Reteaua Corect

cloud.jpg

Alertă de gradul zero. Guvernul înființează Big Brother-ul chinezesc?

08:03 / 07 octombrie /  Intra in discutie

Unificarea datelor tuturor instituțiilor publice, în platforma de cloud guvernamental, nu e neapărat un lucru rău, însă depinde cine o face. Legiferarea acestui proiect, însă, lasă de dorit și duce la un pericol imens. Fără prevederi clare de protecție a datelor cetățenilor și fără limite stricte în accesarea datelor, actul normativ creează premisele spionării în masă a românilor. Practic, atât STS, cât și Autoritatea pentru Digitalizarea României vor putea urmări orice mișcare a cetățenilor, scrie Național.ro.

Citeste mai mult »
6 octombrie 2022
Ioan Spanu

După demisia ministrului Cîmpeanu, trebuie să vină demisiile lui Ciucă și Iliescu

06 octombrie 12:02 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgU

Motto: „Avem nevoie de toleranță zero în privința plagiatului. Trebuie să devină clar că obținerea unei diplome academice reprezintă o onoare și este condiționată exclusiv de un merit real. O Românie educată va trebui să fie o Românie corectă, fără nicio excepție” (Klaus Iohannis, 3 octombrie 2022).

Citeste mai departe »

Masacru într-o creșă din Thailanda. Atacatorul, un fost ofițer de poliție

06 octombrie 11:46 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgN
media-165456946217436100.png

34 de persoane, între care 22 de copii, au fost ucise într-un atac armat la o creșă din Thailanda. Potrivit autorităților, atacatorul este un fost ofițer de poliție. Alte 12 persoane au fost rănite, relatează HotNews.

Citeste mai departe »

Submarinul rusesc Belgorod a fost găsit

06 octombrie 11:36 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgL
Submarinul-rusesc-Belgorod-a-fost-g--sit--Unde-se-afl------Arma-Apocalipsei--a-lui-Vladimir-Putin----nc--rcat---cu-focoase-nucleare (1).jpg

Submarinul rusesc cu propulsie nucleară K-329 Belgorod, care a fost pus în mișcare în luna iulie a fost găsit în imaginile surprinse din satelit. Submarinul dispăruse o perioadă, ceea ce stârnise temeri cu privire la un test nuclear făcut de Vladimir Putin, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »
5 octombrie 2022

Moise Guran, atac neașteptat la adresa Digi24: s-a tabloidizat mai rău decât Antena 3

05 octombrie 12:02 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgw
media-157910692193891700.jpeg

Jurnalistul Moise Guran lansează un atac neașteptat la adresa Digi24, despre care spune că s-a taboidizat mai rău decât Libertatea sau Antena 3. Moise Guran îi acuză pe cei de la Digi24 că insistă în a prezenta informații alarmante despre un posibil război nuclear, dar o fac în așa fel încât ajung să sperie inutil populația, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Ciucă, prima cerință către Ligia Deca, noul ministru al Educației

05 octombrie 11:57 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgt
Ligia-Deca-e1664477021892.jpeg

Premierul Nicolae Ciucă a solicitat miercuri noului ministru al Educației, Ligia Deca, ca împreună cu echipa sa să finalizeze pachetul legilor Educației care să fie aprobate în Guvern până la finele acestei luni, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

HELLVIG SCOATE COLTII LA GENERALII SRI COMBINATORI

05 octombrie 08:51 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgi
coldea_helvig_foto_luju.ro_.jpg

Declaratie cu iz de razboi din partea directorului Servicului Roman de Informatii Eduard Hellvig (foto 1 dreapta). Acesta a lansat un atac direct la adresa “fostilor lucratori ai SRI”, si desi nu a pronuntat vreun nume este limpede, credem noi, ca Hellvig nu s-a referit la simpli fosti lucratori ai SRI, ci la fosti ofiteri importanti din cadrul Serviciului, reuniti in asa-zisa “tabara a rezervistilor”, scrie Luju.ro.

Citeste mai departe »

MESAJ CU TÎLC AL LUI HELLVIG

05 octombrie 08:47 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgg
eduard-hellvig.jpg

„În timpul mandatului meu am predat întreaga arhivă a Securității către CNSAS. Și suntem singurul serviciu secret din România care a făcut asta. Trebuia să o fi făcut mai devreme, dar sunt totuși foarte bucuros că eu și colegii mei ne-am asumat și am făcut acest lucru absolut necesar” spune directorul SRI, Eduard Hellvig, într-un discurs rostit azi la Babeș-Bolyai în fața studenților, scrie Inpolitics.

Citeste mai departe »

Avalanșă de scandaluri (homo)sexuale în presă. Cine a amorsat-o și ce se urmărește?

05 octombrie 08:41 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAge
Cozmin_Gusa.jpg

Partea cu sexul din viețile noastre coexistă cu ceea ce facem în rest și e administrată în mod normal cu discreție de fiecare om, fie că e vorba despre sexul permis de morala creștină, dar mai ales dacă implică adulterul sau relațiile de tip homosexual.

Citeste mai departe »
4 octombrie 2022

Belarus: Lukaşenko doreşte mobilizarea elevilor pentru recolta de cartofi

04 octombrie 10:00 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAga
mqdefault.jpg

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a lansat luni un apel la mobilizarea şcolarilor pentru recolta de cartofi din această fostă republică sovietică, afirmând că va fi un „bun antrenament fizic” pentru ei şi o „mulţumire” pentru părinţii lor, relatează Agerpres, potrivit HotNews.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

VIZITA PREȘEDINTELUI CJUE LA BUCUREȘTI, UN ALT PRILEJ DE ÎNGRIJORARE ȘI ÎNGREȚOȘARE

04 octombrie 09:33 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAg3

Pe când mai toată lumea, cu o mână pe portofel și cu alta pe calorifer, se uită, tremurând de frig, furie sau frică, după caz, spre Ucraina, în așteptarea rachetelor nucleare tactice rusești, iar suveranismul de birt, ajuns doar o modă pentru sezonul de toamnă-iarnă al globalizării, își prezintă stiliștii la defilările din piețele dâmbovițene, prin București a trecut pe nebăgate de seamă, precum o adevărată cometă europeană, domnul Koen Lenaerts, Președintele CJUE.

