Reteaua Corect

dna-1068x709 (1).jpg

Cine e primul candidat înscris pentru șefia DNA

09:22 / 23 iulie /  Intra in discutie

Prima persoană interesată de șefia DNA este nimeni alta decât controversata Florentina Mirică, un procuror foarte apropiat de Laura Codruța Kovesi, dar care a fost implicat în foarte multe scandaluri, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai mult »
22 iulie 2018

WI-FI gratuit în tot Bucureștiul. Ce se spune în proiectul inițiat de Primăria Capitalei

22 iulie 08:57 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt1W
media-153215178557516400.png

Consilierii generali ar urma să-şi dea acordul de principiu în şedinţa de săptămâna viitoare pentru implementarea unui proiect privind oferirea de internet Wi-fi gratuit în Bucureşti. În proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi nu sunt oferite multe detalii privind implementarea sau costul, însă se precizează că ar urmări îndeplinirea obiectivelor pe care şi le-a asumat Guvernul în 2015 prin Strategia naţională privind Agenda Digitală pentru România 2020, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Rudel Obreja, interviu exploziv din închisoare

22 iulie 08:55 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt1V
7401436-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpg

Rudel Obreja a declarat între altele, într-un interviu din închisoare, că Elena Udrea trebuia „anihilată” prin dosarul Gala Bute pentru a se ajunge la Traian Băsescu, el adăugând că, atunci când i s-au cerut denunţuri împotriva fostului ministru al Turismului, i s-au cerut informaţii şi despre fostul preşedinte, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »
21 iulie 2018

Teodorovici a pus biciul pe ANAF în privința lui Iohannis

21 iulie 10:47 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt1S
teodorovici_iohannis.jpg

Redactia Lumeajustitiei.ro a prezentat in exclusivitate efectele demersurilor sale publice de recuperare de catre Statul Roman a celor 320.000 euro incasati de familia Klaus si Carmen Iohannis pe exploatarea ilegala a vilei din Sibiu – str. Nicolae Balcescu nr. 29, dobandita cu acte false, de rea-credinta, si inchiriata vreme de 14 ani la Raiffeisen Bank.

Citeste mai departe »

Deutsche Welle: În România, presa „democratică” incită tot mai mult la violență

21 iulie 10:25 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt1N
cfc14062-protest-piata-victoriei-291334.jpg

În comparație cu mari state civilizate ale UE, unde se înregistrează tulburări și violențe de stradă de mare amploare, ”România este totuși o țară atât de liniștită” se relevă într-o analiză publicată de Deutsche Welle și citată de Inpolitics.

Citeste mai departe »
20 iulie 2018
Bogdan Tiberiu Iacob

De ce ies în stradă Rebengiuc, Liiceanu, Chirilă, Oana Pelea & Comp.

20 iulie 12:00 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt1I

De ce au ajuns mari personalități ale culturii noastre să protesteze des în stradă, în ultima vreme, cel mai recent exemplu fiind al actorilor Oana Pellea și Victor Rebengiuc, îndîrjiți strîngători de semnături contra penalilor? De ce, aidoma lor, protestează nume precum Gabriel Liiceanu, Tudor Chirilă, Horia Roman Patapievici și alții? Și de ce în alte vremuri, la fel de tulburi sau chiar mai rău ca cele prezente, nu o făceau?

Citeste mai departe »

Augustin Lazăr, DONAȚIE FABULOASĂ - Cui i-a dat procurorul general toți banii pe care i-a câștigat

20 iulie 11:16 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt1E
media-150401066158554200.jpg

