Reteaua Corect

Zece ani de pontificat: Papa Francisc vorbește despre demisie

Scris de newsreporter in 10 martie 2023 la 10:27, in Social. 343 vizualizari Intra in discutie Taguridemisie, Papa Francisc shortlinkhttp://crct.ro/nB0h

Papa Francisc împlinește luni 10 ani în fruntea Bisericii Catolice. Și, pentru prima dată, Bergoglio indică un motiv concret care l-ar determina să demisioneze, notează Mediafax, potrivit Știripesurse.

Epuizarea psiho-fizică de a nu se mai concentra l-ar putea determina pe Francisc să demisioneze. După ce Benedict al XVI-lea a deschis ușa demisiei în 2013, Francisc a repetat mereu că aceasta rămâne o posibilitate deschisă, dar că în acest moment nu o ia în considerare.

„Se guvernează cu capul și nu cu genunchii', a precizat el cu ceva timp în urmă, referindu-se la dificultățile de mers care, la 86 de ani, l-au obligat să folosească un scaun cu rotile.

Recent, însă, a fost întrebat la postul de televiziune elvețian RSI, ce l-ar determina să demisioneze. Și, pentru prima dată, Bergoglio indică un motiv concret: "O oboseală care nu te face să vezi lucrurile clar. O lipsă de claritate, de a ști să evaluezi situațiile. Chiar și problema fizică, poate fi. Cu privire la acest lucru cer întotdeauna și urmez sfaturi. ... oamenilor care mă cunosc, chiar și unor cardinali inteligenți. Și ei îmi spun adevărul: ".

Papa Bergoglio recunoaște că i-a fost greu să folosească scaunul cu rotile, să îl introducă în călătoriile în jurul lumii sau în timpul audiențelor de la Vatican, prezentându-se ca fiind fragil și având nevoie de ajutor: "Mi-a fost puțin rușine".

De asemenea, el recunoaște că se simte slăbit. Vârsta avansează, angajamentele îl epuizează și continuă să fie presante în fiecare zi: "Sunt bătrân. Am mai puțină rezistență fizică, accidentarea la genunchi a fost o umilință fizică, deși acum se vindecă bine".

Din când în când, este aproape inevitabil, se gândește și el la moarte, dar spune că îi este destul de greu să își imagineze ora adevărului, trecerea. "Viața de apoi nu mi-o pot imagina. Nu știu cum va fi. O rog doar pe Fecioara Maria să fie cu mine”.

De 10 ani, de când a fost ales de cardinali, la 13 martie 2013, nu mai locuiește la Buenos Aires și și-a schimbat total obiceiurile, stilul de viață. Îi lipsește "mersul pe jos, mersul pe stradă: „Obișnuiam să merg mult pe jos. Obișnuiam să folosesc metroul, autobuzul, mereu cu oameni”.

În timpul unei conversații cu preoții, în primii ani ai pontificatului său, le-a mărturisit că simțea nevoia să iasă la o pizza cu prietenii, să treacă neobservat. Evident, pentru Papă este de neconceput, deși din când în când, incognito, Bergoglio, însoțit de o escortă, își permite câteva vizite la unii prieteni sau la unele întâlniri externe, scrie Il Messaggero.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.