Citeste mai departe »

Lovitură de teatru în dosarul Cathedral Plaza. Demolarea a fost suspendată

04 octombrie 08:48 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAfY
Lovitur---de-teatru---n-dosarul-Cathedral-Plaza--Demolarea-a-fost-suspendat----Nicu--or-Dan-acuzat-de-proprietar-de-abuz---n-serviciu.jpg

Reprezentanţii proprietarului clădirii Cathedral Plaza anunţă, luni seară, că Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea Dispoziţiei nr. 1454/20.07.2022 a Primarului General Nicuşor Dan, prin care se intenţiona demolarea clădirii. Totodată, aceştia anunţă că au depus o plângere penală pe numele primarului Nicuşor Dan, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Cum înțeleg timișorenii războiul

04 octombrie 08:46 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAfX
Ghile.jpg

Clubul de gândire Gold s-a deplasat în Banat. Împreună cu Adrian Severin, Cozmin Gușă, Sorin Roșca Stănescu, Andrei Gușă, ne-am întâlnit cu o parte din elitele intelectuale, cu prilejul lansării primelor două volume ale cărții ”Războiul din Ucraina”.

Citeste mai departe »

Păcatele capitale ale patriarhului Kirill. De ce Ortodoxia rusă pierde totul pe mâna lui Putin

04 octombrie 08:36 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAfU
hepta6550881-scaled.jpg

Multă lume - creștină sau nu - se întreabă ce se întâmplă cu Patriarhia Moscovei în anul de grație 2022, când Vladimir Putin a declanșat invadarea militară a Ucrainei.

Citeste mai departe »

SRS și AURELIAN POPA azi la GOLD FM

04 octombrie 08:31 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAfT
WhatsApp Image 2021-04-13 at 15.44.03.jpeg

„Dialogurile se vor purta în limitele impuse de către CNA, dar și a presupuselor îngrădiri ale gândirii ce vor fi implementate prin viitoarele decizii ale ANCOM-ului, Guvernului, Parlamentului și altor organisme statale ce vor dicta asupra conținutului dezbaterilor tv-radio."

Citeste mai departe »
3 octombrie 2022

Vremea se schimbă radical. Unde se anunță frig pătrunzător, lapoviță și ninsoare

03 octombrie 10:36 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAfM
Vremea-se-schimb---radical--Unde-se-anun-----frig-p--trunz--tor--lapovi-------i-ninsoare.jpg

Meteorologii anunță că temperaturile încep să scadă, iar ploile se vor extinde în mare parte din ţară. În unele zone va fi foarte frig și vor cădea precipitații mixte, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Peste jumătate din oamenii care locuiesc în zona de pericol din Roşia Montană au refuzat evacuarea

03 octombrie 09:07 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAfH
7bc8677b15107bc714d8d06f2b5c26b0_XL.jpg

Peste jumătate din locuitorii comunei din Roşia Montană care au casele amplasate în aval de lacul Tăul Mare au refuzat până duminică seară să își părăsească locuințele, în pofida avertismentelor repetate făcute de autorităţi privind riscul ca barajul să se rupă. Până duminică la ora 20:30 pompierii care acţionează la faţa locului reuşiseră să reducă cu 40 ce centimetri nivelul apei din lac, în condiţiile în care experţii afirmă că, pentru a atinge un nivel de siguranţă, este nevoie de scăderea nivelului apei din baraj cu cinci metri, relatează HotNews.

Citeste mai departe »

Uraganul Ian a făcut prăpăd în SUA: peste 60 de persoane au murit

03 octombrie 08:39 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAfC
media-166450927098193300.jpg

Bilanţul deceselor provocate de uraganul Ian în SUA a crescut, ajungând la 62, conform celor mai recente cifre anunţate de Comisia medicilor legişti din Florida şi de guvernatorul din Carolina de Nord, informează AFP, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Haos total la protestul din Piața Victoriei

03 octombrie 08:32 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAfy
media-166472595954811500.jpg

Președintele AUR, deputatul George Simion, și-a luat susținătorii din Piața Victoriei într-un marș la sediul PSD, situat în apropiere. Simion a spus că PSD și Jandarmeria au pus în scenă o „diversiune” la protest pentru că i-au lăsat pe susținătorii Dianei Șoșoacă să acapareze scena, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

''CLUBUL DE GÂNDIRE GOLD'', PREZENT LA TIMIȘOARA!

03 octombrie 08:28 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAfx
f4393f9f-ca5a-4aed-8ed2-4dea260abd8f.jpg

Un rezumat al lansării “Războiului din Ucraina” la Timișoara, dezbateri animate și consistente, cu public numeros și corect informat, elemente ce indică limpede că propaganda media de tip “fake-news” promovată de la București n-are succes

Citeste mai departe »
2 octombrie 2022
Dan Chitic

Despre nevoia de implicare ca unică salvare

02 octombrie 10:41 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAfo

Ani de zile am fost convinși că noi suntem mai răi și mai hoți decât alții. Nu știu dacă această convingere a fost dobândită prin inoculare de către alții sau ne este naturală, spontană, un corolar al „tradiționalelor” „să moară capra vecinului”, sau „capul plecat sabia nu-l taie”.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.