Reteaua Corect

Zi CRUCIALĂ pentru bugetele serviciilor secrete: Ce susține conducerea SRI

Scris de newsreporter in 12 februarie 2019 la 10:32, in Social. 450 vizualizari Intra in discutie Taguribuget, dezbatere, liviu dragnea, Parlament, PSD, salarii, servicii secrete, sie, spp, sri shortlinkhttp://crct.ro/nu0I

Comisiile reunite de Buget-Finanțe din Parlament vor relua astazi dezbaterea privind bugetele serviciilor de informații dupa ce discutiile s-au amanat ieri. Liviu Dragnea a depus mai multe amendamente prin care vrea tăierea a peste 440 milioane de lei din bugetul SRI, a 30 milioane de la SIE si 50 de la SPP. Banii ar urma sa fie folositi pentru Sanatate, relatează Știripesurse.ro.

Reprezentanții SRI au susținut că reducerea bugetului ar lasa serviciul fara banii de salarii pentru ultimele 4 luni ale anului, atragand atentia ca diminuarea fondurilor poate vulnerabiliza capacitatea instituţiei de a-şi îndeplini atribuţiile la parametri optimi.

„Perspectiva reducerii fondurilor alocate SRI de la bugetul de stat poate vulnerabiliza capacitatea instituţiei de a-şi îndeplini atribuţiile la parametri optimi, similar anilor anteriori, cu posibile riscuri în plan imagologic, chiar de ordin strategic. În consecinţă, nu putem face improvizaţii financiare sau compromisuri privind necesităţile Serviciului, deoarece acestea ne pot costa mai mult în termeni de securitate naţională, şi nu în termeni financiari. Vă solicit sprijinul pentru asigurarea unui nivel rezonabil de resurse astfel încât baza financiară şi materială să permită SRI realizarea sarcinilor încredinţate potrivit legii“, a afirmat George-Viorel Voinescu, adjunctul directorului SRI, potrivit Agerpres.

„Dacă sunt daţi afară oameni, va creşte bugetul la pensii, fără a se realiza o creştere asupra bugetului general consolidat. Nu vom avea salarii pe patru luni, nu vom putea plăti utilităţi, cheltuieli de funcţionare“, a adăugat Voinescu.

Erau prevăzute scăderi şi de la SIE - 30 milioane de lei, adică 9,5% din buget, iar de la SPP - 50 milioane de lei, adică 21 % din buget.

1.

Lider UDMR, dezlănțuit pe bugetele serviciilor secrete: Niciodată nu a existat o trasparență

Publicat in 05 februarie 2019 la 11:50

Attilla Korodi, liderul deputaților UDMR susține că bugetele serviciilor din România nu au fost niciodată constituite în mod transparent. Korodi acuză că activitățiile serviciilor au fost încărcate de diverse sarcini care au survenit ca urmare a prevederilor din protocoalele secrete, astfel că este greu de spus dacă tăierile de bugete afectează sau nu activitatea acestora, relatează Știripesurse.ro.

2.

Dragnea și capcana serviciilor secrete

Publicat in 05 februarie 2019 la 11:22

Întors dintr-un concediu romantic și înainte de a părăsi România din nou, pentru un mic dejun cu rugăciune în Statele Unite, Liviu Dragnea tună și fulgeră. Împotriva creșterii de buget pentru serviciile secrete. Se întâmplă în luna februarie. Înainte ca proiectul bugetului să fi fost dezbătut și aprobat în Parlament. După toate aparențele, asistăm la o prestidigitaţie. Și în niciun caz la un veto obiectiv și bine articulat.

3.

PSD: Dacă serviciile îşi restrâng activitatea la atribuţiile legii se vor descurca cu mai puţin

Publicat in 04 februarie 2019 la 11:27

Social-democraţii au susţinut, luni pe Facebook, că serviciile secrete, care s-au ocupat în ultimii ani mai mult cu protocoale secrete şi ilegale, se vor descurca foarte bine şi cu mai puţini bani dacă îşi restrâng activitatea strict la atribuţiile legii, scrie Mediafax.

4.

Va fi tăiată coada SRI?

Publicat in 12 februarie 2019 la 11:09

Directorul executiv al Serviciului Român de Informații avertizează asupra pericolelor care decurg din diminuarea bugetului instituției. În esență, spune el, în ultimele patru luni ale anului nu vor mai putea fi plătite salarii. Oamenii vor fi trimiși acasă și, astfel, va crește bugetul de pensii. Și, în plus, reducerea generează riscuri majore de securitate națională. Așa o fi?

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.