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a reuşit performanţa, în ultimele 12 luni, de a-şi dona aproape toate veniturile obţinute ca procuror, membru CSM şi profesor la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, timp în care a mai pus de-o parte bani în depozitele şi conturile curente pe care le are deschise la bănci. 85.400 de euro este suma pe care şeful procurorilor din România le-a făcut-o cadou, în ultimul an, fiicei sale Iulia şi ginerelui său, în condiţiile în care veniturile totale realizate în aceeaşi perioadă s-au ridicat la aproximativ 90.000 de euro. Şi nu este prima dată când Lazăr îi donează fiicei sale bani. În declaraţia de avere de anul trecut, acesta precizează că, în primăvara anului 2016, i-a mai făcut cadou încă 80.000 de euro. Asta după ce, în 2012, i-a donat celeilalte fiice, Augusta Anca, suma de 30.000 de euro. Aceasta din urmă a promovat, la sfârşitul anului trecut, concursul de accedere în funcţia de procuror la Parchetul Curţii de Apel Cluj, scrie Jurnalul, potrivit Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Șefa CSM, semnal pentru procurori: Erorile să fie asumate

20 iulie 09:34 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt1w
mil-2194.jpg

Preşedintele CSM, Simona Marcu, a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că o achitare trebuie să fie urmată de o analiză aprofundată a motivelor care au dus la această soluţie şi, în cazul în care au fost identificate erori, acestea trebuie asumate pentru a evita situaţii similare.

Citeste mai departe »

Schimbare de macaz la vârful ICCJ privind amnistia

20 iulie 09:26 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt1v
bintelligence.ro-Cristina-Tarcea.jpg

Mișcare spectaculoasă la vîrful justiției române: dacă fostul președinte al ÎCCJ, Livia Stanciu, se declara categoric, cînd era în funcție, împotriva amnistiei și grațierii, noul președinte, Cristina Tarcea, are altă viziune, considerînd că acestea sunt teme care pot și trebuie discutate, dar într-un mod profesionist și extrem de serios, scrie Inpolitics.ro.

Citeste mai departe »

Liviu Dragnea e luat în vizor de șefa ÎCCJ: 'Nu cred în coincidenţe'

20 iulie 09:21 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt1t
media-152067750068106800.jpg

Preşedintele instanţei supreme, Cristina Tarcea, spune, întrebată dacă crede că este o coincidenţă faptul că legile justiţiei, dar şi prevederile privind abuzul în serviciu au fost modificate "pe repede înainte", în condiţiile în care Liviu Dragnea este acuzat tocmai de această infracţiune, că ea nu crede în coincidenţe şi că pentru modificările legilor justiţiei era necesar un dialog între profesionişti, care să aibă în vedere toate argumentele, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Dezvaluiri incendiare din lumea "buna" a Iasului

20 iulie 09:16 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt1r
s604x0_Mircea_Manolache_si_Stefan_Razvan_Manolache.jpg

Procurorii de la DIICOT Iasi arunca bomba: fiul unui cunoscut om cheie din administratia publica ieseana a vandut droguri in lumea buna, scrie bzi.ro.

Citeste mai departe »
19 iulie 2018

Președintele CSM dă cărțile pe față și provoacă un CUTREMUR în Sistem

19 iulie 20:54 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt1m
media-151861071089604300.jpg

Președintele CSM, judecătorul Simona Marcu, a declarat că în baza protocolului încheiat între Consiliu și SRI au existat documente trimise de către Serviciu, însă acestea au urmat regimul documentelor clasificate. Magistratul a mai punctat că CSM nu a transmis informări către SRI. De asemenea, președintele CSM provoacă un cutremur în sistem pentru că a solicitat tuturor instanțelor și parchetelor să desecretizeze protocolalele cu SRI, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Mită pentru Prima casă. Percheziţii într-un dosar al Parchetului General

19 iulie 11:09 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt1b
broker-pen (1).jpg

Poliţiştii efectuează, joi, peste 20 de percheziţii într-un dosar al procurorilor de la Parchetul General, ce vizează infracţiuni de corupţie la o instituţie publică. Percheziţiile au loc la Fondul de Garantare a Creditelor şi la birourile şi domiciliile unor angajaţi, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Citeste mai departe »

Autorizare miting Diaspora. Val Vâlcu: "Greșeală politică"

19 iulie 09:47 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt17
646x404.jpg

Jurnalistul Val Vâlcu este de părere că refuzul emiterii unei autorizații pentru protestul Diasporei este o greșeală politică, în ciuda faptului că există un temei legal care să justifice decizia Primăriei București, scrie DCNews.

