Reteaua Corect

media-166416949613051000.jpg

Să-i primim sau nu pe dezertori? Dilema europeană fără un răspuns clar

10:46 / 26 septembrie /  Intra in discutie

În timp ce mulți ruși care au vârsta de mobilizare se prezintă la granițele Uniunii Europene, problema acordării statutului de refugiat sau a unei vize umanitare dezbină profund statele membre, relatează Le Monde într-o analiză preluată de Rador și citată de Știripesurse.

Citeste mai mult »
25 septembrie 2022

România se află pe locul 11 într-un top global al declinului populaţiei până în 2050

25 septembrie 10:53 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdn
3om.jpg

Populaţia României va scădea cu 15,5% până în 2050, ceea ce o plasează pe locul 11 într-un top global al declinului populaţiei, arată datele Organizaţiei Naţiunilor Unite, centralizate de platforma de conţinut pentru investitori Visual Capitalist. Pe primele locuri în topul statelor care se vor confrunta cu scăderi importante ale populaţiei se află Bulgaria (care se va confrunta cu o scădere de 22,5% a numărului de locuitori până în 2050), Lituania (-22,1%), Letonia (-21,6%), Ucraina (-19,5%) şi Serbia (18,9%), scrie ZF.

Citeste mai departe »

NYT, despre cazul Mahsa Amini. De ce se revoltă irianienii?

25 septembrie 10:36 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdj
Mahsa_Amini.jpeg

Femeia în vârstă de 22 de ani a ieșit din metroul din Teheran, cu părul negru acoperit cu o eșarfă neagră pe cap și cu liniile corpului ascunse de haine largi, când a fost reperată de patrula locală a capitalei. Aceștia erau membri ai faimoasei poliții a moralității din Iran, care aplică regulile islamice conservatoare de îmbrăcăminte și comportament care guvernează viața de zi cu zi a iranienilor de la revoluția din 1979 și care au fost recent energizate sub conducerea unui președinte de linie dură care a preluat funcția anul trecut. Conform standardelor Poliției Moralității, Mahsa Amini era îmbrăcată necorespunzător, ceea ce ar putea însemna ceva la fel de simplu ca o șuviță de păr care ieșea din eșarfa de pe cap. Au urcat-o într-o dubă și au dus-o la un centru de detenție, unde urma să fie supusă la reeducare. Trei zile mai târziu, la 16 septembrie, era moartă, scrie Evz.ro, citând New York Times.

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Moartea Reginei, noua lume a „vițeilor cool” și drumul spre condiționarea colectivă

25 septembrie 10:23 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdh

Obsolescența este ceeace Gunther Andersch, prin anii 1950 numea procesul de învechire, de uzură morală a unei profesiuni ca urmare a progresului tehnico-științific. Când este vorba despre OM, obsolescența înseamnă că omul este depășit de evoluția tehnologică, și va fi distrus de uzura morală. Considerațiile de filozofie socială ale lui Anders sunt și mai uluitoare, în contextul a ceea ce ne dat să trăim astăzi. Pentru că stăzi, o dată cu Regina Angliei, moare, cu adevărat o lume.

Citeste mai departe »
24 septembrie 2022

Ceremoniile realității: BOR și antecedentele scandalului iscat de preotul Visarion Alexa

24 septembrie 10:56 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAd9
Ceremoniile-realit----ii--BOR---i-antecedentele-scandalului-iscat-de-preotul-Visarion-Alexa.jpg

Cazul preotului Visarion Alexa din București, acuzat că a agresat sexual o femeie la spovedanie, nu este primul scandal de acest fel din istoria Bisericii Ortodoxe Române.

Citeste mai departe »

Fuga de Putin: Rușii au luat cu asalt granițele cu Finlanda

24 septembrie 10:51 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAd8
media-165479868867365000.jpg

Finlanda a decis să ia măsuri prin care să limiteze ”în mod semnificativ” intrarea cetăţenilor ruşi pe teritoriul finlandez, a anunţat vineri Guvernul finlandez, după ce a redus de zece ori volumul vizelor turistice acordate ruşilor, relatează AFP, potrivit news.ro, citat de Știripesurse

Citeste mai departe »
23 septembrie 2022

Patriarhul Kiril al Rusiei îi îndeamnă pe cetățeni să meargă la război

23 septembrie 11:30 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcX
Patriarhul-Kiril-al-Rusiei---i---ndeamn---pe-cet----eni-s---mearg---la-r--zboi-----Dac---ve--i-muri-pentru---ara-voastr----ve--i-fi-cu-Dumnezeu---n---mp--r----ia-sa---.jpg

Patriarhul Kiril al Rusiei i-a încurajat pe ruși să meargă la război, după mobilizarea militară anunțată de Kremlin, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Rusia:Prima zi completă pentru înrolare a arătat că este o mobilizare 100%

23 septembrie 11:26 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcW
Prima-zi-complet---pentru---nrolare-a-ar--tat-c---este-o-mobilizare-100---B--rba--ii-au-avut-doar-o-or---la-dispozi--ie-s-----i---mpacheteze-lucrurile.jpg

Prima zi completă a primei mobilizări din Rusia după cel de-al doilea război mondial a produs confruntări la centrele de recrutare și chiar semne de protest, în timp ce se pare că Rusia ar putea lua în considerare mult mai mulți decât cei 300.000 de noi recruți pretinși de ministrul apărării, Serghei Șoigu, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Romii din România vor să fie recunoscuți oficial de India ca minoritate etnică din diaspora

23 septembrie 11:06 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcR
Dorin-Cioaba-Ierusalim-640x400.jpg

Dorin Cioabă, autoproclamatul „rege” internațional al romilor, candidează pentru un nou mandat la șefia executivă a Uniunii Internaționale a Romilor (UIR). Din această poziție anunță că vrea recunoașterea minorității rome de către India, scrie Turnul Sfatului, potrivit G4Media.ro.

