Reteaua Corect

Zilele „negre” vor lovi de 10 ori mai mult, anunță Harvard

Scris de newsreporter in 27 august 2022 la 12:09, in Social. 579 vizualizari Intra in discutie Taguricanicula, Marea Britanie, studiu shortlinkhttp://crct.ro/nA4Z

Un studiu condus de oamenii de știință de la Universitatea Harvard din Statele Unite, publicat în revista Communications Earth & Environment pe 25 august 2022, trage un semnal de alarmă puternic privind schimbările climatice. Astfel, ei au constatat că valurile ucigașe de caniculă, care pun în pericol viața oamenilor, vor fi de 10 ori mai frecvente în Marea Britanie până la sfârșitul secolului, relatează Ziare.com.

Cercetătorii au analizat cum va crește canicula la ”temperaturi periculoase” pentru sănătatea oamenilor, până în anul 2100. Vremea se va înrăutăți printr-o căldură sufocantă în țările situate la latitudini medii, precum Marea Britanie și Statele Unite, au descoperit experții americani, potrivit Daily Mail.

Oamenii de știință de la Universitățile Harvard și Washington, Statele Unite, au analizat previziunile climatice viitoare pentru a vedea cum va crește expunerea globală la ”temperaturi periculoase” în următoarele decenii.

Astfel, ei au descoperit că aceste temperaturi ”periculoase” de 103 grade Fahrenheit (39,4 grade Celsius) vor fi de 3 până la de 10 ori mai frecvente până în anul 2100, în Marea Britanie și Statele Unite.

Experții menționează faptul că mai mult de jumătate din an, zilele ”negre” vor lovi cu severitate, ”va fi o provocare să lucrezi în aer liber” în țările situate la ecuator, din cauza vremii arzătoare până în anul 2100, deși valurile de căldură ”mortale” ar putea avea loc în fiecare an și în statele de la latitudinea medie.

Deja, valurile de caniculă record s-au înregistrat în mai multe locuri din lume în această vară, precum Marea Britanie, Spania, Delphi în India și în nord-vestul Pacificului, în Statele Unite.

În iulie 2022, temperaturile din Marea Britanie, o țară cu peste 1 milion de români, au trecut pentru prima dată de 40 de grade Celsius, iar o înregistrare din Lincolnshire a fost record de 40,3 grade C.

”Evenimentele de căldură record din ultimele veri vor deveni mult mai frecvente în diferite locuri din lume, precum America de Nord și Europa”, a declarat Lucas Vargas de la Universitatea Harvard, autorul principal al studiului.

Video pe Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.