Reteaua Corect

Decembrie-696x522.jpg

Cum va fi vremea în decembrie. Frig și ploi abundente

10:27 / 30 noiembrie /  Intra in discutie

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o previziune pentru următoarele patru săptămâni. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi în mare parte mai scăzute decât normalul perioadei și se vor înregistra și cantități mai mari de precipitații, relatează Ziare.com.

Citeste mai mult »
29 noiembrie 2021

OMS explică cele trei caracteristici-cheie ale variantei Omicron

29 noiembrie 11:30 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMN
media-163808395969415900.jpg

În timp ce noua tulpină Omicron a pus țările în stare de alertă, Organizația Mondială a Sănătății spune că majoritatea infecțiilor actuale Covid se datorează în continuare variantei Delta, relatează CNBC, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Pentru Omicron s-ar putea să fie nevoie de un vaccin complet nou

29 noiembrie 10:18 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMH
image-2021-02-16-24608954-46-vaccinuri-moderna.jpg

Directorul medical al Moderna Inc., Paul Burton, suspectează că noua variantă de coronavirus Omicron ar putea evita protecția vaccinurilor actuale și, în acest caz, o variantă modificată a vaccinului ar putea fi disponibilă la începutul anului viitor, notează Bloomberg, potrivit HotNews.

Citeste mai departe »

Botswana susţine că originea Omicron este în altă ţară

29 noiembrie 10:05 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMD
media-163688065446674900.jpg

Guvernul din Botswana, ţara africană unde au fost prelevate primele probe ce au confirmat existenţa noii variante Omicron a coronavirusului, a anunţat că a înregistrat până duminică 19 cazuri de COVID-19 cu această variantă şi a susţinut că originea acestora este ''importată'', dar a refuzat să precizeze de unde veneau cele patru persoane de la care au fost prelevate acele probe, relatează duminică agenţia EFE, scrie AGERPRES, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

O 'cursă contracronometru' a început în UE după apariția variantei Omicron

29 noiembrie 09:56 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMB
media-163275802030462400.jpg

O ''cursă contracronometru'' a început pentru analizarea variantei Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, a declarat duminică preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a cerut populaţiei să-şi ia măsuri de precauţie pentru a le da cercetătorilor timp să analizeze această nouă variantă, transmite AFP, conform AGERPRES, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Gabriela Baltag, poziție fermă cu privire la Ordonanța Prună

29 noiembrie 09:49 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMz
media-143455300710486100.jpg

Judecătorul Baltag crede că CSM trebuie să afle tot adevărul despre magistraţii care au fost în echipele mixte cu SRI: „Cred că trebuie să aflăm tot adevărul din perioada nefericită a protocoalelor. Eu am făcut solicitarea de desecretizare. Societatea şi opinia publică trebuie să cunoască adevărul. Cred că s-a făcut către SRI o adresă şi nu avem un răspuns. Vrem să ştim magistraţii din echipele mixte. Cred că problema a fost chiar la noi, la judecători. M-am gândit să fac chiar eu adresă directă către SRI. În 2021 nu s-a făcut niciun demers către SRI”, relatează Ștripesurse

Citeste mai departe »
28 noiembrie 2021

Noua variantă Omicron: Israel devine prima țară care își închide complet granițele

28 noiembrie 10:50 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMo
image-2021-10-20-25120124-46-coronavirus-israel.jpg

Israelul a anunţat că va interzice intrarea tuturor străinilor în ţară şi va reintroduce sistemul de urmărire telefonică pentru a limita răspândirea noii variante de coronavirus, potenţial mai contagioasă, detectată pentru prima dată în Africa de Sud, informează Reuters și Jerusalem Post. Israel a confirmat un caz de infectare cu noua variantă Omicron și alte șapte cazuri suspecte. Danemarca și Australia au confirmat și ele primele cazuri, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Ce vraji a mai facut Raed Arafat

28 noiembrie 10:41 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMm
MCZoPTQ0MCZoYXNoPWFiM2Q1MmE0Zjk0MGIzZTdmM2QwYjRhYzJlZGQwOTY1.thumb_.jpg

Știați că Raed Arafat a fost consultant al Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în perioada 2007 - 2008 ?

