Reteaua Corect
Andrei Gusa

România a devenit ”țara-model” a Occidentului! Apare ca un sandwich al haosului și neputinței

22 martie 09:46 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB3P

„Cine se luptă cu monștrii ar trebui să aibă grijă ca în acest proces să nu devină un monstru. Iar dacă privești suficient de mult într-un abis, abisul se va uita înapoi în tine”. Așa sună un aforism enunțat de către filosoful Friedrich Nietzsche. E de prisos să mai pierdem timpul contextualizând această maximă la situația actuală a lumii occidentale, deoarece fiecărui cetățean onest îi stă pe limbă acest gând. ”Top-of mind”, cum se zice în țara partenerului strategic!

Citeste mai departe »
21 martie 2023

Se înființează grupul de sponsori al Clubului de Presă

21 martie 11:46 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB3G
1c1cfd53fd-34bb-4dfc-b0b6-ffae64f8ac79.220x160x1resized.260x500x0resized.jpg

Începând din această săptămână, se formează, alături de Clubul de Presă, grupul de sponsori, care va susține financiar activitatea noastră, în special cea legată de acțiunile în plan extern – contacte cu alte organizații și cu oameni politici – și acțiunile prin care vom premia anual pe bază de concurs, diferite categorii de jurnaliști.

Citeste mai departe »

Judecătoarea Lia Savonea, protejată de patru jandarmi la sosirea la CSM

21 martie 11:42 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB3F
Lia-Savonea-jandarmi-640x400.jpeg

Candidaţii pentru posturile de judecător la Înalta Curte, trecuţi de faza evaluării hotărârilor judecătoreşti, susţin marți interviul în faţa Secţiei pentru judecători a CSM. Lia Savonea, fostă şefă a CSM şi actuală şefă a Curţii de apel Bucureşti, a beneficiat de protecția a patru jandarmi care au format un cordon în jurul său la sosirea la CSM, potrivit reporterului G4Media aflat la fața locului, scrie G4Media.ro.

Citeste mai departe »

Vălean: Șoferii tineri vor conduce cel puțin 2 ani ca perioadă de probă

21 martie 10:40 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB3w
image-2020-11-28-24447973-41-adina-valean.jpg

Prevederile propuse de Comisia Europeană privind permisele de conducere mobile vor intra probabil în vigoare după trei ani de la adoptarea directivei, spune comisarul pentru Transporturi Adina Vălean într-un interviu acordat 24chasa.bg, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

CONFLICT JUDICIAR INCENDIAR ITALIA-ROMANIA

21 martie 09:50 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB3r
Liborio-Savulescu-Savaliuc.png

Asociatia Lumea Justitiei a realizat la Milano un interviu juridic cu omul de afaceri Dragos Savulescu (foto) - in cadrul emisunii “Dezbateri cu Razvan Savaliuc” - in care Savulescu, impreuna cu avocatul sau Liborio Di Nola (care a fost si avocat al fostului premier al Italiei Silvio Berlusconi), si-au expus argumentele pe marginea situatiei juridice conflictuale create intre justitiile romane si italiene, in legatura cu mentinerea pe numele lui Dragos Savulescu, rezident italian, a unui mandat de arestare european, relatează Luju.ro.

Citeste mai departe »

CNA a trecut la represalii extreme după ce a publicat poze cu minori. Liderul elevilor de la Liceul

21 martie 09:48 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB3q
cna-a-trecut-la-represalii-extreme-dup-ce-a-publicat-poze-cu-minori-liderul-elevilor-de-la-liceul-ioanid-a-fost-dat-afara-din-functie--1.jpg

CNA a ripostat virulent după ce mai multe publicatii au aratat ca membrii institutiei au trecut la amenintari mai mult sau mai putin voalate asupra unor copii de liceu după ce acestia le-au adresat intrebari incomode in cadrul unui program scolar denumit "Scoala Altfel" si le-au facut publice, relatează Ziuanews.

Citeste mai departe »
20 martie 2023

World Happiness Report 2023: Românii se declară mai fericiți decât spaniolii sau italienii

20 martie 11:38 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB3d
image-2023-03-20-26150451-41-oameni-fericiti.jpg

Preocuparea pentru fericire sau pentru atenuarea suferinței pare a fi una care ține mai mult de filosofie, dar în ultimii ani interesul pentru aceste lucruri a fost abordat inclusiv din perspectivă economică. O serie de economiști pun în discuție calitatea creșterii PIB, câtă vreme aceasta nu aduce bunăstarea și fericirea oamenilor, arată World Happiness Report, ediția 2023, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Demisii în lanț de la Institutul Revoluției

20 martie 10:59 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB3b
petre-roman-1-538x332.jpg

Ies la iveală informații neștiute din interiorul Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD). Se confirmă ce a declarat fostul premier al României, Petre Roman. Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 este, pur și simplu, aruncat în aer, după o serie de demisii care îl scot în afara legii.

Citeste mai departe »

Cum va fi vremea de Paște

20 martie 10:04 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB34
ploi1.jpg

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Paște. În următoarele 4 săptămâni, până dincolo de jumătatea lunii aprilie, semnalul este al unei evoluții apropiate de normă. Doar în sud-estul țării, temperaturile vor fi mai ridicate, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Echinocțiul de primăvară: semnificații diferite în regiunile lumii

20 martie 09:59 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB32
media-163228236374717800.png

Echinocţiul de primăvară, momentul care marchează începutul primăverii astronomice, se va produce în acest an luni, 20 martie, la ora 23.24 (ora României, n.r.), potrivit site-ului Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

MARIUS GHILEZAN și SRS azi la GOLD FM

20 martie 09:52 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB30
WhatsApp Image 2021-04-13 at 15.44.03.jpeg

„Dialogurile se vor purta în limitele impuse de către CNA, dar și a presupuselor îngrădiri ale gândirii ce vor fi implementate prin viitoarele decizii ale ANCOM-ului, Guvernului, Parlamentului și altor organisme statale ce vor dicta asupra conținutului dezbaterilor tv-radio."

