Reteaua Corect

media-166084210389429000.jpg

Rușii le-au cerut angajaților de la centrala nucleară de la Zaporojie să nu meargă vineri la servici

09:11 / 19 august /  Intra in discutie

Rusia i-ar fi instruit pe angajaţii centralei nucleare Zaporijie să nu se prezinte vineri la lucru, au confirmat în exclusivitate serviciile secrete militare ucrainene pentru NBC News, potrivit Știripesurse.

Citeste mai mult »

Asociațiile de elevi acuză Guvernul: la rectificare nu au alocat banii pentru transportul gratuit

19 august 10:26 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA2C
media-161487714140976600 (1).jpg

Mai multe asociaţii ale elevilor reclamă că, prin rectificarea bugetară, Guvernul nu a alocat sumele necesare transportului gratuit al elevilor navetişti, legea fiind astfel încălcată, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
18 august 2022

Pacienții români vor transparență în Sănătate

18 august 10:10 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA2o
media-162739691807380300.jpg

99,1% dintre pacienții din România vor să știe cât au costat îngrijirile medicale de care au beneficiat. 98,2% vor să știe care sunt sumele cu care au cotizat la sistemul de sănătate. 96% dintre pacienți consideră că este nevoie de un sistem informatic care să le permită să afle care au fost costurile suportate de sistemul medical cu îngrijirile care le-au fost acordate. 96,5% consideră că este nevoie de o lege care să le permită accesul la o bază de date care să conțină sumele cotizate și costurile pentru serviciile medicale de care beneficiază pacienții, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Washington Post: Europa arde și europenii caută lemn de foc

18 august 10:05 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA2n
incendiu-puternic-in-bistrita-casa-unei-familii-cu-patru-copii-a-ars-in-intregime-470576.jpeg

UE se află pe traiectoria către un record al incendiilor. Valuri de căldură extremă, agravate de condiții de secetă larg răspândite, au dus la o vară de incendii devastatoare. Conform European Forest Fire Information System, aproximativ 1,6 milioane de acri [aproximativ 650.000 hectare - n.trad.] de teren - o suprafață de opt ori mai mare ca a orașului New York - au ars pe continent de la începutul anului, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Câine infectat cu variola maimuței de doi bărbați. OMS recomandă "vigilență"

18 august 10:01 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA2m
C--ine-infectat-cu-variola-maimu--ei-de-doi-b--rba--i--OMS-recomand----vigilen-----.jpg

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut miercuri persoanelor infectate cu variola maimuţei să evite expunerea animalelor la virus, după un prim caz raportat de transmitere de la om la câine, relatează AFP, potrivit Ziare.com.

Citeste mai departe »

Cerere de protecție pentru judecător

18 august 08:22 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA28
ciasc-si-stuparu.jpg

Consiliul Superior al Magistraturii ar face bine sa acorde atentie la ceea ce se intampla in teritoriu. Fosta sefa a Tribunalului Caras-Severin, Gabriela Mariana Stuparu (foto), in prezent avocat, a denuntat ca a fost victima violentei fizice din partea partenerului sau de viata, judecatorul Rustin Petru Ciasc (foto), fostul presedinte al Tribunalului Caras-Severin, in prezent judecator in cadrul Sectiei penale a instantei, iar de doua saptamani, de cand a cerut instantei sa emita un ordin de protectie impotriva celui pe care il acuza ca a atentat la inregritatea sa fizica, colegii judecatori desemnati sa judece speta se abtin unul dupa altul, scrie Luju.ro.

Citeste mai departe »
17 august 2022

Rușii se bulucesc să părăsească Crimeea

17 august 09:49 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1Y
Haos---n-gara-din-Simferopol--Ru--ii-au-format-cozi-imense-pentru-a-p--r--si-Crimeea-cu-trenul---b--font-color--red--VIDEO--font---b-.jpg

Locuitorii și turiștii peninsulei Crimeea au început să fie din ce în ce mai deranjați de loviturile neprevăzute, care, potrivit autorităților locale, sunt rezultatul neglijenței, accidentului, imprudenței, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Polițiștii din penitenciare anunţă proteste

17 august 09:12 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1S
Poli--i--tii-din-penitenciare-anun-----proteste--din-cauza-felului---n-care-Guvernul-a-aplicat-legea-salariz--rii.jpg

Sindicatul Poliţiştilor Europeni (EUROPOL) împreună cu sindicatul Poliţiştilor de Penitenciare va protesta, începând de miercuri, în faţa Ministerului Muncii pentru susţinerea aplicării integrale a legii privind salarizarea, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Sectele religioase, acuzate pentru decesul a peste 150 de copii din Zimbabwe

17 august 09:07 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1Q
media-155996673052198900.jpg

O epidemie de rujeolă în Zimbabwe a ucis 157 de copii, iar numărul deceselor aproape că s-a dublat în mai puțin de o săptămână, a declarat marți ministrul informațiilor, potrivit Reuters, scrie Mediafax. Guvernul a dat vina pe sectele religioase pentru creșterea numărului de infecții, spunând că rujeola este răspândită în mare parte în rândul celor care nu au fost vaccinați, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Noi detalii bombă din rechizitoriul Revoluției

17 august 08:48 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1K
media-166065246668275100.jpg

Aşa-numitul "grup Iliescu", cel care a preluat puterea politică în România în decembrie 1989, era format din civili şi militari căzuţi în dizgraţiile fostului regim, care aveau drept scop înlăturarea fostului dictator Nicolae Ceauşescu, dar menţinerea României în sfera de influenţă a fostei Uniuni Sovietice, se arată în rechizitoriul întocmit în dosarul Revoluţiei şi făcut public parţial, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

