Reteaua Corect

Vremea se schimbă radical: un ciclon polar lovește în plin România, iar temperaturile scad drastic

Scris de newsreporter in 29 august 2023 la 09:12, in Social. 390 vizualizari Intra in discutie Taguriciclon polar, românia, scadere, temperaturi shortlinkhttp://crct.ro/nBPq

Temperaturile caniculare din ultimele zile vor deveni istorie, începând cu finalul lunii august și începutul lunii septembrie. Un ciclon polar lovește România și va conduce la o scădere bruscă a temperaturilor, iar în majoritatea zonelor țării vom avea parte de furtuni extrem de puternice, relatează Știripesurse.

La începutul lunii septembrie (1-2 septembrie), temperaturile maxime nu vor mai depăși 26-27 de grade Celsius.

După data de 3 septembrie, temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei, cu maxime de 27-29 de grade Celsius.

În zonele montane, vremea va fi caldă în primele două zile ale lunii septembrie, cu maxime de 24-25 de grade Celsius. Ulterior, temperatura va scădea, ajungând la 16-20 de grade Celsius până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Vremea în fiecare regiune a țării

Banat

În cursul zilei de luni, 28 august, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, media temperaturilor maxime fiind de 37 de grade, dar în 29 și 30 august aceasta va scădea treptat spre 30 - 32 de grade, caracterizând o vreme călduroasă. Ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie) se va răcori, media valorilor diurne va ajunge la 26 - 27 de grade. După data de 3 septembrie vor mai fi mici oscilații termice, dar media maximelor va fi apropiată de normalul perioadei și va fi cuprinsă în general între 27 și 29 de grade. Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 14 și 16 grade, exceptând nopțile de 29 și 30 august, când media acestora va fi de 18 - 20 de grade. În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, dar ploi temporare se vor semnala și după data de 5 septembrie.

Crișana

În zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic accentuat, media temperaturilor maxime fiind cuprinsă între 34 și 38 de grade, apoi vremea se va răcori treptat, astfel că la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie) media va ajunge la 26 - 27 de grade. După data de 3 septembrie media valorilor diurne va fi apropiată de normalul perioadei și va fi în general de 27 - 28 de grade. Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 14 și 16 grade, exceptând nopțile de 29 și 30 august, când media va fi de 18 - 19 grade. În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, dar ploi temporare se vor semnala și după data de 5 septembrie.

Transilvania

În zilele de 28 și 29 august în cea mai mare parte a regiunii va fi caniculă și disconfort termic accentuat, media temperaturilor maxime fiind cuprinsă între 34 și 36 de grade, apoi vremea se va răcori treptat, astfel că la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie) media va ajunge la 24 - 25 de grade. După data de 3 septembrie, media valorilor diurne va fi apropiată de normalul perioadei și va oscila în jurul a 26 de grade. Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 12 și 14 grade, exceptând nopțile de 29 și 30 august, când media va fi de 16 - 17 grade. În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, dar ploi temporare se vor semnala și pe parcursul celei de-a doua săptămăni de prognoză.

Maramureș

În zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic accentuat, media temperaturilor maxime fiind în jurul a 36 de grade, apoi vremea se va răcori treptat, astfel că la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie) media va ajunge la 25 de grade. După data de 3 septembrie se vor înregistra valori medii diurne, apropiate de normalul perioadei, de 26 - 27 de grade. Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 12 și 14 grade, exceptând nopțile de 29 și 30 august, când media va fi de 18 grade. În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, dar ploi temporare se vor semnala și după data de 5 septembrie.

Moldova

În zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic accentuat, media temperaturilor maxime fiind cuprinsă între 36 și 38 de grade, apoi vremea se va răcori treptat, astfel că la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie) media va ajunge la 25 - 26 de grade. După data de 3 septembrie se vor înregistra valori medii diurne, apropiate de normalul perioadei, de 26 - 28 de grade. Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 14 și 17 grade, exceptând ultimele nopți ale lunii august când media va fi în jurul a 19 grade. În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, apoi doar pe spații mici și temporar se vor semnala ploi slabe.

Dobrogea

În zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic accentuat în zona continentală a Dobrogei, media temperaturilor maxime fiind în jurul a 34 de grade, apoi aceasta va scădea spre 30 - 32 de grade și va caracteriza până la 1 septembrie o vreme călduroasă. Începând cu data de 3 septembrie se vor înregistra valori medii diurne, apropiate de normalul perioadei, de 28 - 29 de grade. În primele nopți, temperaturile minime medii vor fi de 20 - 22 de grade, iar după 2 septembrie media acestora se va situa în jurul a 18 grade. În perioada 30 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, apoi doar pe spații mici și trecător vor mai fi posibile ploi slabe.

Muntenia

În zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic accentuat, media temperaturilor maxime fiind de 36 - 37 de grade, iar în 30 și 31 august aceasta va scădea spre 32 - 33 de grade și va caracteriza o vreme călduroasă. Începând cu data de 1 septembrie și până la finalul intervalului de prognoză se vor înregistra valori medii diurne, apropiate de normalul perioadei, de 28 - 30 de grade. În primele nopți temperaturile minime medii vor fi de 18 - 20 de grade, iar după 2 septembrie media acestora se va situa în jurul a 16 grade. În perioada 30 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, apoi doar pe spații mici și trecător vor mai fi posibile ploi slabe.

Oltenia

În zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic, media temperaturilor maxime fiind de 36 de grade, dar în 29 și 30 august aceasta va scădea treptat spre 30 de grade, iar ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie), se va răcori, media valorilor diurne va ajunge la 26 de grade. Începând cu data de 3 septembrie și până la finalul intervalului de prognoză se vor înregistra valori medii diurne, apropiate de normalul perioadei, de 28 - 29 de grade. Pe parcursul nopților temperaturile minime medii vor fi de 15 - 18 grade. În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, apoi doar pe spații mici și trecător vor mai fi posibile ploi slabe.

La munte

Vremea va fi caldă în zilele de 28 și 29 august, media temperaturilor maxime fiind de 24 - 25 de grade, apoi vemea se va răcori, astfel că până la sfârșitul intervalului de prognoză se vor înregistra valori medii diurne de 16 - 20 de grade. Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 9 și 12 grade, exceptând ultimele nopțile ale lunii august, când media acestora va fi de 14 - 16 grade. În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, dar ploi temporare se vor semnala și după data de 3 septembrie.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.