Reteaua Corect

Violențe, foc și coronavirus pentru taberele de migranți din Grecia

Scris de newsreporter in 19 aprilie 2020 la 21:52, in Social. 458 vizualizari Intra in discutie Tagurigrecia, migranti, violente shortlinkhttp://crct.ro/nvYL

Un incendiu care a urmat violenţelor declanşate de decesul unei migrante irakiene a provocat pagube considerabile sâmbătă seara uneia din cele mai mari tabere de migranţi din Grecia, au informat duminică responsabili eleni, transmite AFP, citat de Agerpres. Cazuri de infectare cu coronavirus au fost depistate în două tabere din Grecia continentală, dar deocamdată nu şi în centrele de pe insule.

Incendiul din tabăra Vial de pe insula Chios a distrus instalaţiile serviciului de azil european, o cantină, corturi şi numeroase containere amenajate pentru locuire, a declarat pentru AFP Manos Logothetis, responsabil din Ministerul pentru Migraţii. „O mare parte din serviciile administrative ale taberei au fost distruse”, a indicat el, precizând că nu au fost semnalaţi răniţi.

Conform purtătorului de cuvânt de la Atena al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), Boris Ceşirkov, în prezent are loc evaluarea pagubelor, dar „sute de persoane vor fi probabil afectate pentru că adăpostul lor a ars”. Trei locuitori ai taberei au fost arestaţi în legătură cu violenţele care au izbucnit după ce o solicitantă de azil irakiană în vârstă de 47 de ani a decedat sâmbătă, a declarat o sursă din cadrul poliţiei locale.

„Am reuşit să restabilim ordinea în jurul orei 01.00 a dimineţii. Mulţi oameni au luat parte la aceste evenimente”, a indicat sursa. Irakiana decedată fusese spitalizată cu febră în cursul săptămânii. Ea fusese testată negativ la noul coronavirus, a relatat sâmbătă agenţia ANA. Taberele de migranţi din Grecia au fost plasate în carantină în ultimele săptămâni, pentru ca aceştia să fie ţinuţi la distanţă de localnici.

Cazuri de infectare cu coronavirus au fost depistate în două tabere din Grecia continentală, dar deocamdată nu şi în centrele de pe insule. Autorităţile au anunţat joi că vor să înceapă duminică transferul spre partea continentală a sute de solicitanţi de azil vârstnici sau bolnavi care trăiesc în taberele suprapopulate de pe insule, pentru a-i proteja de coronavirus.

În paralel, a început relocarea în mai multe state din Uniunea Europeană a în jur de 1.600 de minori singuri din aceste tabere.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.