Citeste mai departe »

EXPLOZIV: Concedii ilegale la DNA şi DIICOT. Procurorul general intervine

19 iulie 09:30 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt13
kovesi_lazar_horodniceanu_luju.jpg

Conform unei adrese trimise de procurorul general Augustin Lazăr la CSM, document prezentat de luju.ro,, începând cu anul 2008, prin ordinul lui Daniel Morar, DNA a acordat un concediu suplimentar de odihnă de 5 zile funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul DNA. Apoi, din 2017, Laurei Codruţa Kovesi, a anulat Ordinul lui Morar, iar în loc de 5 zile libere au fost acordate pentru aceste categorii profesionale câte 10 zile lucrătoare de concediu de odihnă suplimentar, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Toader despre amnistie și grațiere: Nu există un astfel de proiect de act normativ

19 iulie 09:25 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt12
741970-1531979461-toader-despre-amnistie-si-gratiere-nu-avem-un-astfel-de-proiect-de-act-normativ.jpg

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a reiterat joi dimineață că nu există niciun proiect de OUG privind amnistia și grațierea.„La Ministerul Justiției nu există, nu a existat, nici în procedură de avizare, nici în dezbatere un astfel de proiect de act normativ”, a spus Toader, potrivit România Liberă.

Citeste mai departe »

Toader: Niciun procuror nu s-a înscris în cursa pentru șefia DNA

19 iulie 09:19 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt10
741978-1531980439-niciun-candidat-la-concursul-pentru-ocuparea-functiei-de-sef-al-dna.jpg

Ministrul Justiţiei a declarat, joi dimineaţă, că atunci când a verificat, în urmă cu o zi, niciun procuror nu se înscrisese în cursa pentru şefia DNA, însă are convingerea că numărul candidaţilor va fi mai mare decât cel de la concursul pentru funcţia de manager DIICOT, scrie România Liberă.

Citeste mai departe »
18 iulie 2018

Procuroarea lui Dragnea, cercetată de Inspecția Judiciară după schimbul de replici cu Tudorel Toader

18 iulie 11:35 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt0T
media-151057450307507300.jpg

Procurorul Alexandra Lăncrănjan a intrat în atenția Inspecției Judiciare după schimbul de replici cu Tudorel Toader din acest weekend. Inspecția Judiciară a hotărât să se autosesizeze și să cerceteze dacă procurorul DNA a săvârșit o abatere disciplinară, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Unul dintre minerii prinși în subteran a murit

18 iulie 11:22 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt0R
accident-la-mina-lupeni-295969.jpg

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat, miercuri, la Antena 3, că unul dintre minerii prinși în subteran a murit. Cel de-al doilea miner a fost scos la suprafață și dus la spital, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Cum a pledat Comisia de la Veneția pentru anularea tuturor rechizitoriilor de până acum

18 iulie 09:55 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt0M
venetia.jpg

Comisia de la Venetia ne-a recomandat sa eliminam controlul ierarhic la emiterea rechizitoriilor, pe motiv ca s-ar afecta independenta procurorului. Peste tot rechizitoriile sunt verificate de sefi. Asa a fost intotodeauna. Practic, in prostia ei, Comisia a pledat pentru anularea tuturor rechizitoriilor de pana acum, scrie Luju.ro.

Citeste mai departe »

Augustin Lazăr infirmă unele informații apărute în presă

18 iulie 09:51 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt0L
media-152041804926591500.jpg

Ministerul Public solicită un drept la replică postului România Tv, după ce în cursul zilei de 15 iulie 2018, în cadrul emisiunii Știrile România TV, au fost prezentate „o serie de informații calomnioase referitoare la activitatea domnului Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.