Citeste mai departe »
27 noiembrie 2021

Raed Arafat, tot mai împins afară din scenă. Ce zice Alexandru Rafila

27 noiembrie 12:26 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMl
media-160568045224761800.png

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că instituţia pe care o reprezintă trebuie să fie coordonatorul naţional al gestionării pandemiei de COVID-19, şi nu Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, motiv pentru care acest aspect va fi analizat în Guvern, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

SEFUL SERVICIULUI SECRET AL ARMATEI – DECORARE IN LOC DE DESTITUIRE

27 noiembrie 12:07 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMd
1a-48-768x461.jpg

2021 s-a dovedit cel mai complicat an pentru șeful serviciului secret al Armatei, cel mai low-profile dintre toate serviciile post-decembriste, și cel mai puternic, după unele opinii avizate. Generalul Marian Hăpău s-a trezit prins în trei scandaluri imense explodate în parohia sa, care ar fi ras orice alt cap din fucție, într-un regim democratic. În loc de asta, Hăpău s-a văzut azi decorat de președintele țării, pentru merite exepționale în activitate.

Citeste mai departe »
26 noiembrie 2021

Radu Tudor, membru CA SMURD, zice ca damblaua anti-Arafat a cuprins și conducerea socialistă!

26 noiembrie 15:09 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyM8
sclavul-lui-arafat-contraataca-radu-tudor-membru-ca-smurd-zice-ca-damblaua-anti-arafat-a-cuprins-i-conducerea-socialist--1.jpg

Jurnalistul Radu Tudor de la Antena 3, devoalat ca membru al Consiliului de Administratie al SMURD, a sarit sa-si apere seful de la fundație. El "apreciază" mai mult decât "deontologic" că PSD invocă în mod fals un refuz DSU (condus de Raed Arafat) de a permite organizarea de către social-democrați a evenimentului de prezentare a programului de guvernare cu mai mult de 20 de persoane, scrie ZiuaNews.

Citeste mai departe »

Ilie Năstase, mărturie de pe patul de spital despre cum l-a afectat COVID-19

26 noiembrie 10:43 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyM5
MDM0Y2FkYmI1YjlhZjk2MTM4OWU2MzYzZjc=.thumb_.jpg

Ilie Năstase a vorbit în exclusivitate, pentru News Hour with CNN, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Marele tenismen este internat la Institutul de boli infecțioase "Matei Balș" și spune că starea sa este una bună, scrie antena3.ro.

Citeste mai departe »

OMS analizează noua tulpină africană a coronavirusului

26 noiembrie 10:39 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyM4
image-2021-11-25-25204121-46-mutatii-coronavirus.jpg

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se va reuni vineri pentru a evalua situația epidemiologică ca urmare a identificării noii variante Covid-19 în Africa de Sud, pe fondul temerilor că aceasta ar fi și cea mai agresivă dintre tulpinile noului coronavirus, relatează The Guardian, potrivit HotNews.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

PRINTUL STURDZA, MEGA-LOVITURA: CONTRACT DE UN MILIARD DE DOLARI CU CANADIENII

26 noiembrie 10:07 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLV

O știre face turul planetei, fără vreun ecou în România: gigantul canadian Grasshopper Energy și Prințul român Ștefan Sturdza au semnat azi un acord de parteneriat care va presupune investiții pe piața energetică din România de un miliard de dolari americani, în următorii ani. Foarte probabil, cel mai mare contract semnat vreodată de o persoană fizică din România. Prințul e fiul artistocratului și magnatului român Dimitrie Sturdza, unul dintre cei mai bogați oameni din țara noastră.