Citeste mai departe »

Preşedintele Iranului promite o anchetă cu privire la moartea Mahsei Amini

23 septembrie 11:03 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcQ
iran-640x400.jpg

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a afirmat, joi, că moartea Mahsei Amini, care a dus la proteste violente în Iran, vaa face obiectul unei anchete. Raisi a denunţat totodată ipocrizia puterilor occidentale, informează AFP, citată de News.ro, scrie G4Media.ro.

Citeste mai departe »

Rușii fug pe capete din țară pentru a evita recrutarea. Reacția Kremlinului

23 septembrie 08:54 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcI
media-166383342173461800.jpg

Bărbații ruși încearcă să părăsească țara pentru a să fie recrutați pentru războiul din Ucraina, scrie BBC, conform Mediafax, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »
22 septembrie 2022

Germania ar putea să-i primească pe rușii care fug de mobilizare

22 septembrie 11:55 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcG
media-166382127666607400.jpg

Ministerul de Externe al Germaniei nu exclude liberalizarea regimului de vize pentru rușii care se sustrag mobilizării și doresc să emigreze în Germania, relatează, potrivit Știripesurse, Nexta, care citează publicația Deutsche Welle.

Citeste mai departe »

Cum au primit rușii decizia că trebuie să meargă la război

22 septembrie 11:52 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcF
1-300-persoane-retinute-proteste-anti-mobilizare-rusia-790872.jpg

Corespondenta HotNews.ro a studiat ieri rețelele sociale din Rusia, după anunțul lui Putin privind mobilizarea rezerviștilor, pentru a vedea ce discută oamenii despre posibilitatea ca ei sau rudele lor să fie trimiși pe front.

Citeste mai departe »

Elveția ar putea chema la arme și femeile

22 septembrie 09:04 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcq
media-165287338236708000.jpg

Parlamentul Elveţiei, una dintre puţinele ţări europene unde serviciul militar încă este obligatoriu pentru toţi bărbaţii, a luat miercuri în discuţie posibilitatea extinderii recrutării şi în cazul femeilor, ca soluţie pentru problema efectivelor insuficiente ale forţelor armate, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Plantaţie de canabis, pe terenul unei mănăstiri din Grecia

22 septembrie 09:02 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcp
cannabis.jpeg

Poliţia greacă a descoperit o plantaţie de canabis, cu peste 1.100 de plante, pe terenul împrejmuit al unei mănăstiri la vest de oraşul port Heraklion, în Creta, relatează dpa, potrivit Agerpres, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Proteste în Rusia împotriva mobilizării: Polițiștii intervin brutal

22 septembrie 09:00 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAco
media-166382034156807300.jpg

Forțele ruse de securitate au reținut miercuri peste 1.300 de persoane care au participat la proteste care denunță mobilizarea, a declarat un grup de apărare a drepturilor, la câteva ore după ce președintele Vladimir Putin a făcut anunțul, scrie Reuters, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »
21 septembrie 2022

Bugetarii pot munci 5 zile pe lună de acasă

21 septembrie 10:53 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAci
Bugetarii-pot-munci-5-zile-pe-lun---de-acas----Un-nou-tip-de-concediu-a-fost-aprobat-pentru-to--i-salaria--ii.jpg

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de modificare a Codului Muncii şi a Codului Administrativ în care sunt prevăzute mai multe drepturi suplimentare pentru salariaţi, printre care acela de a li se acorda un concediu în vederea oferirii de îngrijire sau sprijin personal unei rude sau unei persoane care locuieşte în aceeaşi gospodărie, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Guvernul deschide calea pentru reforma teritorială și unificarea localităților

21 septembrie 10:29 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcb
rezultate-consilii-judetene-1-640x400.jpg

Guvernul Ciucă discută în ședința de guvern de miercuri un proiect de lege care face primul pas spre reforma teritorială. E vorba despre înființarea consorțiilor administrative – asocierea voluntară dintre două sau mai multe localități învecinate, potrivit proiectului pus în dezbatere publică. Această modificare a fost asumată de România prin PNRR, relatează G4Media.ro.

Citeste mai departe »

Prefectul Capitalei o avertizează pe Clotilde Armand: 'Voi aplica amenzile prevăzute de lege'

21 septembrie 09:03 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAc5
media-165451463834114100.jpg

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, spune că va da amenzile prevăzute de lege în cazul în care Primăria Sectorului 1 nu va pune în aplicare hotărârile aprobate de Consiliul Local, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Nicușor Dan vrea să interzică circulația mașinilor zgomotoase, noaptea, pe străzile Capitalei

21 septembrie 09:01 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAc4
media-165327525510343100.jpg

Mașinile care produc zgomot peste 95 dB(A) nu vor mai putea circula pe timpul nopții în București, reiese dintr-un proiect de hotărâre lansat în dezbatere publică de Primăria Capitalei. Cei care nu respectă prevederile vor fi amendați cu până la 5.000 de lei. PMB a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind diminuarea zgomotului produs de traficul auto din Capitală. Astfel, mașinile care produc zgomot peste 95 dB(A) vor putea circula doar în intervalul orar 08.00 am – 21.59 pm, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Mircea Toma, CNA: Dacă nu amendăm Gold FM acum, atunci discredităm toate amenzile

21 septembrie 08:54 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAc2
Mircea-Toma-1.jpg

Gold FM a fost amendat astăzi cu 5.000 de lei, pe o speță care datează din luna mai. Speța – Covid. Vă fac o scurtă relatare de la fața locului, pentru a înțelege mai bine în ce mod statul român este prizonierul marilor corporații, în cazul de față a Big Pharma.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.