Reteaua Corect

Vlad Voiculescu LĂMUREȘTE problema LIPSEI căldurii din spitale

Spitalul modular Pipera a fost închis în urma deciziei conducerii Spitalului Victor Babeș și nu sunt probleme în privința locurilor pentru pacienții COVID în Capitală, a spus Vlad Voiculescu. Despre căldura din spitale, spune că a discutat cu Nicușor Dan, dar nu poate rezolva „totul prin magie”, relatează Știrpesurse.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, la Antena 3, spitalul modular de la Pipera a fost închis pentru că nu mai exista o problemă cu numărul de locuri pentru pacienții COVID.

 

„Spitalul din Pipera este închis în urma unei decizii a managementului de la Victor Babeș. La Victor Babeș existau de dimineață (vineri dimineața – n.r.) peste 60 de locuri libere. Am verificat asta cu managementul de acolo pentru cazul în care pacienți de la Matei Balș ar trebui să fie transferați. Nu vorbim despre o lipsă de capacitate în momentul acesta în București. Tocmai de aceea a putut fi închis spitalul modular din Pipera. Referitor la situația din spitale, asta nu se poate schimba în mod magic”, a spus Voiculescu.

Întrebat despre existența unei aeroterme într-un salon, de la care să fi izbucnit incendiul Voiculescu a spus că „improvizațiile de orice fel” nu ar trebui să se mai întâmple.

„M-ați întrebat dacă acolo era un reșou. Cred că lucrurile trebuie diferențiate și ar trebui să avem standarde pentru toate spitalele din România și ar trebui ca improvizații de orice fel să nu se mai întâmple. Cel puțin de acum încolo să nu mai avem improvizații, asta înseamnă, cum spuneam, oameni profesioniști care să facă lucrurile cum se cuvine la nivelul spitalelor și mai puțin firme de partid și mai puține achiziții care să ducă spre firme de partid”, a răspuns ministrul Sănătății.

Voiculescu a mai spus că este la curent cu problemele cu încălzirea deficitară din spitalele din București și chiar a vorbit cu primarul Nicușor Dan, dar situația nu poate fi rezolvată „prin magie”.

„Evident că am avut aceste discuții (cu Nicușor Dan – n.r.) și discuțiile nu au început de ieri, de astăzi. Evident că știe toată lumea care sunt problemele legate de Termoenergetica. Sunt probleme vechi, care încă nu au fost rezolvate. Chiar săptămânile trecute vorbeam așa cum bine spuneți despre problema spitalelor Colentina și Matei Balș care au rămas fără căldură. Așa cum bine spuneți, oamenii s-au gospodărit așa cum s-a putut. Evident că asta poate duce la nenorociri. (...) Domnul Nicușor Dan nu poate să rezolve în mod magic. Termoenergetica are probleme ceva mai vechi. În momentul acesta din câte știu nu există probleme cu încălzirea”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Patru persoane au murit, vineri dimineață, în urma incendiului izbucnit într-o clădire a Spitalului „Matei Balș”.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.