Citeste mai departe »

Raed Arafat îl contrează pe Sorin Roșca Stănescu: Verificați informațiile pe care le citiți

26 noiembrie 10:03 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLU
media-163491169366023500.jpg

Raed Arafat reacționează la o informație care circulă în mediul online, care ar fi fost lansată de fostul jurnalist Sorin Roșca Stănescu. Șeful DSU distribuie o analiză „True Story Project”, în care este demontat un articol despre „dictatura militară a lui Raed Arafat”, relatează Știriepsurse.

Citeste mai departe »

Israelul riscă să treacă prin al cincilea val, se discută deja despre a patra doză de vaccin

26 noiembrie 09:01 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLS
image-2021-10-20-25120124-46-coronavirus-israel.jpg

Ministrul israelian al sănătății, Nitzan Horowitz, a declarat că nu se exclude administrarea celei de-a patra doze de vaccin pentru a combate al cincilea val de infecții cu coronavirus, scrie i24 news. „Nu este nerezonabil să credem că vom avea nevoie de un al patrulea vaccin”, a spus el, după ce a dezvăluit că 9% din cazurile diagnosticate ieri au primit rapelul. Potrivit ministrului, Israelul nu a intrat încă în „al cincilea val”, în ciuda numărului tot mai mare de infecții, potrivit Rai News, citat de HotNews.

Citeste mai departe »

Bomba zilei despre Pfizer: Șefa Comisiei Europene este investigată

26 noiembrie 08:57 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLQ
Jmhhc2g9ZmQ5MWIxM2ZlNDFmMmEyMzM3MGQ0NDU4MzM5NTcyZWI=.thumb_.jpg

Ursula von der Leyen face obiectul unei anchete a Ombudsman-ul european. Totul a plecat de la contractul uriaş încheiat între Comisia Europeană şi gigantul american Pfizer, pentru livrarea de doze de vaccin anti-COVID, scrie Capital.ro.

Citeste mai departe »
25 noiembrie 2021

Mircea și Dorina, nu vă e rușine?

25 noiembrie 13:08 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLM
cna-ovidiu-micsik.jpg

În urmă cu câteva minute, la CNA, ședință mare, mare ședință, în care vajnicii apărători ai operațiunii de deratizare a televiziunilor României se concentrează asupra antivacciniștilor și celor care critică măsuri, unele tembele, luate de autorități. Și, hodoronc-tronc, este pusă în discuție și persoana mea.

Citeste mai departe »

Vaccinarea obligatorie se bucură de un sprijin larg în rândul populaţiei din Germania

25 noiembrie 11:47 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLE
media-161615506196387600 (1).jpg

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 este o idee care se bucură de un sprijin larg în rândul populaţiei din Germania, potrivit unui sondaj publicat miercuri de YouGov, informează DPA, potrivit Știrpesurse.

Citeste mai departe »

România, pe locul 3 în UE la consumul de antibiotice

25 noiembrie 11:40 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLC
image-2020-03-4-23700179-46-medicamente.jpg

Fenomenul consumului de antibiotice "cu pumnul" chiar și pentru o banală infecție respiratorie sau o afecțiune dentară este răspândit în Romania pe de o parte din cauza prescrierii eronate din partea medicilor prescriptori, iar de cealaltă parte, într-un procent semnificativ, din cauza automedicației realizate pe considerente nefundamentate științific, mituri și fake-news. Sunt extrem de des întâlnite situațiile când pacienții vin, mai ales în cabinetele medicilor de familie, și cer chiar ei antibiotice pentru că "asta știu că trebuie", scrie Hotnews.

Citeste mai departe »

Nouă tulpină a coronavirusului, cu un ”număr incredibil de mutații”, alarmează oamenii de știință

25 noiembrie 11:37 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLB
image-2021-11-25-25204121-46-mutatii-coronavirus.jpg

Oamenii de știință spun că o nouă variantă a Covid, care are un "număr extrem de mare" de mutații, ar putea provoca noi valuri ale epidemiei din cauză că se ferește de apărarea organismului, scrie Guardian, potrivit HotNews.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.