădurilor a organizat momentul festivist al debutului Lunii Plantării Arborilor. Această paranteză din programul încărcat al șefului Executivului avea o semnificație specială: aflată în centrul unor dispute acute, problematica pădurii intra astfel pe agenda de priorități a Guvernului.

Citeste mai departe »
18 martie 2017

Tinerii care împlinesc 18 ani au transport GRATUIT în toată Uniunea Europeană

18 martie 08:55 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqlG
/diez.md

Veste uriaşă pentru tinerii care împlinesc 18 ani. Parlamentul european a decis să le ofere gratuitate pe trenuri în toată Uniunea Europeană. Legea a fost votată şi urmează să intre în vigoare. Parlamentul European a votat, miercuri, la Strasbourg, raportul intocmit de europarlamentarul Siegfried Muresan privind bugetul Uniunii pentru 2018, fiind sustinut de aproape toate grupurile parlamentare europene, scrie Stiripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Ministrul Sănătății: Sunt determinat complet să aduc vaccinuri în România

18 martie 08:46 Publicat in Sanatate Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqlF
/psnews.ro

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat vineri că este decis să asigure necesarul de vaccinuri, fiind dispus să-și asume achiziții în procedură de urgență de fiecare dată când va fi cazul, transmite Agerpres.

Citeste mai departe »

Vas unicat din perioada greco-romană, recuperat de polițiști după ce fusese aruncat la gunoi

18 martie 08:43 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqlE
/opiniatimisoarei.ro

Un vas metalic din bronz, care provine din perioada greco-romană și despre care se apreciază că ar fi fost folosit în gospodărie de către daci, a fost recuperat de polițiști în comuna Orăștioara de Sus, la poalele Munților Orăștiei, după ce obiectul cu valoare de patrimoniu fusese aruncat de un funcționar al primăriei locale la gunoi, a informat vineri Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »
17 martie 2017

Fotbalist din 'generaţia de aur', audiat la DIICOT

17 martie 12:05 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqlh
/stiripesurse.ro

Fostul fotbalist Ioan Timofte, care a jucat şase sezoane la Boavista Porto (1994-2000), ar urma să fie audiat ca martor, în urma descinderilor efectuate, vineri, de poliţiştii timişoreni de la brigada de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT Timişoara la mai mulţi suspecţi de cămătărie, au precizat surse judiciare citate de Agerpres, scrie Stiripesrse.ro.

Citeste mai departe »

Fosta șefă AEP face mărturisiri-BOMBĂ: 'Mi s-a IMPUS un avocat plătit de DENUNȚĂTOARE'

17 martie 12:02 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqlg
/voceavalcii.ro

Ana Maria Pătru, fost președinte a Autoritatii Electorale Permanente (AEP) a invocat nulitatea absolută a urmăririi penale la Tribunalul Municipiului București (TMB). Pătru a declarat că i-a fost impus ca apărător un apropiat al denunțătoarei sale, după cum precizează Lumeajustitiei.ro, scrie Stiripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.