`Gheara` lungă a DNA s-a întins până la Bank Of Cyprus în cazul lui Negoiță

17 august 08:44 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1J
media-163775591223307400.jpeg

Anchetatorii DNA notează în rechizitoriul prin care l-au deferit justiției pe edilul Sectorului 3, Robert Negoiță, circuitele financiare ale primarului, modalitățile în care au aflat sumele de bani pe care le deține și mai ales la ce unități bancare, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
16 august 2022

Mica Asie din Piața Unirii: Incursiune în lumea semi-ignorată a lucrătorilor străini din Capitală

16 august 10:17 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1A
img.jpg

HotNews.ro a stat de vorbă cu câțiva dintre muncitorii din Asia ce se adună seară de seară, după serviciu, în Piața Unirii din Capitală și le-a ascultat poveștile și problemele pe care le au cu angajatorii din România. Acest articol este o incursiune într-o lume care crește de la an la an dar pe care, dintr-un motiv sau altul, societatea românească continuă să o ignore.

Citeste mai departe »

Supraimpozitarea contractelor part-time ar putea fi neconstituțională. Opinia lui Zegrean

16 august 09:50 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1u
media-158939260587326100.jpg

Fostul preşedinte CCR Augustin Zegrean este de părere că orice om afectat de supraimpozitarea contractelor part-time se poate adresa instanţei de judecată, potrivit News.ro. El a precizat că această ordonanţă este o încălcare a libertăţii muncii şi că nu este normal ca un om care lucrează două ore să plătească taxe egale cu un alt om care lucrează opt ore, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Sute de vase au rămas blocate pe Dunăre din cauza nivelului scăzut al apei

16 august 09:47 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1t
media-166059068238195000.jpg

Sute de vase fluviale cu propulsie proprie sau fără sunt reţinute pe tronsonul româno-bulgar al Dunării din cauza nivelului scăzut al apei, a declarat luni, pentru BTA, Ivan Zhekov, şeful Direcţiei de supraveghere fluvială Ruse, potrivit Agerpres, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Cum a ajuns CIA să fie dată în judecată de un grup de jurnalişti

16 august 09:29 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1r
media-151184365379439400.jpeg

Un grup de jurnalişti şi avocaţi au dat în judecată Agenţia Centrală de Informaţii din SUA (CIA) şi pe fostul ei director Mike Pompeo sub acuzaţia că aceştia i-au spionat atunci când jurnaliştii l-au vizitat pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, în perioada în care acesta era refugiat în sediul ambasadei Ecuadorului la Londra, informează Reuters, potrivit Agerpres, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

SRS și AURELIAN POPA azi la GOLD FM

16 august 08:52 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1o
WhatsApp Image 2021-04-13 at 15.44.03.jpeg

"Dialogurile se vor purta în limitele impuse de către CNA, dar și a presupuselor îngrădiri ale gândirii ce vor fi implementate prin viitoarele decizii ale ANCOM-ului, Guvernului, Parlamentului și altor organisme statale ce vor dicta asupra conținutului dezbaterilor tv-radio."

Citeste mai departe »
15 august 2022

Ciprian Marica: La Mamaia, toată lumea își face nevoie în mare, pentru că nu poți să mai ajungi

15 august 11:07 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1j
Ciprian-Marica--dezamagit-c---plaja-din-Mamaia---n-care-a-investit-o-avere-este-pustie---Toat---lumea-----i-face-nevoile---n-mare-pentru-c---nu-po--i-s---mai-ajungi--.jpg

Ciprian Marica a investit 500.000 de euro într-o plajă din Mamaia, însă zona este pustie în plin sezon estival, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Un pod din Norvegia s-a prăbuşit. Două maşini au ajuns în apă

15 august 11:03 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1i
871896-un-pod-rutier-s-a-prabusit-in-sudul-norvegiei-doua-masini-au-cazut-in-apa.jpg

Un pod rutier din lemn s-a prăbuşit luni dimineaţă în sudul Norvegiei, iar două vehicule care circulau pe pod - un vehicul de marfă şi un autoturism - au căzut în apă, potrivit martorilor, a anunţat poliţia norvegiană, relatează AFP, citat de DCNews.

Citeste mai departe »

O mină de război a explodat pe litoralul din Odesa: mai mulți oameni au murit

15 august 11:01 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1h
media-166054586238699900.png

O mină de război a explodat pe litoralul din Odesa. În urma exploziei, doi oameni au murit și alți doi au fost răniți, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Prima țară din lume care va oferi gratuit produsele menstruale

15 august 10:51 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1f
media-166053817089473500.jpg

Scoția va deveni prima țară din lume care va oferi gratuit produse menstruale. Legislația, care a fost propusă inițial de către Monica Lennon, deputat laburist, a fost aprobată în unanimitate de Parlamentul scoțian în 2020, potrivit Sky News, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Trump recunoaște că FBI i-a ridicat documente secrete din locuință și cere returnarea acestora

15 august 09:09 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA17
media-162031270391875600 (1).jpg

Fostul preşedinte american Donald Trump a cerut, duminică seară, Biroului Federal de Investigaţii (FBI) să returneze documente cu caracter privat sau vizate de privilegiul executiv care ar fi fost colectate în timpul percheziţiei de la reşedinţa sa, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.