Citeste mai departe »
19 martie 2023

Poliția din Franța s-a dezlănțuit cu gaze lacrimogene

19 martie 10:37 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB2O
media-157391404336569400.jpg

Optzeci şi unu de persoane au fost reţinute, sâmbătă, după o nouă zi de proteste la scară largă în Franţa pe tema creşterii vârstei de pensionare, relatează lefigaro.fr. Potrivit poliţiei, la Paris au manifestat peste 4.000 de persoane, iar forţele de ordine au fost nevoite să intervină cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, după ce protestatarii au incendiat tomberoane şi au instalat baricade, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Vladimir Putin s-a dat în spectacol la Mariupol: A condus o mașină prin oraș și a vizitat o familie

19 martie 10:33 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB2N
media-167921005232689300.jpg

Preşedintele rus Vladimir Putin a efectuat, sâmbătă, o vizită în Crimeea, apoi, conform Kremlinului, a mers cu elicopterul la Mariupol, relatează agenţia Tass. Este prima vizită a liderului rus în acest oraş-port al Ucrainei asediat luni de zile şi capturat de armata rusă în mai 2022, scrie Știripesurse.

Citeste mai departe »
18 martie 2023

Analiza unui fost jurist la CEDO, după mandatul de arestare pe numele lui Putin

18 martie 10:25 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB2H
image-2023-02-22-26099156-41-presedintele-rusiei-vladimir-putin.jpg

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis vineri un mandat de arestare împotriva președintelui rus Vladimir Putin, acuzându-l că este responsabil pentru crime de război comise în Ucraina. Rusia nu este însă parte a tratatului care a instituit CPI și a susținut, de altfel, că decizia nu are nicio semnificație juridică pentru Moscova. „Dacă un stat pe teritoriul căruia se ascunde un criminal de război nu este parte la Statutul Curții Penale Internaționale, asta nu înseamnă că el nu poate deveni la un moment dat sau nu poate preda un criminal de război care se ascunde pe teritoriul său”, spune Răzvan Horațiu Radu, fost agent guvernamental al României la CEDO și la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, care a explicat pentru Hotnews.ro semnificațiile deciziei Curții Penale.

Citeste mai departe »

Ce avion a închiriat Iohannis pentru vizita în Emiratele Arabe Unite

18 martie 10:22 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB2G
image-2023-03-15-26141364-41-klaus-carmen-iohannis-imbarca-avion.jpeg

După luxoasa aeronavă cu care a mers în Japonia și Singapore, președintele Klaus Iohannis a plecat în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite cu un avion de dimensiuni mai mici, dar cu tot confortul pentru un demnitar de rang înalt, scrie HotNews.

Citeste mai departe »
17 martie 2023

Când scăpăm de frig. Meteorologii anunță temperaturi de 20 de grade Celsius

17 martie 12:38 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB2B
C--nd-sc--p--m-de-frig--Meteorologii-anun-----temperaturi-de-20-de-grade-Celsius.jpg

Meteorologii estimează că vremea va fi frumoasă săptămâna viitoare, temperaturile vor creşte simţitor în comparaţie cu cele din zilele acestea, astfel că se va ajunge până la maxime de 20 de grade.

Citeste mai departe »

Scandal între musulmanii din România

17 martie 12:35 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB2A
media-167903557023842800.jpg

Arabii din Timișoara se pregătesc să construiască o nouă moschee și totodată au început demersurile pentru recunoșterea ca minoritate etnică în România. În replică, Muftiatul Cultului Musulman din România spune că este o situație îngrijorătoare pentru comunitatea musulmană, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Ce „tarife” avea lectorul de la UBB acuzat de luare de mită

17 martie 12:15 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB2w
rudolf-cristian-expres-de-banat.jpg

Lectorul de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca acuzat că a luat mită de zeci de ori a fost trimis în judecată de DNA. Conform procurorilor, el ar fi cerut 600 de euro pentru nota minimă la examen şi 1.200 de euro pentru cea maximă, relatează HotNews.

Citeste mai departe »

Poliţia franceză a arestat 217 persoane la ultimul protest împotriva reformei pensiilor de la Paris

17 martie 11:53 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB2q
media-165722730788612200 (1).jpg

Poliţia franceză a arestat joi seară 217 persoane în timpul protestului de la Paris împotriva controversatei reforme a pensiilor, care a fost trecută prin parlament prin angajarea răspunderii guvernului, fără un vot final în camera inferioară a parlamentului, relatează media locale preluate vineri de DPA, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Proteste și ciocniri violente în Franţa din cauza creşterii vârstei de pensionare

17 martie 10:50 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB2k
image-2023-03-8-26127617-41-greva-proteste-toata-franta.jpg

Poliţia franceză a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa câteva mii de persoane care s-au adunat spontan, joi seară, în Place de la Concorde din Paris, pentru a protesta faţă de reforma pensiilor, după ce guvernul preşedintelui Emmanuel Macron a anunţat că îşi va asuma răspunderea şi nu va mai trece legea prin parlament, relatează BBC și News.ro. Protestele, izbucnite şi în alte oraşe din Franţa, au degenerat în violenţe, devastarea magazinelor şi chiar a unei bănci, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.